Diverse

ADATA a venit cu o gamă întreagă de accesorii pe UBS Type-C. Asta și pentru că USB Type-C a început a deveni din ce în ce mai utilizat pe smartphone-urile Android și laptopurile din 2016, iar accesoriile de calitate care să extindă funcționalitatea sunt binevenite. 

ADATA USB-C OTG Reader – adaptor de la USB-C la USB-A de tip 3.1, dar și cititor pentru cardurile microSD. Vitezele ajung până la 5 Gbps, iar dimensiunile sunt de 42.2 x 20.2 x 8.4 mm.

ADATA HUB USB-C – hub pe UBS-C ce oferă posibilitatea în a conecta 2 x USB, HDMI și USB-C suplimentar. Este util pentru laptopurile ce vin cu un singur port USB Type-C, precum ASUS Zenbook 3 UX390. Dimensiunile sunt de 208.5 x 60 x 11.5 mm. Poți să încarci laptopul și în același timp să ai accesez la elementele de conectivitate asigurate de către hub.

adata-hub-usb-c

ADATA USB-C la HDMI sau VGA – adaptoare ce extind funcționalitatea portului USB Type-C și permit conexiunea la dispozitive cu conector HDMI sau VGA. Adaptorul pe HDMI permite redarea de conținut la rezoluție 4K și are dimensiuni de 149 x 25.5 x 12.6 mm, iar cel pe VGA redă conținut la 1080p, dimensiuni identice – cel puțin așa se specifică pe site-ul ADATA, deși îmi pare a fi ceva mai lat și gros în imaginile de presă.

Sunt utile la conexiunea dintre un laptop și un proiector video, reiau exemplul de mai sus.

adata-usb-c-hdmi-vga

ADATA USB-C la USB 3.1 – conector mai simplu, USB-C la USB 3.1, util pentru telefoane mobile, dar și pentru laptopuri  – de la caz la caz. Dimensiunile sale sunt de 31 x 152. x 8.8 mm.

Nu am găsit detalii legate de preț și disponibilitatea în România. Bănuiesc că le vom vedea cât de curând.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.