90% dintre elevi spun că părinții lor nu știu ce fac ei online

27/05/2022

Asociația Adfaber a realizat un studiu ce relevă că 90% dintre elevii intervievați spun că părinții lor nu știu ce se întâmplă pe platformele sociale pe care-și petrec timpul.

Platformele sociale pe care-și petrec cel mai mult timpul sunt:

🟦 YouTube;

🟦 Omegle;

🟦 Instagram;

🟦 Whatsapp;

🟦 Reddit;

🟦 TikTok;

🟦 Twitter.

Trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca în top să fie Omegle, Reddit și Twitter. Mai degrabă aș fi văzut TikTok pe o poziție fruntașă, urmat de Instagram, Snapchat. Observați că Facebook a dispărut din mix, este rețeaua socială a părinților și bunicilor.

Alte informații din studiul derulat de Asociația Adfaber:

  • 7 din 10 copii spun că ei sau prietenii lor au fost victime ale hărțuirii online;
  • 70% dintre copii consideră că frații lor mai mici nu ar trebui să aubă acces pe platformele pe care ei își petrec timpul;

„O fată m-a abordat pe Instagram și, după câteva săptămâni de discuții, mi-a cerut o poză indecentă, pe care am trimis-o. După câteva minute, am primit un mesaj prin care îmi cereau 1.000 lei, ca să nu o publice sau s-o trimită tuturor profesorilor. ”

                                                                                                – elev de clasa a VII-a din Galați.

Asta pentru că nu sunt informați cu privire la pericolele existente pe internet, părinții de multe ori încă nu ai idee despre atacurile cibernetice, cyberbullying sau phishing.

Google.org și Asociația Adfaber au derulat programul Eroii Internetului ce înșeleg că ar fi ajuns la 1 milion de elevi din școlile românești de stat. Este un program cu referire la siguranța online. Lecțiile sunt susținute de către cei peste 20.000 de profesori ce au trecut printr-un training dedicate sau sunt vizitați de către Caravana Eroii Internetului. Caravana a vizitat Galați, Focșani, Bacău, Iași și ozonele adiacente. Timp de două săptămâni vizitează școlile din București (23 mai – 3 iunie), iar în perioada 6 – 10 iune, merge în Târgoviște, Brașov, Sibiu, Cluj și Baia Mare.

Dacă cunoașteți o școală în mediul rural, cu elevi ce au nevoie de acest prgram gratuit puteți contactat Asociația Adfaber pe pagina sa de Facebook.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.