Apple si problema datelor de localizare stocate via iPhone si iPad

26/04/2011

Zilele acestea este o întreagă discuție în SUA care s-a extins și în țările din vestul Europei plus Asia de Sud-Est. O suită de articole din dot com găsiți aici. Se pare că totul a început de la trecerea la iOS 4.O. Pentru localizare se folosește rețeaua 3G sau Wi-Fi în funcție de conexiunea folosită pentru internet. Totul devine cu adevărat interesant după ce s-a aflat că datele sunt trimise și atunci când sunt dezactivate toate aplicațiile ce au nevoie de GPS sau cer accesul la funcția de GPS de pe telefon.

După ce Apple a fost prins cu această problemă a început să se acrediteze ideea că și telefoanele Android fac același lucru. Și pare destul de plauzibil.

Nu mă miră deloc această poveste. În momentul în care instalezi softul Apple sau Google se ajunge la posibilitatea ca să fii targetat și ulterior să ți se livreze publicitate în funcție de activitățile tale de zi cu zi. Uitați-vă la Facebook care acum prin Deals încearcă să fure pâinea Groupon. Care credeți că este atuul lor?

Faptul că stochează date referitoare la fiecare profil și activitatea de acolo astfel încât să livreze acele reduceri la fix, bazat pe interesele utilizatorului rețelei sociale. Publicitatea pe mobil va juca un rol mult mai important în viitorul apropiat și mai ales după explozia telefoanelor cu sistem de operare sau a tabletelor în genul iPad.

Este pueril să crezi că dintr-o dată Apple și Google vor umbla prin soft și vor dezactiva aceste tertipuri. Pur și simplu le vor deghiza mai bine.

Dacă vreți ca iPhone-ul sau iPad-ul din dotare să nu vă mai memoreze locațiile a apărut și o soluție via jailbreak.

Update: În momentul în care te dai pe www trebuie să pornești de la o premiză. Aceea că intri într-un joc de-a șoarecele și pisica, un Big Brother la scală mai mare

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.