Epson L800 – review

17/03/2014

A trecut ceva timp de la ultimul review al unei imprimante. Cred că l-am realizat prin a doua parte a lui 2013 la imprimantă Epson M200. Epson are o tradiție în acest domeniu și nu cred că este cazul să vă dau detalii în acest sens.

Epson L800 este o imprimantă destinată celor pasionați să-și imprime fotografiile, dar interesați și de un cost cât mai scăzut al acestei operațiunii. Fiecare set de cerneală al lui Epson L800 permite imprimarea a până la 1800 de fotografii de tip 10 x 15 cm.

Câteva detaliie tehnice legate de Epson L800:

Imprimantă

Date tehnice

Epson L800

Metodă de imprimare

Inkjet cu jet de cerneală și cap de imprimare cu tehnologia Micro Piezo patentată de către Epson

Rezoluție imprimare

5760×1440 dpi

Viteză de imprimare

37 pagini / minut în modul Monocrom cu hârtie simplă;

38 de pagini / minut în modul Color cu hârtie simplă;

12 secunde pentru o fotografie pe dimensiunea 10 x 15 cm pe hârtie Epson premium lucioasă.

Greutate

6.2 kg

Dimensiuni produs

537 x 289 x 188 mm

Lățime x Lungime x Înălțime

Consum de energie

1.2 Wați pe repaus, 13 Wați atunci când imprimanta funcționează în sarcină.

Garanție

12 luni cu retur în service, 3000 de pagini

Capacitate tavă

120 coli de dimensiune standard

Alte detalii

Mod Duplex manual, alimentare automată cu documente, imprimare fără chenar, printează și CD-uri sau DVD-uri

Design

Epson-l800 (8)

În pachet a sosit imprimanta, cablu de alimentare și diverse seturi de hârtii, mai multe detalii în galeria de imagini de la final. În pachetul comercial nu cred că veți găsi și acele seturi. Au fost puse spre a testa imprimanta de către cei care au trimis produsul la review.

Ca la orice altă imprimantă domină plasticul negru, mat și lucios în anumite porțiuni. Nu este un multifuncțional, nu știe partea de copiere sau scanare ci imprimarea propriu-zisă. În partea spate dați de mufa pentru încărcător, iar tot acolo se regăsește și portul pentru conectarea la PC prin cablu. Nu are Wi-Fi.

În lateral dreapta remarcați lăcașul celor șase cartușe, ușor accesibil pentru înlocuirea sau reîncărcarea lor. În partea frontală dați de butonul de power și două LED-uri cu butoane atașate ce indică starea cartușelor sau când imprimanta efectuează o operațiune, iar al doilea buton pentru a anula operațiunea de imprimare.

Imprimanta Epson L800 este ceva mai lată, dar îngustă. Îi faci loc pe birou, fără nicio problemă. Cântărește puțin peste 6 kg, dar asta nu-i un punct negativ. Nu este o imprimantă portabilă. O așezi într-un loc, o conectezi la PC și singur dată când mai intri în contact cu ea este când o ștergi de praf, o alimentezi cu hârtie sau ridici printurile făcute. Epson L800 punctează la capitole precum simplitate, ergonomie și utilizare intuitivă.

Utilizare

Epson-l800 (7)

Alimentarea cu hârtie se face prin spatele imprimantei, iar documentele printate ies la iveală prin partea frontală. Pornești imprimanta de la butonul de power, o conectezi la PC print cablul ce face conexiunea. Instalezi un driver și un program, cel puțin în cazul meu pe Windows 7 în ediția pe 64 biți. Toate driverele le găsiți aici. Alegeți în funcție de sistemul de operare.

Am instalat un driver Epson de 18.90 MB și Epson Easy Photo Print de 36.88 MB. Asta și pentru că L800 este poziționată ca imprimantă foto cu tehnologia Inkjet. Procesul de instalare a durat în jur de 2 – 3 minute pentru ambele programe. Nu am avut probleme în ce privește compatibilitatea etc.

Câteva imagini din aplicația Epson Photo Print:

Printează destul de rapid. Epson L800 promite că un set de cartușe ar fi suficient pentru până la 1800 de fotografii de dimensiunea 10 x 15 cm, de aici ar reieși un cost destul de redus per imagine. Astfel că ai scoate fotografiile acasă, fără a mai merge la un centru dedicat. Vă dați seama că nu am scos atât de multe fotografii, dar am printat câteva imagini pe format A4 și la formate mai mici. S-a descurcat exemplar.

Fotografiile sunt clare și le poți atinge încă de când le-ai scos fără să ai parte de cerneală pe degete. Nu am făcut un calcul legat de costul per hârtie imprimantă.

Conectivitate

Epson-l800 (11)

Nu dispune de Wi-Fi ci doar de pe port pentru conexiunea la PC pe USB 2.0. De aici și o lipsă de probleme în ce privește conexiunea între PC și imprimanta Epson L800.

Preț

eMAG – 1299 lei.

Concluzii

Epson-l800 (4)

Epson L800 este o imprimantă dedicată celor care scot multe fotografii. Merge și ca imprimantă clasică, pentru documente în format A4. Nu aceasta este destinația sa ideală. Merge în biroul unei firme care lucrează cu multe imagini în diverse formate, până la A4. Mai ales că printează cu multe detalii, rapid și ieftin.

PRO

– imprimare de volum a fotografiilor;

– calitate bună a fotografiilor printate;

– simplitate maxim în ce privește procesul de utilizare, compatibilitate cu o multitudine de sistem de operare;

– cost redus per imagine printată.

CONTRA

– preț;

– lipsă conexiune Wi-Fi.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.