Blogger vs blogger

08/02/2009


                 

               Astazi am citit 3 articole despre un asa-zis conflict intre bloggeri vechi si bloggeri noi. Prin termenul de blogger vechi se intelege individul ce a pornit in blogging in 2005 – 2006 iar prin celalalt termen( mai cuprinzator) sunt inclusi cei care au realizat acelasi demers din 2007 pana in prezent. Articolele respective sunt: aici, aici si aici

                Tudi remarca foarte bine care este problema bloggerilor( in special a celor noi). Dar ce se poate face pentru a stopa anumite manifestari. Blogosfera si subiectele din ea reflecta ceea ce place publicului( si televiziunea a intuit bine – dictonul latin: Circ si paine este mai valabil ca oricand). Mai de mult Dojo scria un articol foarte reusit din care se deducea o maxima valabila si anume: Orice prost poate fi blogger, dar nu orice blogger este prost. 

                 Zoso le reaminteste bloggerilor noi care le este valoarea si nu agreeaza criticile ce ii sunt adresate de acestia. Aici, sincer, nu ma pot pronunta. Dar stiu ca exista o politica aplicabila oriunde – politica ce spune asa, Adevarul este intotdeauna la mijloc. Un blogger nou nu are rabdare si spera sa aiba o importanta similara celor vechi fara sa tina cont de fapt care este publicul sau. Un trafic similar cu al celor vechi nu aduce aceeasi relevanta. Am vazut ca pe trafic.ro statisticile pot fi date imediat peste cap in sens ascendent sau descendent. 

                De la Bobby Voicu inteleg ca este bine ca in spatele fiecarui proiect( chiar legat si de blogosfera) sa se afle o echipa. Dar unde sa gasesti echipa asta? Este greu sa intalnesti persoane care sa se afle in ceea ce tine de modul de gandire pe aceeasi linie cu tine. 

             Daca am scris si am incercat sa analizez ceva din ce spun bloggeri de mai sus – asta nu insemna ca ma trag de sireturi cu ei sau orice altceva. Si eu am facut un blog fara a lua contact cu blogurile lor ci am dorit sa fac ceva util la inceput pentru scoala. Dupa aceea am descoperit pe: Zoso, ArhiBobby Voicu, Orlando, Manafu, Boioglu, Etherfast si multe altele. Am citit sfaturile lor( asta nu insemana, din pacate, ca le-am pus si in aplicare si nu pentru ca nu as fi vrut ci doar pentru ca nu am putut. Ei au o legatura mult mai stransa cu online-ul romanesc pe cand eu sunt un oaspete recent in domeniul asta). 

                 Incultura si nerabdarea sunt teme abordate tot mai acid cu adresa directa spre bloggeri noi. Se incearca o educare a publicului cititor de bloguri dar cred ca este imposibil sa schimbi ceva. Tocmai vorbeam de subiectele astea( scrise la inceputul acestei fraze) si gasesc deja un articol elocvent

             

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.