TOP 5: Puncte PRO pentru OPPO Reno4 Pro 5G la nivel de cameră foto și video

21/12/2020

2020 este anul în care OPPO a intrat oficial pe piața românească. Am testat o suită de modele de la producătorul chinez: 

  1. OPPO Find X2 – review;
  2. OPPO Reno3 PRO 5G – review;
  3. OPPO A72 – review;
  4. OPPO Reno4 Lite – review

Merg mai departe cu Reno4 Pro 5G, iar înainte de review-ul propriu-zis vă invit să descoperiți mai multe elemente ce-l recomandă la nivel de cameră foto și video. 

Am remarcat că smartphone-urile OPPO ies în evidență prin:

  • design (materiale de bună calitate, atenție maximă la detalii etc);
  • sunet (mai ales că vizează publicul tânăr, cel puțin cu anumite modele din portofoliu);
  • ecran (rată de refresh ridicată, luminozitate ridicată, culori redate fidel);
  • încărcare rapidă a bateriei (mereu au fost printre companiile ce au inovat serios la acest capitol, Reno4 Pro 5G are încărcare la 65W spre exemplu);
  • evoluție constantă la nivel de cameră foto și video (îmbunătățiri ce de-a lungul timpului au reușit să-i aducă în siajul brandurilor cu vechime mai mare în piață). 

Am selectat 5 puncte PRO pentru ansamblul de senzori de la camera principală de pe OPPO Reno4 Pro 5G.

1. Wide, tele și ultrawide – cea mai bună  combinație;

În primul rând, au ales direct un senzor wide, tele și ultrawide. Mi se pare a fi cea mai bună combinație în 2020. Așa acoperi cele mai importante scenarii de utilizare. Îi mulțumești pe cei ce doresc zoom sau pe cei ce caută fotografii de tip peisaj. 

Sunt mai mulți senzori ce îndeplinesc funcții distincte;

  • wide de 48 Megapixeli cu f/1.7, echivalent 26mm, dimensiune a pixelului de 0.8 microni, OIS, autofocus prin PDAF și tehnologia laser;
  • tele de 13 Megapixeli cu f/2.4, echivalent 52mm, dimensiune a pixelului de 1 micron, zoom optic 2x și PDAF;
  • ultrawide de 12 Megapixeli, unghi de 120 grade, dimensiune a pixelului de 1.4 microni, autofocus. 

Filmează 4K cu 30 fps, 1080p cu până la 120 fps cu gyro-EIS, OIS și HDR. 

2. Rezultate spectaculoase cu Night Mode;

Software-ul contează enorm pe lângă calitatea senzorilor în sine. OPPO a reușit să implementeze un Night Mode pe care-l consider o adevărată surpriză plăcută. Discutăm despre un mid-range ce este capabil să lupte cu Huawei P40 Pro și Samsung GALAXY Note20 Ultra de la egal la egal, fără absolut nicio problemă. 

Vă las cu o suită de imagini în care observați cum Night Mode intră în acțiune și relevă o sumă de detalii pe care în mod normal nu le-ai surprinde. Reno4 Pro 5G livrează imagini de bună calitate în una dintre cele mai grele situații – low-light. 

3. Interfața aerisită și ușor de parcurs pentru aplicația camerei foto și video;

OPPO a reușit să vină cu o interfață aerisită și ușor de parcurs, aspect important pentru că majoritatea utilizatorilor de smartphone își doresc simplitate și calitate pe repede înainte. 

Sunt câteva moduri direct în interfața de start: Noapte, Video, Foto, Portret și  secțiunea Mai Multe (Scanner de text, Autocolant, Google Lens, Film, PRO / Expert, Panoramare, Extra HD, Ralanti și Interval de timp). Trecerea între diferitele opțiuni de zoom se face rapid. 

Mai multe detalii aveți în clip: 

httpvh://youtu.be/E0vu-414iiU

4. Înregistrare la 1080p cu OIS, gyro-EIS și HDR;

OPPO Reno4 Pro 5G înregistrează la 1080p cu OIS, gyro-EIS + HDR și astfel poți obține materiale video ce par a fi realizate cu smartphone-ul pe un gimbal. Pot spune că și aici a impresionat prin stabilitatea oferită. Mi-aș dori ca OIS-ul să fie adus din ce în mai puternic și la nivel de camer foto și video, nu doar pe smartphone-urile premium ci și în segmentul mid-range, așa cum face OPPO cu modelul de față. 

Clip 1080p 60 fps realizat cu OPPO Reno4 Pro 5G;

httpvh://youtu.be/_ZXSZvPK2_g

Clip 4K 30 fps realizat cu OPPO Reno4 Pro 5G;

httpvh://youtu.be/tcdcLUGsLQA

5. Cameră ultrawide cu autofocus + rol de senzor macro la fotografiile realizate la mică distanță de subiect;

Camera ultrawide dispune de autofocus, în contextul în care și acum avem majoritatea smartphone-urilor cu senzor ultrawide ce dispun de fixed focus. Pe de altă parte, la OPPO Reno4 Pro 5G au ales ca senzorul ultrawide să joace rol de cameră macro la imaginile realizate la mică distanță de subiect. 

Mai multe detalii legate de cum se descurcă camera ultrawide în galeria de mai jos. Apropo, Night Mode funcționează și pe fotografiile trase în Ultrawide.

Galerie de imagini realizate cu OPPO Reno4 Pro 5G;

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.