Acer Chromebook Vero Notebook

Deși nu sunt deloc cele mai populare tipuri de laptopuri în țara noastră, Chromebook-urile sunt preferate în mediul educațional din țările dezvoltate. Asta fiindcă oferă tot ce este necesar în această direcție, de cele mai multe ori cu o autonomie peste medie, la prețuri cel puțin decente.

Acer este unul dintre principalii furnizori de laptopuri Chromebook, iar astăzi anunță introducerea a patru noi modele: Acer Chromebook Spin 512 (R856T) convertibil cu un ecran de 12 inchi, Acer Chromebook Spin 511 (R756T) convertibil de 11.6 inch, Acer Chromebook 511 (C736) Acer Chromebook 511 (C736) clamshell de 11.6 inch și Acer Chromebook Vero 712 (CV872/T), primul cu sistem de operare de la Google din gama Vero.

Acer Chromebook 2023

Ce este de reținut, în special, este că fiecare dintre cele patru laptopuri vine cu un exterior rezistent la impact, care îndeplinește standardele de testare MIL-STD 810H. Certificarea a fost obținută printr-un design cu colțuri întărite și o bară de protecție care absoarbe șocurile, astfel încât laptopurile să fie protejate împotriva căderilor de la o înălțime de până la 122 cm și să poată rezista la o presiune de până la 60 kg.

Acer Chromebook 2023

Noile Chromebook-uri Acer dispun, de asemenea, de suporturi interne alungite care protejează ecranul chiar și atunci când dispozitivele sunt manipulate greșit, în timp ce porturile au fost întărite cu o placare metalică pentru a le proteja de uzura provocată de utilizarea frecventă de către elevi.

Cele patru noi Chromebook-uri au fiecare o tastatură rezistentă la lichide și dispune de un sistem unic de drenaj care ajută la protejarea componentelor interne de apă vărsată (până la 330 ml). Și touchpad-ul OceanGlass este rezistent la umiditate și este fabricat din materiale plastice provenite din oceane, cu o textură asemănătoare sticlei.

De asemenea, tastele ancorate mecanic sunt mai greu de îndepărtat de către elevii curioși, dar, în același timp, sunt simplu de reparat sau înlocuit.

Acer Chromebook 2023

Acer Chromebook 511, Acer Chromebook Spin 511 și Acer Chromebook Spin 512 dispun, de asemenea, de o nouă tastatură ce poate fi ușor reparată și care poate fi complet îndepărtată și înlocuită prin desfacerea a doar două șuruburi.

Nu în ultimul rând, toate cele patru noi Chromebook-uri Acer au fost certificate pentru a îndeplini două standarde privind siguranța jucăriilor, ASTM F963-16 și UL/IEC 60950-1, ceea ce înseamnă că sunt sigure și pentru a fi utilizate de către copiii mai mici.

Acer Chromebook Vero 712 vine cu ecran IPS HD+ de 12 inch certificat TÜV Rheinland Eyesafe cu aspect 3:2 și cu procesor Intel Core din generația a 12-a. Însă principalele caracteristici ale unui laptop Acer din gama Vero se referă la partea de sustenabilitate.

Acer Chromebook Vero

Noul Chromebook Acer Vero utilizează materiale reciclate în multe zone ale produsului, inclusiv 30% plastic reciclat post-consum (PCR) în șasiu și în rama ecranului, precum și 50% plastic PCR în capacele tastelor. Ambalajul dispozitivului este realizat din pastă de hârtie 100% reciclată.

Acer Chromebook Vero 712 (CV872/T) și Acer Chromebook Spin 511 (R756T/TN) vor fi disponibile în regiunea EMEA la prețuri începând de la 399 EUR, din martie, respectiv aprilie. Tot în aprilie și în aceeași zonă geografică vor fi introduse în piață și Acer Chromebook 511 (C736/T), cu un preț de plecare de 349 EUR, în timp ce Acer Chromebook Spin 512 (R856T/TN) va costa de la 429 EUR.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.