Cele mai ieftine abonamente de internet fix de la RCS-RDS, Telekom, UPC și Orange la început de 2018

12/02/2018

Avem una dintre cele mai competitive piețe de internet fix din Europa, servicii de bună calitate și costuri reduse pentru abonamentele lunare. RCS-RDS, Telekom, UPC și Orange au abonamente entry-level ce pornesc de la 28 – 30 lei / lună. 

1. RCS-RDS

Digi Net Fiberlink 300 promite viteze de până la 300 Mbps în download și 150 Mbps în upload la 28 lei pe lună. La pachet se oferă două conturi de interne wireless Wi-Fi gratuit în rețeaua de hotspot-uri a Digi, acces la Digi Online dacă ești și abonat pe TV, 2 adrese de mail pe rdslink.ro, spațiu de stocare în Digi Storage la cost redus.

2. Telekom 

Abonamentul de bază pe internet fix se numește Internet M la 6.6 euro pe lună / aprox. 30.71 lei pe lună. Include viteze de până la 100 Mbps în download, router wireless inclus în preț + Norton Security Online cu licență gratuită pe 2 luni (aș spune că nu valorează mai nimic, decât Norton mai bine vă orientați spre soluțiile gratuite de la Avira și AVG). Este inclus și accesul la rețeaua FON, cu peste 20 de milioane de hotspot-uri Wi-Fi la nivel global.

3. UPC

Entry-level îl avem pe Connect 150 la 34 lei pe lună. Promite viteze de până la 150 Mbps în download și 6 Mbps în upload, Connect Box Wi-Fi inclus, căsuță de mail cu 5 GB și acces gratuit la rețeaua de hotspot-uri UPC Wi-Free.

4. Orange

Home Net 300 este cel mai ieftin abonament de la Orange pentru 8 euro pe lună / 37.23 lei. Și aici avem un router wi-fi inclus în pachet, viteze de până la 300 Mbps în download și 150 Mbps în upload (ceea ce oferă RCS-RDS la 28 lei, dar acolo lipsește router-ul Wi-Fi).

Sunt sigur că pe rețelele de internet fix nu poți alege de fiecare dată ce dorești, apare o limitare dață de rețeaua fiecărui operator. Sunt zone în care RCS-RDS nu a ajuns sau serviciile sunt de mai slabă calitate, Orange are o rețea în dezvoltare și îi găsești strict în anumite orașe, așa și cu UPC sau Telekom (probabil, cea mai mare rețea, dar și cea mai înapoiată tehnologic – mai ales în mediul rural).

Sunt și persoane ce nu au niciunul dintre cei 4 furnizori de internet fix în proximitate și se orientează spre operatori locali precum AKTA (50 lei pentru viteze de până la 50 Mbps în download, fără a fi specificat și uploadul).

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.