Ce se mai discuta?

18/01/2009
                 Am fost aseara la in oras cu doi prieteni. Nimic interesant pana acum. Sambata seara, aproape toata lumea iese in oras. Ce vreau sa spun eu? Ce se mai discuta pe la intalniri de genul asta? Incredibil, toata lumea – barbati – trec la subiecte filozofice de genul criza economica( de ce, cum, cat va dura) , ultimele documentare de pe net, de pe tv. Sincer – eu nu cred in nicunul dintre documentarele astea – nici macar nu imi pierd timpul cu ele. Daca cineva cu adevarat domina lumea atunci, cu siguranta, s-au gandit ca noi trebuie sa avem impresia ca suntem liberi – cate razboaie au inceput din dorinta unui popor de a fi liber, multe, multe. Asa ca daca documentarele respective prezinta macar o portiune din adevarul despre ordinea mondiala atunci nu ar mai fi difuzate pe net sau pe tv.
                   Alte subiecte blazate discutate de toata lumea: originea universului, evolutia domeniului it, situatia din Romania, religia si influenta sa. Despre primul eu spun doar ca hazardul a creat totul si in spre hazard ne indreptam.
                 Noi, de multe ori, supraevaluam cat de corupta este tara asta – pai cam asa este peste tot – partidele politice fac scena politica. Notiunea de partid politic coincide cu notiunea de grup, un grup are propriile interese si intotdeauna acestea vor fi primordiale. Asa este peste tot. Important este ca noi sa alegem un partid al caror interese coincid tangential cu ale noastre. La noi se fac promisiuni pe banda rulanta de catre toate partidele – este, aproape, normal ca ele sa nu fie respectate pentru ca este imposibil sa cresti veniturile in ritmul promis.
                 Despre religie, religia a aparut din frica. Omul gandeste si trebuie sa creada in ceva. Religia ne ofera aceasta credinta in ceva. Ne place sa gandim ca exista forte supranaturale. Ne place sa credem ca exista o ordine in haosul ce ne inconjoara. Sunt impotriva orelor de religie din scoala deoarece este o indoctrinare religioasa. Nu este normal asa ceva. In afara religia catolica  a trecut printr-o reforma religioasa si s-au schimbat multe lucruri. La noi, ortodoxismul romanesc a ramas blocat in niste arhetipuri de sute de ani iar adaptarea la prezent si necesitatile lui – lasa mult de dorit. Ar trebui prezentata elevilor o istorie a religiilor, nu trebuie sa oferi cuiva un raspuns ci trebuie sa ii oferi alternative de alegere.
                  It evolueaza intr-o medie geometrica si pare a nu avea limite. Probabil, in viitor, vor aparea noi materiale, noi surse de energie si atunci lumea va avea o alta fata. Este putin infricosator modul in care evolueaza totul. Suntem si 6,5 miliarde si ne dezvoltam in toate directiile. La inceputul erei noastre, in timpul lui Isus, populatia planetei asteia era evaluata la 25 de milioane si acum suntem foarte multi. Cati dintre noi nu ne gandim? Oare cata populatie poate sa hraneasca Terra?  China are singura 1,5 miliarde si  o dezvoltare industriala extraordinara – construiesc fabrici in partea de est in dauna agriculturii, poluare este imensa. Cand economia mondiala va intra intr-o criza mai mare decat actuala, cand China va intra in recesiune peste 20 -30 de ani, cu cee o sa se hraneasca astia? Atunci va fi o problema adevarata.
                Stiu, stiu – toate subiectele astea sunt blazate si ridicole dar nu m-am putut abtine in a scrie despre ele. Ne place sa credem ca suntem in centrul universului si totul conspira in favoarea sau defavoarea noastra.
                   
Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.