România, China sau magazinul online oficial – de unde să-l cumperi pe OnePlus 5T?

12/12/2017

OnePlus 5T este un smartphone ce punctează la raportul preț / specificații. Îl consider a fi o alegere inspirată de către cei ce doresc o alternativă la Google Pixel XL 2 și al său cost de comercializare ridicat. 

Care sunt punctele PRO pentru OnePlus 5T?

Designul, configurație hardware de top, sistem de operare ce amintește direct de Android în stadiu nativ + suport software – mai ales din partea comunității, preț. Nu se descurcă rău în ce privește camera foto și video, dar în low-light se situează puțin sub alte vârfuri de gamă cu Android. Este unul dintre puținele compromisuri pe care le faci când alegi acest terminal.

Sunt trei variante de achiziție pentru OnePlus 5T:

  1. Magazin online oficial, cu livrare în România. Costă 499 euro cu 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare și 559 euro cu 8 GB RAM și 128 GB stocare. Se livrează din Europa și nu se plătesc taxe vamale. Aici găsiți un voucher de 20 euro pentru cei interesați să activeze o livrare mai promptă sau, pur și simplu, să cumpere accesorii alături de flagship-ul chinez;
  2. Magazin online din China. 394.55 euro pentru OnePlus 5T cu 6 GB RAM și 64 GB stocare, 450.96 euro pentru modelul cu 8 GB RAM și 128 GB stocare. Cu TVA se ajunge la 397.99 euro pentru configurația mai modestă și 536.64 euro pentru cel mai puternic. Nu prea este cine știe ce câștig față de shop-ul oficial;
  3. Magazin online românesc. 2799 lei la PCgarage pentru cel cu 6 GB RAM și 64 GB stocare. Cei 2799 lei se transformă în 604.12 euro. Cu 8 GB RAM și 128 stocare urcă la 3099 lei în portofoliul ITgalaxy – 668.87 euro.

Alegerea naturală – magazinul online oficial cu livrare în România. Shop-urile chinezești s-ar putea în 1 – 2 luni să-l listeze la un preț mai competitiv, chiar mai bun și față de OnePlus.net. În China aș spune că avem concurență mare pe segmentul pe care activează OP5T și de aici discounturile mai generoase. Observați că deja 5T-ul de tip este la un cost cu 20 – 30 euro mai mic.

Magazinele românești îl livrează mai rapid și poți activa garanția mult mai facil. Una peste alta, voi pe ce mână ați merge?

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.