Lansarea din România pentru Samsung Galaxy Camera [foto]

26/11/2012

Samsung Galaxy Camera a fost prezentată la IFA Berlin 2012. De dimineață a avut loc și prezentarea oficială la nivel local. Să parcurgem detaliile tehnice:

– display Super Clear LCD de 4.8 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli și 306 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 2;

– procesor Exynos 4412 quad-core la 1.4 GHz, Mali-400MP pe post de accelerator grafic, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 64 GB + spațiu de stocare în Dropbox de 50 GB, gratuit pentru doi ani de zile;

– Android 4.1 Jelly Bean;

–  3G cu viteze de până la 21 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm;

– senzor foto de 16.3 Megapixeli cu rezoluție maximă a fotografiilor de 460x8x3456 pixeli, autofocus, zoom optic 12x, Xenon flash, wide-angle de 23 mm, geo-tagging, touch focus, detectare a feței și a zânbetului, stabilizare optică de imagine, filmează la 1080p cu 30 fps, filmează la 768×512 pixeli cu 120 fps;

– baterie de 1650 mAh, 300 gr. și 19.1 mm grosime.

Sunt mai multe variante de culoare: alb, negru și roșu – pe acestea le-am observat de dimineață. Nu știu de ce, dar aveam impresia că display-ul este Super AMOLED și acum observ că au ales un panel Super LCD. Se poate spune că Samsung Galaxy Camera este un fel de Samsung Galaxy S III cu un senzor BSI CMOS de 16.3 Megapixeli.

La prima vedere pare un device destul de mare prin prisma celor 4.8 inch de la display, majoritatea aparatelor foto se opresc pe la 3 inch. Culorile sunt afișate frumos, funcționează ireproșabil prin meniu. Stă bine și în mână fiind relativ subțire pentru o cameră foto.

Am făcut și câteva fotografii, dar pe acelea le pun într-un articol distinct și o să remarcați cum se descurcă. Cred că ar fi fost și mai bine în aer liber, în spațiu închis cu lumină slabă spun de pe acum că nu impresionează. Recunosc că era pe modul Automat și nu am intrat prin setările sale.

Unul dintre cei care a testat Galaxy Camera spunea că rezistă la aprox. 200 – 250 de fotografii. Mi se pare puțin, dar trebuie ținut cont că are un display uriaș, procesor dual-core și o baterie de 1650 mAh, o asemenea valoare avea și bateria de pe Samsung Galaxy S II.

Care ar fi atuurile lui Samsung Galaxy Camera:

– display mare și afișează culorile în mod plăcut;

– Android 4.1 Jelly Bean și acces la sute de mii de aplicații din Google Play;

– spațiu mare de stocare, share ușor al fotografiilor către rețele sociale precum Facebook, Twitter, Instagram, etc;

– editare a fotografiilor direct pe device;

– hardware puternic cu procesor quad-core și 1 GB RAM.

Ar mai fi multe de spus legat de Galaxy Camera și poate că va ajunge și la noi pentru un review. Am înțeles că prețul său se va situa puțin peste 2000 de lei și va fi în oferta operatorilor de telefonie.

Și o declarație oficială:

GALAXY Camera reprezintă o alegere smart pentru toți cei care comunică non-stop, oriunde s-ar afla: în vacanță, acasă, ori chiar la job. Mai exact, această cameră deschide o nouă eră în comunicarea vizuală. Sofisticată dar, în acelaşi timp, simplu de utilizat, GALAXY Camera duce conceptul de Smart Camera la un nou nivel. Conectivitatea 3G şi WiFi, cel mai nou sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, funcţiile şi aplicaţiile sale au dus la crearea unei noi categorii de produse, dedicată utilizatorilor care îşi doresc să capteze, să editeze şi să împărtăşească cu uşurinţă fotografii şi clipuri video de cea mai bună calitate, în mod spontan, oriunde şi oricând,” declară Mirela Rozalia Vulpe, AV Product Manager Samsung Electronics România.

Galerie foto cu Samsung Galaxy Camera:

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.