Abonamentul cu reclame al celor de la Netflix este un succes uriaş (peste 94 de milioane de abonaţi l-au ales deja)

Software
/
/
15 mai
/

La acel moment foarte mulţi abonaţi au confirmat că vor renunţa la Netflix, mai ales că cel mai accesibil abonament venea şi cu multe limitări:

  • reclame de 15 şi 30 de secunde;
  • reclame disponibile 4-5 minute pe oră;
  • fără acces la întreaga librărie de conţinut;
  • rezoluţie maximă HD (720p);
  • fără posibilitatea de a descărca offline conţinut de pe platformă.

După câteva săptămâni de agitaţie, apele s-au mai calmat, iar abonamentul cu reclame a prins aripi. Şi a zburat, a zburat, până a devenit una dintre cele mai de succes strategii din istoria Netflix.

Compania americană a anunţat că în prezent peste 94 de milioane de abonaţi au ales versiunea cu reclamă, iar acesta are un succes răsunătoar în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

Pentru Netflix acest abonament generează extrem de mult venituri, deoarece sunt utilizate două surse majore: abonamentul în sine plătit lunar şi încasările din reclame.

Deşi disponibil în zeci de ţări la nivel global, abonamentul cu reclame ne-a ferit şi nu a ajuns încă la noi. În prezent toate cele trei abonamente practicate în România sunt disponibile fără reclame:

  • Basic – 5.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a unui singur device şi vizionare la rezoluţie HD;
  • Standard – 10.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a două device-uri şi vizionare la rezoluţie FullHD;
  • Premium – 13.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a patru device-uri şi vizionare la rezoluţie 4K (Ultra HD) + HDR.

Sursa: cnbc.com
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

Deşi Pro TV a achiziţionat drepturile de televizare în România, toate meciurile Campionatului Mondial al Cluburilor pot fi urmărite GRATUIT online (totul este cât se poate de legal)

Software
/
/
15 iun.
Campionatul Mondial al Cluburilor are din acest an un nou format, unul gandit să atragă mai mulţi fani şi mai multe venituri. Acesta este compus acum din 32 de echipe organizate în 8 grupe a câte 4 echipe, iar câştigătoarele grupelor vor trece mai departe în sferturile de finală (de aici se joacă în sistem…

iOS 26 cu designul Liquid Glass – cel mai mare redesign al interfeței din ultimii ani

Software
/
/
10 iun.
Apple a prezentat iOS 26 în cadrul WWD25. Au trecut de la iOS 18 spre iOS 26 cu mențiunea că doresc a avea un sistem unificat al denumirilor pentru SO-urile aduse pe smartphone, laptop sau smartwatch.

7 modele de iPhone și iPad ce au rămas fără suport din partea aplicației YouTube

Software
/
/
5 iun.
YouTube și-a actualizat lista de dispozitive ce rulează iOS sau iPadOS și 7 modele au rămas fără suport.