Părinți la Școală sau cum Orange dorește să aducă tehnologia modernă către părinți și bunici

09/08/2017

O parte dintre voi știu că activitatea mea de bază este de profesor de istorie și geografie. Fac asta de peste 10 ani și de-a lungul timpului am întâlnit multe situații în care juniorul era mult mai la curent cu noile tehnologii față de părinte sau bunic.

Am întâlnit multe cazuri în care-și doreau să afle mai mult, să știe cum ar putea să-l ghideze pe cel mic în online, să preîntâmpine unele scenarii de utilizare. Nu este nicio rușine în a recunoaște că nu ai cunoștințe de bază într-un domeniu și aș zice că avem o mișcare de bun augur în a-l aduce pe părinte sau bunic într-un spațiu organizat, într-un loc în care să descopere universul numit internet, un spațiu în care copilul este din ce în ce mai prins, un spațiu în care la fel ca în viață are nevoie de ajutor în a culege roadele bune.

Orange a gândit cursurile Părinți la Școală ca să vină în sprijinul celor ce-și doresc să afle mai multe informații legate de internet și utilizarea smartphone-ului, totul într-un cadru organizat și cu sprijinul unor persoane capabile să aducă detalii-cheie într-un orizont de timp restrâns.

Părinți la Școală se desfășoară în perioada 22 – 30 august. Sunt parte a campaniei Tech a Break ce dorește a transforma smart shop-urile Orange într-un hub de comunicare pentru diferite categorii de vârstă.

Programul cursurilor:

22 august – 18.00 – 20.00: București Europe House;

23 august – 18.00 – 20.00: Timișoara, Galați;

24 august – 18.00 – 20.00: Constanța;

26 august – 11.00 – 13.00: București Băneasa, Cluj-Napoca, Iași și Oradea;

30 august – 18.00 – 20.00: Arad, Bacău, Târgu-Mureș, Pitești.

Prin aceste cursuri, un participant descoperă mediul digital, cum să folosească serviciile de internet pe smartphone și cum să monitorizeze costurile, care sunt cele mai interesante aplicații pentru hobby-urile lor sau cum pot fi mai aproape de cei dragi prin sunet, fotografie și video.

Mai multe detalii pe orange.ro/teachabreak/ Aici sunt deschise și înscrierile, iar cei ce recomandă cursul către un părinte, bunic sau vecin primesc și un voucher în valoare de 10 euro pentru achiziționarea de telefoane din magazin, valabil timp de două săptămâni.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.