Huawei Nova 5T vs Samsung GALAXY A51 vs Xiaomi Mi 9T – ce alegeți la 1600 – 1700 lei?

19/01/2020

Am ales trei smartphone-uri cu preț în jurul a 1600 lei ce atrag prin raportul preț / specificații / experiență de utilizare.

A. Prețul;

Mai întâi să descoperim prețurile de la care pornim discuția:

  1. Huawei Nova 5T cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 1649 lei lei pe Altex.ro;
  2. Xiaomi Mi 9T cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 1589 lei la PC Garage;
  3. Samsung GALAXY A51 cu 4 GB RAM și 128 GB stocare – 1699 lei la eMAG.

Sunt diferențe relativ mici între cele trei smartphone-uri mid-range. Pe Mi 9T cu 6 GB RAM și 64 GB stocare îl găsiți și pe la 1499 lei, dar 128 GB am căutat să fie o constantă la cele trei dispozitive. Samsung a ales să-l echipeze cu 4 GB RAM pe GALAXY A51 la 1699 lei, face notă discordantă față de competiția selectată.

B. Specificații;

C. Puncte PRO și CONTRA;

Huawei Nova 5T este cele mai puternic din punct de vedere hardware. Huawei a adus procesorul său premium din 2019, integrat și pe seria P30. Cine caută putere de procesare fără compromis și preț de sub 1600 – 1700 lei, s-ar putea să găsească fix ceea ce căuta în Nova 5T.

Pentru a obține prețul afișat s-au făcut concesii la nivel de ecran – IPS în loc de AMOLED, baterie mai mică de 3750 mAh, cameră principală fără OIS, senzor de amprentă adus în lateral etc. L-am testat și la nivel de cameră foto impresionează, au păstrat câteva tips & tricks de pe seria P30. Aș spune că este cel mai bun smartphone testat cu senzor de 48 Megapixeli.

Samsung GALAXY A51 abia a debutat comercial, iar compania sud-coreeană are obiceiul să facă corecții serioase de preț. Cred că GALAXY A51 ar putea deveni best-buy pe la 1200 – 1300 lei. Nu este un smartphone deloc rău, are cel mai nou software de la Samsung, cititor de amprentă integrat în display, suficient de multă putere de procesare pentru a duce majoritatea aplicațiilor și jocurilor în condiții optime, cameră principală cu o multitudine de senzori ce promite rezultate decente și în low-light.

Este un telefon ce va fi promovat intensiv în oferta operatorilor de telefonie mobilă, ecranul mare și designul ce amintește de seria Note + spatele ce te duce cu gândul la viitoarea gamă S20 s-ar putea să conteze pentru cei interesați de un mid-range de la Sammy.

Xiaomi Mi 9T are rol de Cenușăreasă. Nu este cunoscut de majoritatea populației, dar cine are curaj să-l cumpere și prinde garanție oficială ar putea spune că a făcut o alegere inspirată. Recenzia completă o găsiți aici. Mi se pare că dispune și de cea mai utilă combinație de senzori la nivel de cameră principală: senzor wide, senzor ultrawide și senzor de tip tele. Ceilalți au wide + ultrawide și macro + senzor pentru adâncimea de câmp (ce dacă-l luăm la bani mărunți nu face cine știe în afară de faptul că este pus acolo să puncteze la număr și să impresioneze pe cei mai puțin cunoscători).

Puteți nominaliza favoritul vostru în secțiunea de comentarii.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.