Software

Nu ştiu câţi dintre voi cunoaşteţi că Samsung are propriul serviciu de streaming denumit Samsung TV Plus. Acesta este încorporat pe mai toate televizoarele de generaţie nouă, dar este disponibil şi pe smartphone-urile şi tabletele Samsung ce folosesc sistemul de operare Android 8.0 sau o versiune mai nouă.

Samsung TV Plus este gratuit, acesta fiind monetizat prin reclame şi oferă utilizatorilor filme, seriale, emisiuni TV, canale TV live etc. Acest serviciu nu înlocuieşte variante precum Netflix, Disney Plus sau HBO Max, el aduce mai mult cu televiziunea convenţională pe care o avem în toate casele.

Producătorul sud-coreean vrea să îşi crească baza de utilizatori la nivel global, astfel că se află în discuţii cu mai mulţi producători de televizoare pentru ca aceştia din urmă să preinstaleze Samsung TV Plus pe noile modele. Unul dintre aceştia ar fi TCL, companie cu o puternică ascensiune globală.

Sigur că discuţiile vor fi lungi, mai ales că majoritatea producătorilor de televizoare au propriile servicii similare. Într-un final totul se va rezuma la bani, astfel că dacă Samsung va plăti bine, orice este posibil.

Conform celor mai recente informaţii din august 2022, Samsung TV Plus a redat în ultimele 12 luni peste 3 miliarde de ore de conţinut.

Sursa: theverge.com