La acel moment foarte mulţi abonaţi au confirmat că vor renunţa la Netflix, mai ales că cel mai accesibil abonament venea şi cu multe limitări:
- reclame de 15 şi 30 de secunde;
- reclame disponibile 4-5 minute pe oră;
- fără acces la întreaga librărie de conţinut;
- rezoluţie maximă HD (720p);
- fără posibilitatea de a descărca offline conţinut de pe platformă.
După câteva săptămâni de agitaţie, apele s-au mai calmat, iar abonamentul cu reclame a prins aripi. Şi a zburat, a zburat, până a devenit una dintre cele mai de succes strategii din istoria Netflix.
Compania americană a anunţat că în prezent peste 94 de milioane de abonaţi au ales versiunea cu reclamă, iar acesta are un succes răsunătoar în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.
Pentru Netflix acest abonament generează extrem de mult venituri, deoarece sunt utilizate două surse majore: abonamentul în sine plătit lunar şi încasările din reclame.
Deşi disponibil în zeci de ţări la nivel global, abonamentul cu reclame ne-a ferit şi nu a ajuns încă la noi. În prezent toate cele trei abonamente practicate în România sunt disponibile fără reclame:
- Basic – 5.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a unui singur device şi vizionare la rezoluţie HD;
- Standard – 10.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a două device-uri şi vizionare la rezoluţie FullHD;
- Premium – 13.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a patru device-uri şi vizionare la rezoluţie 4K (Ultra HD) + HDR.
Sursa: cnbc.com