Seria Huawei Pura 70 a fost anunțată în țara noastră la început de mai 2024, iar acum vă pot prezenta pe larg modelul de mijloc. Din partea mea, Huawei Pura 70 Pro este cel care va atrage cele mai bune vânzări, tocmai pentru că este cel mai echilibrat. Nu vreau să spun că varianta de bază Pura 70 nu merită și nici că ediția Ultra nu aduce mare lucru în plus față de Pro, ci doar că acesta din urmă vine cu un pachet care oferă fix ce au nevoie cei mai mulți dintre clienții Huawei.

Deși am explicat cum se cuvine, zic eu, în articolul cu primele impresii pentru gama Pura 70 cum se pronunță „Pura”, mai fac și aici această precizare. Astfel, nu avem un „Pura” așa cum se scrie, ci o pronunție „Piura”. De fapt, puteți auzi în review-ul video de mai jos cum am tot pronunțat eu și așa cred că este cel mai ușor ca să înțelegeți cum stă treaba cu „Piura” :) .

Specificații smartphone Huawei Pura 70 Pro

Date tehnice

Smartphone
Huawei Pura 70 Pro
EcranLTPO OLED de 6.8 inch, foarte ușor curbat pe toate cele 4 margini, aspect 20:9, rezolutie 2844 x 1260 pixeli, densitate 460 ppi, rată de refresh adaptabilă 1 - 120 Hz, luminozitate maximă 2500 niți în peak, HDR Vivid, protecție Super Durable Kunlun Glass
ProcesorKirin 9010 pe 7 nm, octa-core cu 1 x 2.3 GHz Taishan Big + 3 x 2.18 GHz Taishan Mid + 4 x 1.55 GHz Cortex-A510
GPUMaleoon 910
Memorie12 GB RAM
512 GB
Sistem de operareEMUI 14.2 (Android 12)
ConectivitateDual SIM 4G LTE (1 x nanoSIM + 1 x eSIM), Wi-Fi 6 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 5.2, NFC, localizare prin GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS și NavIC, port infraroșu, USB Type-C 3.1 cu suport DisplayPort 1.2
Camere foto și videoCameră principală cu 3 senzori:
- 50 Megapixeli Wide, distanță focală echivalentă 27mm, 1/1.3 inch, f/1.4 - 4.0, OIS, PDAF, Laser AF
- 48 Megapixeli Telephoto zoom optic 3.5X, distanță focală echivalentă 95mm, f/2.1, OIS, PDAF cu focalizare de la 5cm
- 12.5 Megapixeli Ultrawide, distanță focală echivalentă 13mm, f/2.2

Filmează 4K cu 60 fps cu toți cei trei senzori

Cameră frontală Ultrawide de 13 Megapixeli, f/2.4, Autofocus

Filmează 4K cu 60 fps
Alte detaliiRezistență la lichide și praf conform standardului IP68, senzor optic de amprentă integrat în ecran, difuzoare stereo
Baterie
Încărcare
5050 mAh
Încărcare pe fir cu maxim 100W, încărcare inversă prin fir cu maxim 18W, încărcare wireless cu maxim 80W, încărcare inversă wireless cu maxim 20W
Greutate220 grame
Dimensiuni162.6 x 75.1 x 8.4 mm

Review video

Pachet, design și construcție

Huawei Pura 70 Pro

🔺Designul este unul original în special prin prezența modulului camerelor de pe spate, unul cum nu am mai văzut în alte părți.

La mine a ajuns o unitate Huawei Pura 70 Pro destinată testelor media, deși eu consider că nu este nimic altceva decât un exemplar de retail care a ajuns mai repede la departamentul de PR Huawei România. Da, cel mai probabil sunt câteva unități care sunt trimise prin expediție expres și astfel ne alegem noi cu ele pe masă mai devreme decât vor fi disponibile în magazine.

Astfel, în cutia primită de mine am găsit, pe lângă telefon, o husă de tip bumper din plastic rigid transparent, husă care nu acoperă mai deloc lateralele, încărcător la 100W, cablu USB-C la USB-C și agrafă pentru slotul SIM. Nu a fost vorba de manuale sau alte pliante, care vor fi prezente cu siguranță în cutiile destinate comercializării:

Huawei Pura 70 Pro poate fi ales în două versiuni de culoare în țara noastră, ambele clasice. Negru, precum exemplarul de față, sau alb. Ambele vin cu spate de sticlă, care este sablată, aș spune. Rămâne fină la atingere, deloc rugoasă și nu prinde deloc urmele degetelor.

Designul este destul de original la Huawei Pura 70 Pro, în special prin forma modulului cu cei trei senzori foto-video de pe spate. Nu am mai întâlnit această abordare, care are denumirea de „Super Symbol” și se referă la acest triunghi cu colțuri puternic rotunjite, care urmăresc de fapt arcul de cerc al fiecăreia dintre cele trei lentile.

Modulul în sine se ridică ușor din profilul general al telefonului, iar lentilele ceva mai sus de atât. În plus este destul de masiv, dar asta nu am găsit că ar deranja în vreun fel în timpul utilizării. Asta fiindcă Huawei Pura 70 Pro distribuie bine greutatea de 220 grame, nu îl simți mai greu spre partea de sus.

Atât spatele, cât și sticla Super Durable Kunlun care protejează display-ul sunt ușor curbate pe fiecare margine. Șasiul metalic este și el curbat, colțurile ecranului sunt și ele puternic curbate și astfel telefonul nu are practic nici o muchie dreaptă. Mie îmi place abordarea, mi se pare că aduce multă eleganță. Pe de altă parte, cu atâtea „curburi” pe margini și un spate plat din sticlă, aderența în mână nu este cea mai bună, dar nici nu simți că telefonul îți va scăpa prea ușor.

Calitatea de fabricație este de top, absolut nimic nu pare trecut cu vederea. Huawei Pura 70 Pro este solid precum un tanc, foarte rigid, nu flexează deloc oricât am încercat să provoc asta. Este finisat foarte atent chiar și la cele mai mici detalii, iar asta înseamnă segment premium, acolo unde acest smartphone și concurează.

Ecran și sunet

Huawei Pura 70 Pro

🔺Colțurile puternic rotunjite ale ecranului își aduc și ele contribuția la acel design original, dar nu știrbesc cu nimic din calitatea excelentă a acestui panou OLED.

Deși are acele colțuri decupate pe un cerc cu rază mai mare decât se întâmplă de obicei, ecranul OLED LTPO are o suprafață extinsă, asta grație unei diagonale de 6.8 inch. Chiar și așa, cu margini foarte înguste și egale pe toate cele patru laturi, Huawei Pura 70 Pro nu iese din tipare ca dimensiuni.

Rezoluția înaltă generează o densitate mare a pixelilor, astfel orice detaliu apare foarte bine conturat. Poți alege să folosești mereu rezoluția înaltă de 2844 x 1260 pixeli sau una redusă la 1896 x 840 pixeli, pentru a conserva energie. Mai există și setarea inteligentă, când telefonul alege rezoluția optimă în funcție de conținutul afișat pe ecran.

La fel și la rata de refresh, care poate urca la un maxim de 120Hz, dar care este complet adaptabilă în funcție de scenariu. Astfel, pe setarea Dinamică, Huawei Pura 70 Pro decide cât de rapid să reîmprospăteze afișajul, putând coborî în unele cazuri chiar și la 1Hz. 

Capturi de ecran din meniul cu setări ale afișajului de pe Huawei Pura 70 Pro:

Cert este că display-ul OLED este excelent din orice punct de vedere, demn de un adevărat flagship. Culorile sunt intense, dar foarte naturale, contrastul infinit, iar luminozitatea nu creează niciun fel de problemă de lizibilitate nici în acțiunea directă a razelor solare.

Am uitat să menționez până aici că din fabrică peste ecran este aplicată o folie de protecție din plastic / silicon.

Sunetul extern este de tip stereo și se ridică fără discuție la nivelul impus de display. Huawei Pura 70 Pro redă nu doar un sunet foarte puternic, printre cele mai ridicate de la un smartphone convențional (nu de gaming, unde ASUS ROG Phone 7 Ultimate rămâne rege). Dar intensitate foarte înaltă nu înseamnă neapărat bine, dacă nu ai și calitate la fel. Din fericire, nici aici Huawei Pura 70 Pro nu dezamăgește deloc, ba din contră. Avem și ceva bass, chiar adânc pentru un telefon, precum și medii și înalte bine definite. Astfel este creat un sunet stereo care completează ideal ecranul, experiența multimedia alături de Huawei Pura 70 Pro fiind la cele mai înalte cote.  

Hardware, sistem de operare și aplicații

Huawei Pura 70 Pro

🔺EMUI 14.2 rulează aproape perfect tot timpul, putem instala aproape orice aplicație care solicită serviciile Google, însă acestea nu sunt prezente nativ.

De aici putem să deschidem discuția dacă Huawei Pura 70 Pro chiar este un flagship care poate concura de la egal la egal cu alte modele de top din 2024. Depinde ce ce ai nevoie, de ce cerințe impui unui astfel de telefon. Da, Kirin 9010 nu se poate compara cu cele mai puternice procesoare din lumea Android și iOS, însă asta nu înseamnă că experiența de utilizare are cumva de suferit.

Nu mai repet detaliile hardware, sunt trecute în tabelul cu specificații și mai pot fi parcurse și din capturile de ecran de mai jos.

Capturi de ecran din aplicația CPU-Z cu informații despre Huawei Pura 70 Pro:

Aici vreau să spun că EMUI 14.2, care este aplicat peste Android 12, rulează extrem de fluid tot timpul. Nu apare deloc lag, nici agățări sau orice alt fel de comportament deranjant. Totul este foarte bine optimizat, navigarea prin interfață fiind fără cusur.

Bineînțeles că nu voi omite „elefantul din cameră”. Anume lipsa suportului pentru serviciile Google. Nu, tot nu există, chiar dacă Huawei a dezvoltat pentru seria Pura 70 o soluție actualizată pentru a aduce serviciile Google.

Instalezi foarte simplu orice aplicație Google doar prin căutare prin Petal Search sau chiar în magazinul App Gallery. Nu vei instala de acolo YouTube, să zicem, ci vei fi redirecționat spre o altă sursă. La prima instalare a unei aplicații care necesită serviciile Google va fi instalată automat și extensia GBox sau cea microG, care reprezintă noutatea. Astfel, apoi, la orice altă instalare ulterioară de aplicație care are nevoie de serviciile Google nu va mai fi nevoie de aceste extensii.

Pașii de instalare YouTube și servicii conexe GBox / microG pe Huawei Pura 70 Pro:  

Ideea este că poți instala și folosi mai toate aplicațiile care necesită acces la serviciile Google pe orice telefon din seria Pura 70. Asta nu înseamnă neapărat compatibilitate nativă sau că nu vor mai apărea mici probleme. Oricum, din ce am testat eu, cea mai mare parte a aplicațiilor a funcționat optim, cu toate că două jocuri (Call Of Duty Warfare și Asphalt 9) nu au mers. Se poate să mai fie și altele, dar din ce am încercat eu doar cele două au avut probleme. Au mers normal COD Mobile, PUBG și Genshin Impact, din nou din ce am instalat eu.

UPDATE:

În urma unui comentariu postat aici de către unul dintre cititorii fideli, căruia îi mulțumesc mult pentru această intervenție și pentru toate celelalte, de altfel, am testat cum își fac update aplicațiile care necesită prezența serviciilor Google.

La Huawei Pura 70 Pro poți instala inclusiv Google Play Store. Acesta nu apare ca o aplicație de sine stătătoare, să zic așa, în sertarul cu toate aplicațiile, ci este prezent în aplicația GBox. Accesezi Google Play Store din GBox și de acolo actualizezi toate aplicațiile care au nevoie de așa ceva la fel ca la orice alt telefon care vine cu suport pentru servicii Google. Am bifat inclusiv actualizarea automată prin Wi-Fi, dar nu am apucat și să văd dacă funcționează.

Tot ce am explicat mai sus poate fi văzut și prin capturile de ecran de mai jos:

Ca și concluzie aici: Huawei Pura 70 Pro rulează aproape perfect prin interfață și mai toate aplicațiile care au nevoie de prezența serviciilor Google pot fi instalate și funcționează corect. Doar că asta nu înseamnă suport nativ pentru serviciile Google, să nu ne înțelegem greșit.

Interfața EMUI 14.2.0 (Android 12) pe Huawei Pura 70 Pro:

Performanță

🔺Kirin 9010 este conceput și produs 100% in-house de către Huawei, însă nu se poate ridica la nivelul competiției din zona flagship 2024.

Ceea ce spuneam despre procesorul Kirin 9010, anume că nu se apropie ca putere de competiția de top de la Qualcomm, de exemplu, poate fi determinat și prin scorurile din testele de benchmark.

Teste benchmark

Smartphone
Huawei Pura 70 Pro
AnTuTu v10.2.5877731 puncte
PCMark 10
Work 3.0 Performance

10100 puncte
Geekbench 6 v.6.3.0
CPU Single-Core
CPU Multi-Core

1328 puncte
4185 puncte
3DMark
Wild Life Vulkan
Wild Life Extreme Vulkan
Sling Shot OpenGL ES 3.0
Sling Shot Extreme OpenGL ES 3.1

5166 puncte
1392 puncte
Maxed Out!
Maxed Out!
GFX Bench v 5.1.0
Aztec Ruins OpenGL (High Tier)
Car Chase ES 3.1
Manhattan 3.1 ES 3.1

30 fps
34 fps
58 fps

Testele de benchmark rulate pe Huawei Pura 70 Pro:

Vedem rezultate care sunt mai degrabă în linie cu segmentul mid-range din zona superioară, dar dacă nu te interesează scorurile din astfel de teste sintetice, atunci eu aș spune că nu ai de ce să-ți faci griji ca performanță reală. În plus, nici supus unui stres maxim telefonul nu se încinge, chiar dacă devine ceva mai cald pe spate și pe ecran după câteva zeci de minute de PUBG sau Genshin Impact.

Conectivitate

Huawei Pura 70 Pro

🔺Cu Huawei Pura 70 Pro am prins printre cele mai bune viteze pe Wi-Fi prin conexiunea mea Gigabit.

Aici mai apare o zonă unde Huawei Pura 70 Pro nu se poate compara cu flagship-urile lui 2024. Mă refer la lipsa conectivității 5G, dar, aș adăuga eu, și la inexistența unui Wi-Fi 6E, mai specific a frecvenței de 6 GHz. Chiar și așa, după cum vedem în imaginea de mai sus, vitezele prin Wi-Fi sunt excelente, apropiate de ceea ce poate furniza conexiunea mea la internet, care este de tip Gigabit. În rest, elemente de conectivitate noi și performante, pe care, din nou, nu vreau să le mai enumăr după ce am făcut asta în tabelul cu specificații de la începutul review-ului.

Porturile și celelalte elemente fizice care permit interacțiunea cu Huawei Pura 70 Pro sunt dispuse astfel: jos avem portul USB-C, slotul pentru cartela nano SIM, difuzorul și microfonul principale; sus apare al doilea microfon și portul IR; pe stânga nu avem nimic, în timp ce pe dreapta vedem butoanele pentru reglarea volumului și pe cel Power. Apropo de acestea, mi se par cam sus poziționate, ceva mai greu de ajuns la ele cu degetul arătător al mâinii stângi, dacă folosești astfel telefonul.

Nici senzorul de amprentă de sub ecran nu este cel mai optim așezat, fiind prea jos. În schimb, recunoaște amprenta de fiecare dată și o face cu mare repeziciune.

Camere foto și video

Huawei Pura 70 Pro

🔺Camera telephoto cu lentile periscop este cea mai mare dintre cele trei din acest aranjament, dar fiecare își face treaba cum nu se poate mai bine.

Am ajuns și acolo unde seria P de la Huawei a uimit mai mereu. Face și Huawei Pura 70 Pro același lucru? Stric surpriza și spun un mare DA! Fiecare cameră în parte generează rezultate excelente pe zona foto, dar și pe video vedem o îmbunătățire majoră față de ceea ce am descoperit eu la Huawei P60 Pro.

Înainte de a trece la exemple foto și video, haideți să vedem cum arată interfața aplicației Camera de pe Huawei Pura 70 Pro.

Interfața aplicației Camera de pe Huawei Pura 70 Pro:

Începem cu poze de zi. Aici, deși nu aveam cele mai mari așteptări, am descoprit că inclusiv camera Ultrawide reușește cadre de foarte bună calitate. Pe cât de largă este perspectiva (echivalentă 13mm) pe atât de bine sunt păstrate detaliile până spre colțuri.

De la senzorul principal, cel Wide, oricum mă așteptam să performeze superb și chiar asta face. Ideea este că am descoperit poze incredibil de bine definite chiar și atunci când le-am analizat pe monitorul meu de 32 inch. Când te uiți la poze pe ecranul telefoanelor, toate arată bine, dar pe monitor descopăr mai toate artefactele de imagine. Ei bine, la Huawei Pura 70 Pro nu este cazul de așa ceva. Procesare foarte matură să spun, în care zgomotul de imagine aproape că nu există, cum nici o supraconturare artificială nu apare și nici un contrast de detaliu (clarity) nu văd deloc adus în exces, ci doar atât cât trebuie. Astfel, cu foarte mult zoom în imagine am descoperit detalii foarte bine reprezentate, nimic artificial.

La fel și de la camera periscop, cea care propune zoom optic 3.5X. Foarte bune pozele, dar nu la nivelul celor captate cu senzorul Wide. Oricum, Huawei Pura 70 Pro permite și zoom 10X cu rezultate mai mult decât mulțumitoare, iar în unele cazuri poți folosi și zoom 30X, la nevoie.

Poze de zi realizate cu Huawei Pura 70 Pro – Ultrawide (13mm), Wide 1X (27mm), Zoom 2X cu camera wide (54mm), Zoom 3.5X (95mm), Zoom 10X (270mm) și în unele seturi Zoom 30X (810mm) cu camera telephoto:

Din ce îmi aduc aminte, tot Huawei a introdus și modurile dedicate de noapte pe telefoanele sale. Mai toți concurenții i-au urmat apoi, iar acum vedem la ce nivel a ajuns și Huawei Pura 70 Pro.

Poze în low-light cu modul Noapte activat pe Huawei Pura 70 Pro (Ultra Wide, Wide 1X, Zoom 2X cu camera wide, Zoom 3.5X și Zoom 10X cu camera telephoto):

Observăm din exemplele de mai sus că senzorul Ultrawide este singurul care mai dă greș cu expunerea cerului, în rest pot aprecia că avem fotografii în low-light foarte reușite.

Fără a avea senzor dedicat și fără a-l folosi pe cel Ultrawide, cum fac multe alte telefoane, Huawei Pura 70 Pro poate capta și fotografii de tip Macro. Le face cu senzorul periscop, care poate focaliza de la doar 5 cm distanță de subiect. Adaugi la asta acea focală echivalentă cu 95mm și te alegi cu poze precum următoarele.

Poze tip Macro realizate cu camera telephoto de pe Huawei Pura 70 Pro:

Senzorul principal, cel wide, aduce, la fel ca Huawei P60 Pro, o diafragmă ajustabilă mecanic, care poate fi deschisă la maxim la f/1.4 sau închisă până la f/4.0. În modurile automate de captură, telefonul decide care este cea mai bună opțiune pentru „apertură”, de multe ori fiind vorba despre un f/2.0. Dar te poți juca pe modul Manual de captură și poți vedea cum se modifică fotografiile de la f/1.4 la f/4.0.

Exemple de fotografii captate cu senzorul wide de pe Huawei Pura 70 Pro, cu diafragma la f/1.4 și f/4.0:

Mai adaug aici câteva exemple de fotografii cu modul Instantaneu. Practic, acesta îți permite să captezi perfect clar orice subiect aflat în mișcare, oricât de rapidă ar fi aceasta. Nu este vorba despre a seta un shutter speed cât mai redus, ci despre a combina mai multe fotografii făcute foarte rapid spre a avea totul în clar, de la subiectul în mișcare, la fundal. Rezultatele mi se par foarte reușite.

Fotografii făcute cu Huawei Pura 70 Pro în modul de captură Instantaneu:

Camera frontală aduce Autofocus și o perspectivă Ultrawide. Calitatea pozelor este foarte bună atunci când este suficientă lumină în cadru, iar când nu este câtă trebuie mai apare ceva zgomot de imagine. Modul Portret poate fi activat doar când apelezi la perspectiva 1X (mai sunt cele W – de la Ultrawide, și 0.8X).

Poze realizate cu camera frontală de pe Motorola Edge 50 Pro (Ultrawide, 0.8X și Wide 1X, fără și cu mod Portret la Wide 1X):

Chiar dacă nu poate capta video la rezoluție 8K, Huawei Pura 70 Pro are alt avantaj aici. Anume, poate filma 4K cu 60 fps cu fiecare dintre cei 4 senzori. Pentru mine, care oricum nu am filmat mai deloc 8K vreodată (doar de test), mi se pare mai important să ai 4K 60fps pe fiecare senzor. Adică, în cazul în care filmezi mai multe scene cu diferite perspective, poate vei vrea apoi să „montezi” un clip video din toate. Dacă nu ai pe fiecare senzor aceeași capabilitate pentru rezoluție și cadre pe secundă, atunci clipul final va ieși la calitatea cea mai redusă dintre toate. Așa, când știi că ai 4K @ 60fps pe toți senzorii, poți filma cu oricare dintre ei fără emoții. 

Clip video 4K 2160p 60fps filmat cu Huawei Pura 70 Pro (trecere prin modurile Ultrawide, Wide, Zoom 2X, Zoom 4X și Zoom 10X):

Autonomie

Huawei Pura 70 Pro

🔺Autonomie grozavă și încărcare extrem de rapidă, atât prin cablu, cât și wireless.

Încă un capitol unde Huawei Pura 70 Pro nu dezamăgește deloc este acesta. Bateria de 5050 mAh se dovedește mai mult decât suficientă pentru două zile de autonomie în condiții de folosire absolut normală. Chiar și când forțezi mai tare, cu multe fotografii și multe minute de filmare 4K cu 60 fps, tot ai mari șanse să prinzi o zi de dimineața până seara.

Iar când este nevoie să încarci, o poți face cu adaptorul din pachet, cel care generează la ieșire o putere maximă de 100W și care dispune de două porturi: un USB-C + un clasic USB-A. Din păcate, nu pot certifica dacă poți încărca simultan două dispozitive, câte unul din fiecare port, fiindcă nu am reușit să introduc în același timp un cablu USB-A lângă cel USB-C. Mufele de pe încărcător sunt prea apropiate și nu am găsit cabluri care să-mi permită asta.

În fine, încărcarea prin adaptorul din pachet pentru Huawei Pura 70 Pro arată așa, după două încercări:

Încărcare

Huawei Pura 70 Pro
Test 1Test 2
5 minute10 - 32%20 - 44%
10 minute10 - 46%20 - 55%
15 minute10 - 58%20 - 64%
20 minute10 - 70%20 - 74%
25 minute10 - 83%20 - 84%
30 minute10 - 94%20 - 94%

Repet și aici, după ce am trecut și în tabelul cu specificații, că Huawei Pura 70 Pro poate încărca prin cablu alte dispozitive cu 18W, dar și wireless cu 20W. Încărcarea telefonului cu un pad wireless compatibil se poate face cu maxim 80W, care mi se pare o putere uriașă.

Preț

Huawei Pura 70 Pro 5.999 lei în magazinul oficial Huawei Romania, cu promoție care presupune reducere de 499 de lei pentru un Watch GT3 până la 30.06.2024 (adică prețul acestui smartwatch, deci practic îl primești cadou) + cadou o pereche de căști Huawei FreeBuds Pro 3 (valoare de 999 lei). (preț și ofertă valabile la data publicării acestui review).

Huawei Pura 70 Pro
4.3 / 5 Gadget Score
Pro
  • design original, construcție fără compromisuri, telefonul este solid ca un tanc;
  • ecran superb;
  • sunet extern stereo dintre cele mai bune atât calitativ, cât și ca intensitate, din tot ce am testat până acum;
  • interfața EMUI rulează extrem de fluid tot timpul și vine cu multiple funcții adiționale și opțiuni de personalizare;
  • ansamblul de camere generează unele dintre cele mai bune fotografii actuale (dacă nu chiar cele mai bune), dar și pe video avem acum o calitate mai mult decât mulțumitoare, cu captură 4K cu 60 fps cu fiecare dintre cei 4 senzori;
  • autonomie ridicată și încărcare foarte rapidă, atât prin cablu, cât și wireless.
Contra
  • deși poți instala extrem de facil și folosi fără probleme majoritatea aplicațiilor care necesită existența serviciilor Google, suportul pentru acestea tot nu este unul nativ și mai pot apărea mici probleme, bug-uri;
  • procesorul Kirin 9010 nu este la nivelul competiției din zona flagship 2024;
  • nu există conectivitate 5G;
  • preț destul de ridicat raportat la minusurile de mai sus.
Concluzii

Huawei Pura 70 Pro este un flagship, fără discuție. Este unul care se descurcă excelent la mult mai multe capitole decât cele unde are lipsuri. Iar acelea sunt cele pe care le știm fără a fi nevoie de teste. Sunt acele minusuri care se referă la lipsa unui suport nativ pentru serviciile Google și la inexistența conectivității 5G (în Europa). În rest, dacă acestea nu reprezintă ceva de neconceput, pot aprecia că vei descoperi în Huawei Pura 70 Pro un smartphone excelent. A primit un design original și plăcut, este construit ca un tanc cu cele mai bune materiale și finisări de detaliu grozave, are ecran și sunet superbe, navigarea prin interfața EMUI este pe cât se poate de fluidă, autonomia și încărcarea sunt de top, iar la camere… Ei bine aici, din partea mea, Huawei Pura 70 Pro este lider la acest moment, cel puțin la partea foto, unde pozele sunt foarte naturale și pline de detalii chiar și la o analiză pe cât se poate de exigentă. Prețul este cam optimist având în vedere lipsurile, dar mai mereu Huawei România organizează diferite campanii promoționale prin care sunt aduse reduceri directe sau prin cupoane ori sunt propuse unele pachete cu anumite produse oferite cadou.

Design
Ecran
Conectivitate
Hardware
Software
Foto
Video
Autonomie
Pret / Specificatii

Huawei Pura 70 Pro a fost testat timp de 12 de zile și va fi returnat. Întreg conținutul acestui review aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.