Retelistica

Orange România are o nouă ofertă pentru abonamentul Orange Smart Plus 15, una care la prima vedere sună excelent, însă în cele ce urmează voi explica de ce situaţia nu este chiar atât de roz.

Puternic promovată prin reclame online şi pe pagina orange.ro, oferta pare a fi o afacere foarte reuşită – 3 euro / lună timp de 6 luni pentru abonamentul Orange Smart Plus 15 ce vine cu internet pe mobil nelimitat la viteze 4G şi 5G, 2.8 GB internet pe mobil în roaming SEE, nelimitat minute şi SMS-uri naţionale şi 600 de minute internaţionale, acces la canale TV.

Pentru a beneficia de această reducere, trebuie să contractezi un abonament pe 24 luni. Dacă în primele 6 luni plăteşti doar 18 euro, în restul de 18 luni plăteşti preţ întreg, adică 270 euro (15 euro / lună). Cele două perioade însumate fac 288 euro pe întreaga perioada contractuală, care împărţite la 24 de luni dau o medie de 12 euro / lună, adică o reducere reală lunară de 20%.

Dacă te vei uita şi la celelalte abonamente Orange, vei observa că toate au parte de o reducere lunară de 20% pe toată perioada contractuală, astfel că mega oferta promovată pentru Orange Smart Plus 15 nu este altceva decât aceeaşi ofertă valabilă pentru toate celelalte abonamente, dar promovată într-o formă de marketing mai agresiv.

Şi nu te gândi că în luna a şaptea vei închide abonamentul, deoarece vei fi obligat să plăteşti discount-ul oferit până atunci, adică vei avea o factură de încheiere contract mare.