Notebook

Chromebook-urile sunt laptopuri apreciate pentru mediul educațional, dar și pentru cei ce caută simplitate în utilizare, autonomie mare la un preț bun. Acer și-a propus prin Chromebook 715 și 714 să intre cu sistemul de operare al Google în mediul enterprise. 

Sunt câteva elemente prin care Chromebook 715 și 714 își doresc a ieși în evidență:

  • șasiu din aluminiu anodizat + design elegant și rezistență la standardele militare MIL-STD810G (cădere de până la 122 cm și forță de 69 kg;
  • Intel Core i3 sau i5 din a 8-a generație / Intel Celeron sau Intel Pentium Gold;
  • touchpad protejat cu Corning Gorilla Glass cu funcția de click-anywhere, rezistent la zgârieturi și umezeală;
  • cititor de amprentă integrat lângă tastatură + certificare Citrix Ready;
  • 2 x USB type-C 3.1, câte unul pe fiecare latură + USB 3.0 și cititor pentru cardurile microSD, Wi-Fi ac de tip 2×2 + bluetooth 4.2;
  • Google Chrome Enterprise – soluție dezvoltă pentru companii, ajută în gestionarea dispozitivelor la scară largă (conceput pentru retail și sănătate, mediul de afaceri). Google și-a propus să livreze o soluție sigură și axată pe productivitate pentru cei ce lucrează în cloud;

1. Acer Chromebook 715;

Încorporează un ecran IPS de 15.6 inch ce afișează o rezoluție de 1920×1080 pixeli (tactil și non-tactil), tastatură iluminată + tastatură numerică dedicată. Pe partea hardware au ales procesoare Intel Core din a 8-a generație, iar autonomia promisă de compania taiwaneză ar fi de până la 12 ore în funcție de scenariul de utilizare.

Sosește cu 8 sau 16 GB memorie RAM de tip DDR4, stocare eMMC de 32 / 64 / 128 GB. Ajunge în EMEA din iunie, iar prețul de pornire – 599 euro.

2. Acer Chromebook 714;

Dorește să impresioneze prin rama îngustă a ecranului de 14 inch – 6.18mm, panelul este și aici de tip IPS cu rezoluție Full HD, opțiuni cu touch și non-tactil. Hardware-ul este similar la nivel de procesor, memorie RAM, spațiu de stocare etc cu Chromebook 715, debutează din aprilie în EMEA, iar prețul de start se situează la 499 euro.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.