Retelistica

Orange și-a actualizat portofoliul de abonamente în urmă cu câteva zile, iar în oferta sa au apărut multe abonamente fără telefon la pachet. Înainte nu cred că aveau mai mult de 1 – 2 variante, iar acum au 4 versiuni. 

Presupun că sunt din ce în ce mai multe telefoane mobile achiziționate din open market sau în rate, iar aceste pachete de servicii au un plus de atractivitate față de cele ce vin și cu un smartphone subvenționat.

1. Orange;

  • Orange Me Start 8 la 8 euro pe lună – NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 8 GB internet național, 200 minute internaționale (marele dezavantaj, fără internet în roaming SEE);
  • Orange Me Smart 13 la 13 euro pe lună – NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 13 GB trafic de date din care 3.64 GB și în roaming SEE, 300 minute internaționale;
  • Orange Me Start 18 la 18 euro pe lună – NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 18 GB trafic de date din care 5.04 GB și în roaming SEE, 600 minute internaționale;
  • Orange Me Start 23 la 23 euro pe lună – NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 23 GB trafic de date din care 6.44 GB și în roaming SEE, 600 minute internaționale.

L-am subliniat pe cel care-l consider a fi cu grad ridicat de atractivitate. Am observat că fiecare telefon este însoțit de câte un telefon mobil recomandat prin sistemul de rate al Orange.

2. Vodafone;

Aici sunt două alternative pentru cei interesați: SMART 10 național fără telefon și RED 15 fără telefon.

  • SMART 10 național la 10 euro pe lună – NELIMITAT la minute și SMS-uri în rețea, NELIMITAT la minute naționale, 250 SMS-uri naționale, 6 GB trafic de date național, opțiunea de a alege trafic necontorizat în 2 din cele 5 opțiuni (Social & Chat, Music, Maps, Email sau Video), 200 minute internaționale pe mobil. Lipsesc beneficiile în roaming, iar limitarea la SMS-uri naționale îmi amintește de 2008, nu de 2018;
  • RED 15 fără telefon la 15 euro pe lună – NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 400 minute internaționale, 16 GB trafic de date din care 4.20 GB pot fi utilizați în roaming SEE, posibilitatea de a activa 3 din cele 5 ooțiuni (Social & Chat, Music, Maps, Email sau Video);

RED 15 fără telefon este concurent de Orange Me Smart 13 sau Orange Me Start 18. Față de Me Smart 13 plusează cu 3 GB trafic de date național + 100 minute internaționale și posibilitatea de a activa acele opțiuni cu trafic necontorizat (aș alege Video cu YouTube, HBO Go, Netflix etc la liber + Social & Chat cu Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter etc fără trafic contorizat).

3. Telekom;

Am început cu 4 abonamente în dreptul Orange, 2 pentru Vodafone, iar la Telekom avem o ofertă cu doar 1 singur abonament fără telefon.

Mobil 7 fără telefon la 7 euro pe lună cu NELIMITAT la minute naționale, 1000 SMS-uri naționale, BONUS NELIMITAT DATE MOBILE 4G (aici sunt limitări – 1.5 Mbps ca lățime de bandă pentru streaming video, în rest nu ar trebui să fie limitări în ce privește viteza).

4. Digi Mobil;

Putem spune că toate abonamentele Digi Mobil sunt fără telefon subvenționat. Sunt ceva reduceri dacă te portezi sau prelungești mai multe servicii din portofoliul companiei etc.

Cel mai atractiv abonament de la Digi Mobil rămâne Optim Nelimitat cu preț cuprins între 2.88 și 4.8 euro cu NELIMITAT la minute naționale, 50 GB în 4G și 10 GB în 3G, 3000 de minute internaționale pe mobil în principalele rețele din UE, SUA, Canada și China.

Culmea este că pe site-ul nou nu sunt datele la vedere. Ți se spune costul și viteza maximă ce ar putea fi atinsă în 4G, 3G pe diferite frecvențe.

Un abonament fără telefon aș spune că este de luat în calcul doar pentru cei ce călătoresc mult de-a lungul anului și folosesc internetul în roaming SEE. În rest, presupun că pot fi prinse oferte cu adevărat de tip best-buy pe cartele preplătite.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.