Review-ul de azi este într-o mare măsură mai special decât vasta majoritate a celorlalte. Asta fiindcă vă voi prezenta mai departe telefonul pe care îl folosesc de ceva timp ca telefon personal. Huawei România a venit către mine cu propunerea de a-mi lăsa exemplarul de test pentru o perioadă mai lungă, așa că am considerat că merită să-l transform în „daily driver”, cum se mai spune.
Am ales să fac asta nu doar fiindcă după ce l-am încercat pe Huawei Pura 70 Pro am rămas plăcut impresionat, ci mai ales ca să pot veni acum, la mai bine de o lună de folosire zilnică și intensă, cu impresii pe cât de obiective. Sigur că, tocmai fiindcă vorbim despre un telefon pe care îl am mereu lângă mine, vor apărea și aprecieri ceva mai subiective, dar asta este, fiecare interpretează anumite aspecte în propriul fel.
Mai fac aici, în introducere, câteva mențiuni. Huawei Pura 70 Ultra este o versiune evident îmbunătățită a modelului Pura 70 Pro, dar sunt și destule elemente comune. Așa că pe acelea, pe care le-am prezentat deja pe larg în review-ul pentru Pura 70 Pro, le voi trata mai rapid aici și mă voi axa mai degrabă pe aprecieri care țin de utilizarea cotidiană. Adică, în loc să spun despre ecran că este așa și pe dincolo, mai bine aș expune cum exact reacționează în diferitele scenarii de utilizare. La fel și pentru ansamblul hardware și, mai ales, pe partea foto. Mergem mai departe cu review-ul în același format pe capitole pe care, cel mai probabil, îl știți deja pe de rost, dar, așa cum am precizat deja, într-o abordare ușor diferită.
Specificații smartphone Huawei Pura 70 Ultra
Date tehnice
SmartphoneHuawei Pura 70 Ultra
Ecran LTPO OLED de 6.8 inch, foarte ușor curbat pe toate cele 4 margini, aspect 20:9, rezolutie 2844 x 1260 pixeli, densitate 460 ppi, rată de refresh adaptabilă 1 - 120 Hz, luminozitate maximă 2500 niți în peak, HDR Vivid, protecție Crystal Armor Kunlun Glass
Procesor Kirin 9010 pe 7 nm, octa-core cu 1 x 2.3 GHz Taishan Big + 3 x 2.18 GHz Taishan Mid + 4 x 1.55 GHz Cortex-A510
GPU Maleoon 910
Memorie 16 GB RAM
512 GB ROM (1 TB ROM versiunea de test)
Sistem de operare EMUI 14.2 (Android 12)
Conectivitate Dual SIM 4G LTE (2 x nanoSIM), Wi-Fi 6 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 5.2, NFC, localizare prin GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS și NavIC, port infraroșu (IR), USB Type-C 3.1 cu suport DisplayPort 1.2
Camere foto și video Cameră principală cu 3 senzori:
- 50 Megapixeli Wide, distanță focală echivalentă 23mm, 1 inch, f/1.6 - 4.0, sensor-shift OIS, PDAF, Laser AF, lentile retractabile automat
- 50 Megapixeli Telephoto cu zoom optic 3.5X, distanță focală echivalentă 90mm, f/2.1, OIS, PDAF cu focalizare de la 5cm
- 40 Megapixeli Ultrawide, distanță focală echivalentă 13mm, f/2.2, Autofocus (AF)
Filmează 4K cu 60 fps cu toți cei trei senzori
Cameră frontală Ultrawide de 13 Megapixeli, f/2.4, Autofocus
Filmează 4K cu 60 fps
Alte detalii Rezistență la lichide și praf conform standardului IP68, senzor optic de amprentă integrat în ecran, difuzoare stereo
Baterie
Încărcare5200 mAh
Încărcare pe fir cu maxim 100W, încărcare inversă prin fir cu maxim 18W, încărcare wireless cu maxim 80W, încărcare inversă wireless cu maxim 20W
Greutate 226 grame
Dimensiuni 162.6 x 75.1 x 8.4 mm
Review video
httpvh://youtu.be/AgBhcsWbF44
Pachet, design și construcție
Exemplarul de care mă bucur de mai bine de o lună a venit în ceea ce pare cutia de retail, dar pe aceasta stă scris „Not for sale”, deci este vorba mai degrabă despre un model de preproducție sau de unul destinat exclusiv testelor media. În acest pachet nu am găsit niciun fel de pliant, dar în rest celelalte accesorii au fost toate la locul lor. Avem, astfel, o husă, încărcător cu port USB-C, cablu USB-C la USB-C și agrafă pentru acces la slotul SIM:
Husa care vine alături de Huawei Pura 70 Ultra este una premium din toate punctele de vedere. Este zdravănă, din plastic tare și ceva mai gros decât mă așteptam, nu acoperă lateralele decât puțin peste colțuri, dar are un spate ce imită pielea, care asigură o aderență excelentă în palmă. Modelul de pe spatele husei preia tema de design „Super Symbol”, care se referă în principal la forma modulului cu camerele de pe spate.
Vedem deci forme triunghiulare de două feluri: triunghi clasic cu colțuri rotunjite și triunghi întrerupt ușor la unul dintre colțuri spre a face trimitere la litera „P”. Cumva, gama „Pura” nu renunță complet la moștenirea seriei „P” și încearcă să aducă astfel aminte de unde s-a plecat și unde s-a ajuns în 2024.
Folosind fix același ecran care este prezent și pe Pura 70 Pura, versiunea Ultra are și aceleași dimensiuni. Este un telefon destul de compact pe lungime și lățime, poate mai mic decât te-ai aștepta raportat la diagonala ecranului (6.8 inch) grație marginilor foarte înguste și egale pe toate cele patru laturi. Grosimea este în regulă, fără a impresiona totuși. Nici greutatea nu este tocmai de trecut cu vederea, dar după câteva zile m-am obișnuit și de atunci mi se pare absolut normală.
Telefonul se așează bine în mână, marginile rotunjite ale șasiului metalic și spatele ce se curbează și el către margini nu mi-au dat emoții nici când am folosit telefonul fără husă. Chiar și așa, gripul în mână este asigurat în primul rând de materialul ce îmbracă întreg spatele (cu excepția modului camerelor, evident). Avem aici un plastic care imită perfect pielea, nu doar ca textură, ci și la atingere. Un material pe care îl pot considera chiar pretențios, cu siguranță de nivel premium, cum este de altfel tot ce ține de calitatea de fabricație.
Huawei Pura 70 Ultra este foarte solid, unul dintre cele mai robuste telefoane pe care le-am încercat vreodată. Finisările de detaliu sunt aproape perfect executate și astfel se conturează un telefon căruia cu greu i-am putut găsi puncte slabe la acest capitol.
De fapt, ar fi unul singur: modulul camerelor de pe spate iese mult în relief. Dar nu neapărat asta ar fi de notat, ci mai ales faptul că inelul metalic ce înconjoară lentila camerei principale wide este cel pe care se sprijină telefonul atunci când este așezat normal, la orizontală. Asta ar putea duce la apariția unor mici zgârieturi în timp, eu am observat câteva după circa o lună. Cert este că am folosit cel mai mult telefonul fără husă și fără a avea prea mare grijă pe unde l-am așezat, dar asta nu este neapărat o scuză. Și ar mai fi ceva minor, care ține de design și care se referă tot la modulul camerelor de pe spate. În jurul celor trei lentile (pe triunghiul cu colțuri rotunjite) este sticlă cu efect ca de oglindă. Arată excelent, dar numai când este curată. Din păcate, pe această sticlă apar rapid praful și urmele degetelor și astfel, pe cât de tare arată când este curată, pe atât își pierde din farmec când nu este „întreținută”.
Din partea mea, ca și utilizator și nu doar ca tester, sunt doar minusuri minore, care nu au știrbit cu nimic toate celelalte avantaje care țin de acest capitol al designului. Huawei Pura 70 Ultra mi-a plăcut de la primul contact, iar asta nu s-a schimbat deloc în timp, ba din contră.
Ecran și sunet
Așa cum am spus cu doar câteva paragrafe mai sus, ecranul de pe Huawei Pura 70 Ultra este același pe care l-am văzut și la Pura 70 Pro. Ar fi o singură diferență, care nu ține de panou, ci de sticla folosită pentru protecția acestuia. La Pro aveam Super Durable Kunlun Glass, iar aici apare o sticlă și mai rezistentă, anume Crystal Armor Kunlun Glass. Nu i-am testat proprietățile, mai ales că Huawei Pura 70 Ultra vine cu folie de protecție din plastic gata aplicată din fabrică, dar am înțeles din alte surse de pe internet că această sticlă Crystal Armor Kunlun chiar ar fi extrem de rezistentă atât la zgârieturi, cât și la șocuri mai puternice.
Referitor la cum se prezintă ecranul, nu prea mai am ce să adaug față de ceea ce am relatat în review-ul pentru Pura 70 Pro. Un display LTPO OLED printre cele mai bune pe care am avut ocazia de a le vedea la lucru. Nu mi-a pus niciodată, dar niciodată nici cea mai mică problemă de lizibilitate (și am fost la mare în Grecia o săptămână și l-am avut la plajă zilnic). Culorile sunt pe cât de bine redate, de naturale, pe atât de vivide, de plăcute ochiului. Dar, cel mai tare impresionează acest ecran cu conținut HDR nativ. Atunci parcă nu-ți mai vine să-l lași din mână, cu toate că am observat că în astfel de scenarii autonomia are ușor de suferit, față de momentele în care pe ecran apare conținut clasic, non-HDR.
Capturi de ecran din meniul cu setări ale afișajului de pe Huawei Pura 70 Ultra:
Sunetul stereo este și el de top, printre cele mai bune telefoane din acest punct de vedere. Calitatea este foarte înaltă, cu un bass prezent în doze optime și curat, pe cât de adânc ai putea primi de la un smartphone. Dar nimic nu este forțat, cu atât mai puțin niște medii clare și precise, pe fiecare spectru, și cu înalte de-a dreptul cristaline. Cumva, mie mi s-a părut că sunetul extern este o idee mai bun la Huawei Pura 70 Ultra față de versiunea Pro.
Difuzorul de jos este un pic mai puternic decât cel pentru apeluri care îl secondează. Nu cu mult, dar într-atât cât să-ți dai seama de asta. Dinamica creată este desăvârșită și nu, nu folosesc cuvinte mari, ci chiar așa este sunetul produs de Huawei Pura 70 Ultra.
Volumul maxim este și el impresionant, mult peste medie și care nu aduce distorsiuni evidente nici la 100%. Este adevărat că la 95% pot fi percepute ușoare degradări ale calității, dar abia sesizabil de marea majoritate a utilizatorilor.
Hardware, sistem de operare și aplicații
Aici, din nou nu prea multe diferă față de echiparea unui Pura 70 Pro. Același chipset care nu este de nivel flagship din 2024, dar care își face treaba bine spre foarte bine în mai toate aplicațiile. Eu nu sunt gamer, nu mă joc pe telefon decât ceva de gen Spider Solitaire sau Backgammon (table) când am de pierdut timpul și nu găsesc altceva de făcut. Așadar, nici nu mă interesează cum se descurcă Huawei Pura 70 Ultra în jocuri grele. Sigur că acest telefon nu a fost făcut pentru mine special, așa că dacă ai nevoie de un telefon foarte capabil în gaming atunci nu acesta este pentru tine.
Trebuie făcută o mențiune aici. Exemplarele de retail care se găsesc la noi în mod oficial sunt cu 16 + 512 GB, dar cel pe care îl prezint eu aici este cu 16 GB + 1 TB. Sigur că diferențe de performanță nu vor fi între aceste două versiuni, așa că ce voi spune mai departe are perfectă acoperire și pentru variantele de retail din România.
Capturi de ecran din aplicația CPU-Z cu informații despre Huawei Pura 70 Ultra:
Înainte de a trece la aprecieri, hai mai întâi să vedem ce nu are Huawei Pura 70 Ultra. Păi, tot nu are suport nativ pentru serviciile Google și rulează un sistem de operare Android 12, când avem deja versiune beta pentru Android 15.
Dar, cam acestea sunt singurele limitări. Să le spunem „limitări”, fiindcă, așa cum am descoperit în mai bine de o lună de folosire zilnică și mai mereu intensivă, nu reprezintă de fapt decât caracteristici seci. Cum așa? Ei bine, am putut instala aproape toate aplicațiile de care am nevoie și pe care le doresc. Numai una pe care o aveam pe vechiul telefon nu a mers, anume aplicația McDonalds România (parcă nici nu-mi pare rău, poate așa evit mai des junk food-ul…).
Da, poți instala și funcționează impecabil toate aplicațiile, inclusiv cele care necesită existența serviciilor Google. Soluția microG + GBox este una de conjunctură, să-i spunem, nu este ca și cum aș vrea să ascund asta, dar pe mine, ca utilizator absolut normal, nu mă deranjează cu nimic. Nu mi se pare că se întâmplă ceva în spate, că telefonul se forțează cumva să deschidă sau să ruleze vreo aplicație.
Așadar, am instalat absolut tot ce aveam nevoie fără eforturi sau să fie nevoie de cunoștințe avansate. Pur și simplu la prima instalare a unei aplicații care necesită existența serviciilor Google este instalată inițial soluția microG și, eventual, GBox, iar apoi totul decurge ca la orice alt terminal care rulează Android nativ.
Mai mult, actualizările aplicațiilor instalate prin GBox și apoi Google Play Store se fac normal, chiar dacă Google Play Store nu se găsește printre aplicațiile instalate, ci este pusă doar în aplicația GBox.
Repet, nu spun că este cumva normal să nu ai nativ suport pentru serviciile Google, dar, atât timp cât totul funcționează și rulează corect, nu pot spune că mă afectează cu ceva.
Mai ales că EMUI 14.2, interfața aplicată peste Android 12, rulează mereu pe cât se poate de fluid, de rapid. Tranzițiile și răspunsul la fiecare atingere a ecranului sunt extrem de plăcute, cumva și aici este lăsată o senzație de premium. Este greu să explic sau poate nu chiar… Ideea este că nu am întâmpinat niciun crash sau vreun pic de lag. Aplicațiile și widget-urile pe care le utilizez s-au comportat exemplar, cum recunosc că nici nu mă așteptam.
Unde mai pui că sunt și extrem de mult opțiuni de personalizare, de configurare adiționale oricărui Android nativ.
În ceea ce privește aplicațiile preinstalate, nu sunt puține. Huawei aduce multe instrumente, să le spunem, dar și alte aplicații, pe care, dacă nu ai nevoie, le poți dezinstala.
Interfața EMUI 14.2.0 (Android 12) pe Huawei Pura 70 Ultra:
Performanță
Aici se dezvăluie într-o oarecare măsură puterea de procesare a chipset-ului Kirin 9010 realizat pe 7nm și care integrează un GPU Maleoon 910. Nu-i nimic spectaculos în scoruri de aproape 900.000 în AnTuTu sau 10.000 în PCMark 10… Dar, dacă nu ai nevoie de putere brută de procesare în anumite aplicații sau jocuri și te interesează ca interfața și aplicațiile uzuale să ruleze corect și, din partea mea, deloc în întârziere, atunci nu trebuie să te sperie cifrele seci de mai jos.
Teste benchmark
SmartphoneHuawei Pura 70 Ultra
AnTuTu v10.2.8 889266 puncte
PCMark 10
Work 3.0 Performance
9966 puncte
Geekbench 6 v.6.3.0
CPU Single-Core
CPU Multi-Core
1338 puncte
4178 puncte
3DMark
Wild Life Vulkan
Wild Life Extreme Vulkan
Sling Shot OpenGL ES 3.0
Sling Shot Extreme OpenGL ES 3.1
5179 puncte
1396 puncte
Maxed Out!
Maxed Out!
GFX Bench v 5.1.0
Aztec Ruins OpenGL (High Tier)
Car Chase ES 3.1
30 fps
35 fps
AndroBench
Sequential Read
Sequential Write
Random Read
Random Write
1984.03 MB/s
1822.82 MB/s
378.21 MB/s
555.6 MB/s
Testele de benchmark rulate pe Huawei Pura 70 Ultra:
Ce trebuie specificat aici este că, în anumite aplicații (eu am remarcat doar în Facebook, de exemplu) telefonul se încălzește simțitor. Este adevărat că de când am acest telefon afară a fost aproape constant caniculă, dar nu cred că este o scuză asta. De fapt, și când am intrat pe Facebook în casă, cu aer condiționat mergând, tot am observat că telefonul se încinge cam tare atât pe ecran, cât și pe spate. Este vorba, cel mai probabil, despre o slabă optimizare a aplicației Facebook, fiindcă, din ce am folosit mai mult de 10 – 15 minute continuu, doar cu Facebook am remarcat acest comportament.
Conectivitate
Amintesc și aici, ca și în cazul Pura 70 Pro, că cel de-al doilea mare minus pentru un flagship din 2024 este fără îndoială lipsa conectivității 5G. Pentru mine (și repet, eu nu sunt etalon, dar acesta este adevărul) nu contează atât de tare. Sincer, nici nu aveam activată opțiunea 5G pe vechiul telefon, fiindcă mi s-a părut mereu că în rețeaua mea (Digi) acolo unde este disponibil 5G-ul mai rău făcea, față de un 4G+ corect…
Dar, nu contează preferințele mele, adevărul este că un flagship din 2024 fără 5G nu prea mai este flagship, nu?! Și nici Wi-Fi 6E sau 7 nu avem, cum desigur nici suport tri-band (adică și cu banda de 6 GHz) nu este pe Wi-Fi. Din nou, un mic-mare minus pe zona de conectivitate.
În rest, la acest capitol nu ar mai fi mai nimic de obiectat, celelalte elemente de conectivitate sunt bine reprezentate și nu le mai repet aici, sunt enumerate în tabelul cu specificații de la începutul recenziei.
Elementele fizice de conectivitate sunt dispuse astfel pe Huawei Pura 70 Ultra: jos sunt portul USB-C, slotul SIM, difuzorul și microfonul principale; pe stânga nu este nimic; sus este cel de-al doilea microfon și portul IR, în timp ce pe dreapta apar butoanele pentru reglarea volumului și cel Power (toate trei mi se par cam sus poziționate).
Senzorul optic de amprentă de sub ecran este și el amplasat un pic mai incomod, în sensul că este cam jos pe un ecran cu diagonala de 6.8 inch. În rest, nu mai am ce să-i reproșez, reacționează mereu nu doar instant, ci și foarte exact, doar dacă nu am pus degetul cât de cât în zonă mi s-a întâmplat să nu fie recunoscută amprenta.
Camere foto și video
Aici aș putea să vorbesc mult, foarte mult. De fapt, pentru partea foto am acceptat, în primul rând, să-l transform pe Huawei Pura 70 Ultra în telefonul meu de zi cu zi. Haideți să vedem mai întâi cum se prezintă interfața aplicației Camera de pe acest smartphone și mai vedem apoi.
Interfața aplicației Camera de pe Huawei Pura 70 Ultra:
Vreau să spun că am avut suficient timp să analizez în detaliu cum se descurcă pe parte foto Huawei Pura 70 Ultra. Pozele de mai jos sunt dintre cele de test, care poate că nu spun întreaga poveste. Ideea este că l-am avut pe Huawei Pura 70 Ultra într-o deplasate în afara țării, la o lansare din Milano, Italia, dar și în concediul din Grecia, cu familia. Iar acolo și în alte și alte situații diverse, am avut ocazia de a vedea de ce Huawei Pura 70 Ultra este, din partea mea, cel mai bun telefon pe partea de fotografie.
Înainte de a vedea exemple, trebuie spuse câteva cuvinte despre camera principală, cea wide. Ei bine, este fără discuție și fără interpretări, cea mai complexă astfel de soluție de pe orice telefon actual. De ce? Nu pentru că avem senzor de 50 Megapixeli cu dimensiunea de 1 inch, fiindcă și alte telefoane au ceva echivalent. Și nu pentru stabilizarea optică de tip sensor shift, pentru că din asta mai au alții. Ce nu prea mai au alții, dar alte telefoane Huawei au, este o diafragmă cu deschidere mecanică variabilă, în acest caz de la f/1.6 la f/4.0. Nici asta nu este suficient însă spre a contura cel mai avansat modul foto de pe vreu telefon actual.
Unde apare cu adevărat elementul unic este la lentile. Avem un obiectiv în adevăratul sens al cuvântului, unul ce iese automat în afară, printr-un angrenaj mecanic pus electric în mișcare. De ce ar fi nevoie de așa ceva la un telefon. Pentru că pe un senzor mare, în acest caz de 1 inch, este greu să distribui lumina în mod corespunzător, dacă centrul optic al lentilei nu este la o anumită distanță de senzor. Așadar, în cazul Huawei Pura 70 Ultra chiar avem un obiectiv și nu doar un set de lentile. Și chiar merită pus accentul pe asta, fiindcă multe telefoane anunță cu surle și trâmbițe senzori de sute Megapixeli sau cu dimensiuni fizice din ce în ce mai mari, însă mai nimic despre sticlă. Iar la Huawei Pura 70 Ultra chiar cred că sticla din fața fiecărui senzor, nu doar cea a senzorului principal de 1 inch, chiar este de cea mai bună calitate și chiar face diferența.
În fine, hai să parcurgem acum și mai multe exemple de fotografii realizate cu Huawei Pura 70 Ultra.
Poze de zi realizate cu Huawei Pura 70 Pro – Ultrawide, Wide 1X, Zoom 2X cu camera wide, Zoom 3.5X , Zoom 10X cu camera telephoto:
Modul de Noapte are nevoie în multe cazuri de secunde bune până ce captează o poză, dar, de cele mai multe ori, rezultatele sunt foarte convingătoare.
Poze în low-light cu modul Noapte activat pe Huawei Pura 70 Ultra (Ultrawide, Wide 1X, Zoom 2X cu camera wide, Zoom 3.5X și Zoom 10X cu camera telephoto):
Nu eram mare fan al fotografiei de tip Macro, dar asta până să-l am pe mână pe Huawei Pura 70 Ultra. Asta fiindcă acest telefon nu are senzor dedicat și nici nu-l folosește pe cel Ultrawide. Nu, senzorul telephoto este cel capabil de capturi de la doar 5 cm distanță de subiect. Când ai opțiune chiar și de zoom 10X pe lentila telephoto în modul Super Macro, iată cam ce rezultate poți obține.
Poze tip Super Macro realizate cu camera telephoto de pe Huawei Pura 70 Ultra:
Un alt mod foarte interesant disponibil pe Huawei Pura 70 Ultra este cel Instantaneu. Nu vorbim doar despre o captură cu un shutter speed foarte rapid, ci de o îmbinare de mai multe capturi succesive în care totul este parcă înghețat. Sunt de mare efect aceste fotografii, cu mențiunea că eu am mai folosit acest mod și spre a capta copiii când se jucau în apă. Nu aș vrea să pun totuși astfel de fotografii aici, din mai multe motive…
Fotografii făcute cu Huawei Pura 70 Ultra în modul de captură Instantaneu:
Dacă ansamblul de camere de pe spatele lui Huawei Pura 70 Ultra sunt toți diferiți față de ceea ce știam de la Pura 70 Pro, la camera frontală avem fix aceeași implementare. Și nu este deloc rău, fotografiile tip selfie sunt foarte reușite, în orice condiții.
Poze realizate cu camera frontală de pe Huawei Pura 70 Ultra (Ultrawide, 0.8X și Wide 1X, fără și cu mod Portret la Wide 1X):
Unde Huawei Pura 70 Ultra nu mai convinge este la partea video. Un mare plus este dat de faptul că avem captură 4K cu 60 fps cu oricare dintre cei patru senzori. Acesta este cu siguranță un mare avantaj, doar că nu pot spune că rezultatele impresionează. Cel mai slab mi se pare pe video partea de reglaj al expunerii, când nu de puține ori avem zone cu mult supraexpuse. Sincer, totul se poate rezolva prin update-uri viitoare, dar deocamdată Huawei Pura 70 Ultra nu este ceea ce trebuie pe video, mai ales când vedem ce poate face pe foto.
Clip video 4K 2160p 60fps filmat cu Huawei Pura 70 Ultra (trecere prin modurile Ultrawide, Wide, Zoom 2X, Zoom 4X și Zoom 10X):
httpvh://youtu.be/KqEcy0Hu1-E
Autonomie
Un alt capitol unde sunt foarte încântat de Huawei Pura 70 Ultra. Bateria de 5200 mAh nu m-a lăsat niciodată de izbeliște, nici în zilele când am forțat telefonul în soare puternic, deci cu luminozitatea ecranului mai mereu la maxim, cu multe, foarte multe poze făcute și cu mult stat pe net (web browsing, social media etc). Nu am reușit până acum să descarc bateria plină de dimineața până seara și știu sigur că nu vor fi zile mai pline decât cele din iunie de acum înainte, așa că sunt acoperit. Iar când am avut mult de lucru și nu am folosit telefonul pentru mai mult de 2 – 3 ore pe zi, am descoperit că pot încărca și la mai bine de două zile.
Iar încărcarea, prin adaptorul rapid din pachet, cel la 100W, se face cam așa, după două teste:
Încărcare
Huawei Pura 70 UltraTest 1 Test 2
5 minute 5 - 27% 20 - 35%
10 minute 5 - 37% 20 - 47%
15 minute 5 - 46% 20 - 57%
20 minute 5 - 61% 20 - 66%
25 minute 5 - 73% 20 - 75%
30 minute 5 - 83% 20 - 84%
Observăm că în primele minute încărcarea este uimitor de rapidă (cu atât mai mult când vorbim de acumulator de 5200 mAh), pentru ca mai apoi să se stabilizeze. Până la urmă chiar asta contează la o încărcare rapidă, să prinzi procente bune în primele clipe și nu după 20 – 30 de minute, fiindcă atunci înseamnă că oricum nu te grăbeai.
Mai merită spus aici că Huawei Pura 70 Ultra este compatibil și cu încărcare wireless cu până la 80W, că poate și livra energie sub formă wireless cu până la 20W și se pare că poate chiar încărca și prin fir alte dispozitive.
Preț
Huawei Pura 70 Ultra – 7.499 lei în magazinul oficial Huawei România. Până la 5 august 2024 primești o reducere de 800 de lei la cumpărături de peste 5.000 de lei, așadar Huawei Pura 70 Ultra costă 6.699 lei până data menționată. (Preț și ofertă valabile la data publicării acestui review).
Neapărat trebuie menționat că au fost promoții care au tăiat chiar și 20% (1.500 de lei) din prețul recomandat și, din informațiile mele, vor mai fi astfel de campanii în perioada următoare, valabile atât în magazinul oficial Huawei, cât și la parteneri.
Cum să închei acest luuung review… Aș vrea să răspund la o întrebare care mi-a fost adresată de câțiva pasionați de tehnologie și de telefoane, care știu foarte bine ce înseamnă un smartphone Huawei în 2024, fie el și un flagship: cum te poți descurca fără serviciile Google și fără 5G? Sincer, și chiar sunt foarte sincer, efectiv nu le-am simțit lipsa nici unuia. Asta fiindcă microG + GBox chiar își fac treaba excelent, iar 5G oricum nu există în localitatea de reședință… Că aș avea 5G când mai ajung prin București sau prin alte orașe mari, mă cam lasă rece… Cu siguranță mai tare îmi lipsește banda de 6GHz pe Wi-Fi decât 5G-ul de la operatori… În fine, o a doua întrebare ar mai fi: rămâi cu Huawei Pura 70 Ultra în continuare, și după test? Cu siguranță da, cel puțin dacă se va comporta în continuare așa cum a făcut-o de mai bine de o lună de când îl folosesc zilnic. Cum așa? Fiindcă dacă poți trece peste acele „lipsuri” pe care eu nu am încercat deloc să le ascund de cineva, cu atât mai puțin de mine, atunci nu ai de ce să nu te bucuri de un telefon excelent. Nu-i chiar flagship din orice punct de vedere (procesor, în special) și poate că nu prea merită prețul întreg recomandat, dar dacă îl prinzi la o ofertă convenabilă, nu ai de ce să nu-l încerci. Iar oferte excelente au fost și vor mai veni. La ce a fost, mă refer la promoția cu reducere sub formă de voucher în valoare de 1.500 de lei. Vor mai fi altele asemenea, iar atunci Huawei Pura 70 Ultra trebuie luat fără dubiu în calcul. Nu zic să nu stați pe gânduri, ci doar să-i dați o șansă. Eu am făcut-o și nu regret nicio secundă alegerea.
Huawei Pura 70 Ultra a fost testat timp de peste o lună și va rămâne la noi. Întreg conținutul acestui review aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.