Fundația Conservation Carpathia a lansat prima expoziție virtuală dedicată Munților Făgăraș

10/04/2022

Galeria lansată de către Fundația Conservation Carpathia cuprinde imagini și povești inedite cu frumusețile întâlnite în natură și în comunitățile din Făgăraș.

Galeria poate fi găsită aici.

Update: Navigația prin interfață o faceți cu ajutorul tastelor de direcție. Mă așteptam să fie o galerie digitală ceva mai user friendly și mai imersivă. Totuși, mi se pare o inițiativă lăudabilă și avem nevoie de mai multe asociații care să-și propună a salva ceea ce avem în momentul de față prin Munții Carpați, dar și prin alte locuri frumoase (Delta Dunării, litoralul de la Marea Neagră etc). 

Alte detalii legate de Fundația Conservation Carpathia:

➡️ contribuie la conservarea și refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați în beneficiul comunităților locale și al biodiversitații prin achiziționarea, protejarea și administrarea de păduri și pajiști alpine;

➡️ în 12 ani de activitate au salvat de la tăiere peste 26.700 ha de pădure, au plantat 3 milioane de puieți în zone afectate de vechi tăieri neconforme și a creat o zonă de management cinegetic activ de 78.000 ha;

Fundația Conservation Carpathia consideră că Munții Făgăraș sunt ultima oază de biodiversitate de pe continent de peste 200.000 ha și aici ar putea fi creat cel mai mare și mai important parc național din Europa.

Declarații oficiale:

Ne-am dorit să aducem experiențele pe care noi le trăim în fiecare zi și persoanelor care nu au posibilitatea de a se bucura de natură la fel de rapid. Această galerie te aduce mai aproape de natură. Prin acest proiect, ne-am propus să facem cunoscute activitățile de dezvoltare durabilă din Făgăraș realizate de fundație, deoarece cu toții putem contribui la continuitatea lor.”, Christoph Promberger, director executiv Fundația Conservation Carpathia.  

Munții Făgăraș sunt renumiți pentru frumusețea peisajelor, pentru pădurile virgine, pentru bogăția speciilor de animale sălbatice care încă se mai găsesc aici, pentru istoria locurilor și a oamenilor. Aici s-a născut una dintre cele mai longevive mișcări de rezistență anticomunistă, la poalele acestor munți se păstrează tradiții care se transmit din generație în generație și de aici a plecat Badea Cârțan. Am adus împreună locuri și legende și ne dorim să invităm cât mai mulți oameni să ni se alăture în această drumeție prin Munții Făgăraș, chiar dacă este virtuală”, continuă Barbara Promberger, director executiv Fundația Conservation Carpathia. 

Dacă înainte foloseam Google Maps ca să identific un obiectiv turistic, acum pot să revăd frumusețea Munților Făgăraș prin această galerie virtuală. De câțiva ani am sprijinit activitățile fundației, începând cu lansarea albumului și acum cu galeria virtuală, iar eu cred că și-au îndeplinit scopul de a face accesibil universul Munților Făgăraș călătorilor de pretutindeni. Această galerie mi-a trezit dorul de a fi pe munte și cu siguranță voi merge cât mai curând.” Amalia Enache, prieten al Fundației Conservation Carpathia. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.