MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motosport Hardware

MSI participă la Computex 2023 unde prezintă o gamă extinsă de produse ce vor fi disponibile comercial în următoarea perioadă. Deși sunt mai multe gadgeturi care merită avute în vedere, mi-a atras atenția un nou laptop din seria Stealth, unul ce a luat naștere din colaborarea companiei taiwaneze cu Mercedes-AMG.

MSI Stealth 16 Mercedes- AMG Motorsport vine în culoarea Selenite Gray, cu o textură exclusivă AMG Rhombuses și un șasiu din aliaj de magneziu-aluminiu ce evocă mașinile de curse Mercedes-AMG de circuit, ale căror logo-uri sunt prezente pe capacul superior și pe cel spate, precum și pe rama inferioară.

Pachetul MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport include un set exclusivist care cuprinde o cutie colorată și special concepută, un mouse, un mouse pad, o unitate USB, o husă și legături pentru cabluri.
Fiecare accesoriu prezintă cu mândrie logo-urile MSI și Mercedes-AMG Motorsport.

Dintre specificațiile acestui laptop, le menționez pe cele mai importante: procesor Intel Core i9 de generația a 13-a, grafica NVIDIA RTX 40, ecran OLED 4K 16:10, sistem de răcire Cooler Boost 5, exclusiv MSI, cu ventilatoare duble și cinci conducte de căldură.

Laptopul MSI Alpha 17 din noua generație vine cu cel mai recent procesor AMD Ryzen 7045 HX Dragon Range, cu GPU NVIDIA GeForce RTX din seria 40 și cu panel QHD de 240Hz. Una dintre cele mai interesante actualizări ale Alpha 17 este reprezentată de prima echipare cu Qualcomm FastConnect 7800 Wi-Fi 7 din lume pe o platformă de calcul. FastConnect 7800 aduce viteze de vârf de până la 5.8 Gbps și o latență de numai 2 milisecunde, datorită High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link, care utilizează mai multe benzi pentru a oferi cea mai bună conexiune disponibilă.

Din alte categorii de produse MSI prezentate în premieră la Computex 2023, le trecem în revistă pe:

  • mini-PC PRO DP10, cu o carcasă cu un volum mai mic de 1.1 litri. Chiar și așa, grație procesorului Intel Core i7 din a 13-a generație, acest PC suportă până la patru ecrane simultan, prin prezența DisplayPort, HDMI, D-Sub (VGA) și Thunderbolt 4. Ultimul permite viteze de transfer de până la 40Gbps și ieșire video cu suport pentru rezoluții externe de până la 8K. Alte elemente de conectivitate sunt LAN Ethernet de 2.5Gbps, Wi-Fi 6E și USB-C 3.2 Gen2.

  • monitor MEG 342C QD-OLED, care se laudă cu o rată de refresh rapidă de 0.03ms GtG și cu certificări VESA DisplayHDR True Black 400 și ClearMR 9000. Dispune de funcționalitate KVM și porturi HDMI 2.1 și USB-C care acceptă o încărcare PD de până la 65W. Designul atrage prin iluminarea RGB SpectrumBar,ce poate fi configurat prin aplicația Mystic Light. La Computex 2023 MSI a prezentat și un prototip de monitor QD-OLED de 49 de inch, primul de acest tip din lume.

MSI QD OLED

  • SSD SPATIUM M570 PRO PCIe 5.0 NVMe M.2 FROZR, ce promite viteze de citire/scriere de până la 12000/10000 MB/s. Acesta vine cu interfață M.2 PCIe Gen5 și cu sistem de răcire termică pasivă care constă în conducte Core Pipes amplasate optim, ce acoperă complet controlerul și modulul flash, transferând în același timp căldura de-a lungul unui radiator de suprafață pentru o
    trecere eficientă a fluxului de aer sub un capac elegant cu finisaj dublu.

  • sistem mesh MRAX60 cu viteze de până la 6000Mbps. Designul său unic de antenă și rețeaua inteligentă backhaul promit să extindă acoperirea WiFi în fiecare cameră, subsol și chiar în fața și în spatele casei, menținând în același timp viteza maximă. Utilizatorii pot configura rapid și ușor rețeaua cu ajutorul aplicației MSI Router, iar AI QoS gestionează automat lățimea de bandă. MRAX60 suportă funcții de securitate precum controlul parental și criptarea WPA3.

  • carcasă ATX mid-tower MPG GUNGNIR 300, pentru configurații de sistem de nivel mediu de gaming. Panoul frontal este realizat dintr-o singură bucată de tip mesh, dar există și suport pentru răcire cu lichid AIO duală de 360 mm sau până la 12 ventilatoare de 12 cm. Designul carcasei include un suport glisant pentru carcasa HDD, un suport de împingere orizontală/verticală pentru clemele PCIE și un suport omnidirecțional pentru plăci grafice, cu instalare fără unelte și care se poate roti la 90 de grade pentru a acomoda plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX din seria 40.

  • coolerul MAG CORELIQUID E maximizează disiparea căldurii de la procesor, dispunând în același
    timp de o înălțime îmbunătățită a microcanalelor pentru o mai bună eficiență a sistemului de răcire cu apă. Designul capacului blocului de apă care permite rotirea la 270 de grade permite ca  logo-ul să rămână orizontal, indiferent de orientarea de montare. Utilizatorii pot integra seria MSI CORELIQUID E cu placa de bază MSI și pot regla viteza ventilatorului de răcire și a pompei prin intermediul software-ului MSI CENTER.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.