Am văzut Leave the World Behind (2023) şi da, îţi cam pui nişte semne de întrebare

10/12/2023

În ultima perioadă nu prea am avut timp de filme, tocmai de aceea nu am mai scris niciun articol tip opinie „am văzut”. Aşa în puţinele minute rămase seara mă mai uit pe Disney+ la câte un episod din „Welcome to Wrexham”, un serial tip documentar despre evoluţia unui mic club de fotbal galez cu multă tradiţie în spate ce joacă în liga a cincea, după ce a fost achiziţionat de actorii Ryan Reynolds şi Rob McElhenney. Îl recomand, este simpatic rău şi ne arată cum fotbalul este dus la rang de artă.

httpvh://youtu.be/UJYFASFtbc4

Revenind la articol, aseară m-am uitat la cel mai nou şi mai aşteptat film al finalului de an de pe Netflix. Acesta se numeşte Leave the World Behind şi este bazat pe cartea cu acelaşi nume al scriitorului Rumaan Alam. Lungmetrajul este regizat de Sam Esmail şi produs de casa de producţie Higher Ground deţinută de soţii Obama (pentru mai mult realism, Barack Obama a venit cu completări la scenariu, unele apreciate de întreaga echipă de producţie).

Leave the World Behind este un thriller plin de suspans şi chiar dacă la un moment dat ţi se pare că evoluţia este una lentă, nevoia de a afla ce se întâmplă în continuare îţi menţine activă adrenalina la un nivel destul de constant. Povestea este interesantă, cumva Statele Unite ale Americii este hackuită la nivel general şi se cam autodistruge. Personajele noastre nu deţin însă aceste informaţii, ele sunt blocate pe Long Island (o insulă de lângă New York) şi încearcă să supravieţuiască necunoscutului, neîncrederii, suprizelor neplăcute etc.

Fără să vrei filmul te pune în permanenţă să faci paralele cu lumea actuală, cea în care tehnologia preia din ce în ce mai mult controlul şi fără să vrei ajungi să îţi pui multe semne de întrebare, deoarece evnimentele se pot întâmpla oricând şi în realitate. O scenă interesantă este cea în care (spoiler, nu citi mai departe dacă te deranjează astfel de informaţii inainte de a vedea filmul) mai multe maşini Tesla trecute pe pilotul automat se lovesc unele de altele blocând efectiv şoseaua.

Mi-a mai plăcut şi că au fost introduse câteva monologuri foarte finuţe, unele care înţeapă politicul şi care nu încearcă decât să trezească umanitatea din unii oameni.

Personal nu sunt fan Julia Roberts, însă rolul de femeie paranoică şi acră i s-a potrivit absolut perfect, iar Mahaershala Ali este fără doar şi poate unul dintre cei mai buni actori din lume la ora actuală.

Suspans, adrenalină, emoţia aşteptării, toate le veţi găsi în acest film bun spre foarte bun. Iar finalul este pe atât de neaşteptat, pe atât de crud cu realitatea din prezent.

🔴NOTA: 8 din 10.🔴

httpvh://youtu.be/Fl1SyaAiXtM

Am creat pe site tag-ul „am văzut”, unul în care puteţi găsi toate articolele mele tip opinie despre filme. 

 

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.