Cosmote

Fiecare operator de telefonie încearcă ca la final de an să aducă o ofertă cât mai atractivă. Așa face și Cosmote care adaugă + la abonamentele sale. Avem: Cosmote XS+, S+, S data+, M+, L+, XL+, XXL+.

Noutățile sunt legate de mesaje naționale pentru șase luni de zile și trafic de date într-o cantitate mai mare, dar insuficient pentru un smartphone – în opinia mea. Există posibilitatea de a trege pe abonamentele lor dedicate cu trafic de date via 3G mai generos.

Abonamentele clasice pornesc de la 6.2 euro pe lună și ajung oână la 24.8 euro pe lună, minutele în rețea incluse variază de la 500 până la 2000 / lună, cele naționale de la 50 până la 250 / lună, SMS-urile în rețea de la 500 până la 2000, apeluri video de la 100 la 2000  – aici ar fi o noutate față de concurență.

Abonamentele noi de date sunt Smart XL+ și Smart XXL+ de 31 euro și 56 euro / lună cu 2 sau 3 GB – trafic de date inclus. Și aici se poziționează peste concurență ca volum inclus, trebuie să fac o analiză detaliată și revin cu un articol comparativ.