Samsung The Freestyle – primele impresii

28/03/2022

În urmă cu o bună perioadă de timp a fost lansarea pe piața românească pentru Samsung The Freestyle. Este un proiector ce înțeleg că s-a bucurat de mare succes în etapa de precomandă, iar stocurile au fost epuizate rapid.

Samsung The Freestyle – 4499 lei la eMAG și 4299 lei în store-ul oficial.

Ce este Samsung The Freestyle?

Este un proiector portabil cu funcții smart încorporate. De fapt, avem un proiector portabil cu Tizen OS. Și mai simplu, un proiector cu funcții specifice unui smart TV pe care-l poți folosi fără să-l ai conectat neapărat la priză.

Am extras câteva din specificațiile lui Samsung The Freestyle:

🔵 proiector LED cu tehnologie DLP și rezoluție 1920×1080 pixeli, certificare HDR10 și LG, contrast de 100.000:1;

🔵 dimensiunea a proiecției între 30 – 100 inci, luminozitate de 550 LED lumens în peak, durata de viață a lampei LED de 20.000 de ore;

🔵 difuzoare integrate cu 5W RMS și Dolby Digital Plus (sunetul este transmis la 360 de grade în jurul proiectorului);

🔵 Tizen OS;

🔵 conectivitate asigurată de Wi-Fi ac, bluetooth 5.2, HDMI 1.4 de tip micro cu eARC, USB Type-C;

🔵 consum de energie de 50W în regim maxim și 0.5W în standby,

🔵 dimensiuni de 104.2 x 172.8 x 95.2 mm și 0.8 kg greutate, telecomandă inclusă în pachet + cablu de alimentare pe USB Type-C.

Cel mai important element adus de către acest proiector mi se pare a fi versatilitatea. Îl poți folosi de sine stătător și ai interfața cu care te-ai obișnuit pe smart TV-urile Samsung sau poți să aduci conținutul de pe smartphone într-un format mai mare.

Plus că poți să-l alimentezi la priză sau direct de la o baterie portabilă. Standul său permite rotirea facilă la 180 de grade. Difuzorul integrat împrăștie sunetul la 360 grade (cu ghilimelele de rigoare).

Mi se pare a fi recomandat când pleci într-o excursie și vrei să te relaxezi pentru câteva momente alături de gașca de prieteni. De ce nu, chiar și acasă dacă nu este un smart TV la îndemână. L-am văzut la lucru strict în cadrul locației în care s-a organizat evenimentul. Nu pot să spun că m-a impresionat, dar nici nu am cine știe ce referințe în domeniu. Darius a testat mai multe proiectoare similare și găsiți recenzii pe aici, aici și aici.

Mi-au plăcut dimensiunile sale compacte, faptul că ai interfața Tizen OS de pe smart TV-uri + galerie întreagă de aplicații (Netflix, Prime Video etc). Dacă credeți că ar fi de interes, scrieți un comentariu și încercăm să-l facem rost la test.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.