Foto si Video

F64 Studio și FUJIFILM Corp. au lansat un aparat foto mirroless în premieră națională – FUJIFILM X-E1. Câteva detalii tehnice:

– senzor APS-C X-Trans CMOS de 16 Megapixeli;

– vizor electronic de tip OLED;

– blitz încorporat;

– montură X pentru obiectivele FUJINON XF;

– număr mai mare de obiective disponibile – 5 și de la începutul lui 2013 vor fi 10 obiective pe care să le puteți monta pe FUJIFILM X-E1;

– promite autofocus rapid;

– disponibil pe argintiu și negru;

– design clasic;

– display de 2.8 inch;

– fabricat în Japonia;

– filmează la 1080p cu 24 fps;

– ISO AUTO, 100, 200, 6400, 12800, 25.600 extins;

– autonomie de aprox. 350 de cadre;

– cântărește 350 de gr.

Senzorul de 16 Megapixeli este preluat de pe FUJIFILM X-Pro1. Unul dintre obiectivele încorporate este de FUJINON X18-55mm f/2.8-4 LM OIS, autofocus de 0.1 sec. Structura obiectivului este formată din 14 elemente în 10 grupuri, 3 lentile de tip asferice, diafragmă rotunjită cu 7 lame, zoom-ul promite a acoperi o varietate largă de focalizări.

Montura include 10 ținte de contact, procesarea digitală permite expunere multiplă. Sunt suprapuse două expuneri spre a forma o singură imagine.

Sunt și multe accesorii pentru FUJIFILM X-E1: carcasă din piele, obiectiv FUJINON EF, adaptor M Mount, Hand Grip HG-XE1, trei modele de blitz, filtre protectoare, telecomandă.

Este un aparat foto cu accente retro clare, dar cu tehnologie de ultimă oră la interior. FUJIFILM demonstrează că poate concepe un aparat foto de tip mirroless care să împace atât gusturile clasice în materie de design cât și apetența pentru multă tehnologie la interior.

Și câteva fotografii cu FUJIFILM X-E1:

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.