Bluboo D1 are un preț de 69.99 dolari, iar în această sumă aș avea curajul să spun că integrează o sumă de specificații ce-i dau o notă de interes. Cei 69.99 dolari se transformă în 290.13 lei + TVA.
Importat direct din China, mai greu cu garanția pe meleagurile autohtone. Magazinele din piața gri îl vor aduce la un cost supraestimat, cel puțin în faza inițială. Una peste alta, haideți să-i descoperim specificațiile hardware detaliate.
Specificații Bluboo D1;
- display IPS Sharp de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 2.5D;
- procesor MediaTek MT6580A de tip quad-core la 1.3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD;
- Android 7.0 Nougat;
- dual-sim, 3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, cititor de amprentă;
- 8 Megapixeli + 2 Megapixeli pentru camera duală de la Sony, autofocus, LED flash, cameră frontală de 5 Megapixeli;
- baterie de 2600 mAh.
Sunt mai multe versiuni de culoare: negru, albastru și auriu. Nu sunt prea multe de comentat la prețul afișat, dar am îngroșat și înclinat – punctele PRO și CONTRA pentru Bluboo D1.
Mai multe detalii în materialul video:
httpvh://youtu.be/FmhYsIVB8SY
Bluboo D1 este un smartphone ieftin ce vine îmbrăcat într-o carcasă metalică de tip unibody, aluminiu ar respecta standardele de rezistență din industria aeronautică ( cel puțin așa promite compania din spatele lui D1). Controalele capacitive se află sub display-ul de 5 inch, dar nu sunt retroiluminate. Au mizat pe un LED de notificare supradimensionat, o soluție ce pot să spun că mi-a plăcut. Nu pare a fi intruziv, deranjant. Cititorul de amprentă se află sub camera duală de 8 + 2 Megapixeli, central în partea spate.
Display-ul a fost preluat de la Sharp și promite culori plăcute și unghi cât mai larg de vizualizare. Până nu-l testez, nu pot să confirm sau infirm ceea ce spune Bluboo în materialele sale de presă. Totuși, Sharp nu ar trebui să facă treabă proastă, compania japoneză trebuie să-și respecte standardele și brandul.
Procesorul este de generație veche, iar în AnTuTu a obținut 24524 puncte. Îl ajută mult cei 2 GB de memorie RAM și Android 7.0 Nougat ce ar trebui să fie eficientizat spre a funcționa fără lag. Mai ales că în cazul lui D1 și al altor telefoane low-cost, nu sunt o sumedenie de senzori și aplicații + funcții care să le îngreuneze, totul păstrat la nivel de bază. În ce privește partea de conectivitate: slot combo cu două situații de utilizare – dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD. Cititorul de amprentă ar avea un timp de răspuns de 0.1 ms.
Camera duală de la Sony aduce 8 Megapixeli + 2 Megapixeli pentru senzorul companion. Acesta ar aduna informații legate de adâncimea de câmp, pentru un efect bokeh cât mai spectaculos, în modul DSLR. Subiectul fotografiat ar trebui să aducă claritate, iar fundalul cu un blur plăcut. Repet, asta promite Bluboo. La 69.99 dolari nu ne așteptăm la minuni pe acest capitol. Apropo, are LED pentru selfie-uri și în partea frontală – pentru senzorul de 5 Megapixeli. Nu le-a scăpat nici acest capitol.
La prima vedere, promite mult pentru costurile afișate. Realitatea este cea care dă verdicate: PRO sau CONTRA. Mai multe detalii pe site-ul Bluboo. Mică paranteză, din imaginile de presă a-i spune că arată spectaculos. Conectivitatea 4G ar fi întregit peisajul.