Proiect planeta Robert Dragoiu Software

Dezvoltatorii NVIDIA lucrează la foc continuu pentru ca utilizatorii de plăci grafice GeForce din seria 40 să se bucure de tot mai multe beneficii. Azi vă prezint mai multe noutăți, iar prima dată vedem cum arată un proiect internațional la care și-a pus creativitatea la lucru și artistul Robert Drăgoiu, un designer 3D generalist, cunoscut și sub numele de Mental.OS, care reprezintă o identitate artistică personală ce creează lumi dintr-un viitor foarte probabil.

Alături de alți 4 artiști din Polonia și 2 din Republica Cehă, românul a fost invitat să participe la un proiect prin care fiecare să realizeze o vizualizare a modului în care își imaginează ei o planetă îndepărtată, locuibilă, cu întregul său ecosistem.

Astfel, în decursul a 30 de zile, Robert, cu suport din partea partenerului local IT Direct, a creat Elysium, o planetă similară cu Terra, dar foarte exotică, colorantă și vibrantă, cu o floră și o faună foarte diversificate și exagerate.

Pentru Robert, inspirația pentru acest proiect și pentru planeta Elysium a venit din vremurile pe care le trăim, din tehnologia actuală, felul în care aceasta a evoluat și influențat viețile oamenilor. Pe lângă acest aspect, o altă sursă de inspirație a fost și dorința oamenilor de a coloniza planeta Marte, iar de acolo, Robert s-a gândit cum ar putea arăta o planetă similară, pe care oamenii ar putea să o colonizeze în viitor.

Pentru a realiza proiectul, Robert a folosit aplicații precum Cinema 4D și Daz 3D, care beneficiază de accelerare hardware. Placa video GeForce RTX 4090 alături de ecosistemul NVIDIA Studio au fost esențiale pentru tot procesul creativ din cadrul acestui proiect, și nu numai, pentru că multe dintre programele software în care Robert lucrează sunt accelerate de NVIDIA Studio. Acest lucru care l-a ajutat să câștige mai mult timp, având posibilitatea să se dedice mai mult procesului creativ, dar l-a ajutat foarte mult și în Cinema 4D, în viewport, unde a putut vedea în timp real modificarile pe care le aducea personajelor, modelelor sau texturilor.

Cinema 4D este un program foarte puternic în sine, dar faptul că am folosit OctaneRender, care este un renderer bazat pe placa video mi-a accelerat munca de aproximativ 250 de ori față de placa video inițială sau față de un renderer bazat pe procesor”, a spus Robert.

În aceeași ordine de idei, azi au fost anunțate noi funcții și tehnologii NVIDIA Studio pentru plăcile video GeForce RTX din seria 40:

  • Streaming AV1 este acum integrat în Discord, îmbunătățind semnificativ partajarea de ecran pentru utilizatorii care au hardware capabil de AV1. Fie că este pentru live streaming, ore de curs sau întâlniri cu prietenii, sunt oferite acum imagini clare și rezoluție până la 4K și 60 fps, chiar și pentru cei cu conexiuni la internet mai slabe.

  • A opta generație de encodere video NVIDIA cu suport AV1, astfel încât în streamurile live să pară că lățimea de bandă a fost crescută cu 40%, ceea ce duce la o creștere semnificativă a calității imaginii în aplicații populare precum OBS Studio.

  • Update-ul 1.4 pentru  NVIDIA Broadcast aduce noi efecte, Eye Contact și Vignette pentru ca streamerii să-și poată îmbunătăți calitatea streamurilor pentru cei care vizionează.

Dacă cele de mai sus reprezintă beneficii pentru creatorii de conținut și streameri, următoarele noutăți îi vizează pe pasionații de jocuri.

Cyberpunk 2077

Unul dintre cele mai populare titluri, ce este deja un benchmark, primește suport pentru DLSS 3. Astfel, Cyberpunk 2077 poate fi experimentat de acum cu fiecare setare și opțiune de ray tracing la maxim pentru cea mai bună calitate a imaginii.

Cu ultimul patch pentru Cyberpunk 2077 și o placă video GeForce din seria 40, gamerii pot vedea toate detaliile din umbre, reflexii, iluminare difuză și ocluzie ambientală, toate ray-traced.

Totodată, de azi și jocul Dying Light 2 Stay Human primește suport pentru NVIDIA DLSS 3, ceea ce înseamnă generarea de mai multe fps și detalii păstrând o rezoluție înaltă a imaginii.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.