Notebook

Chromebook-urile sunt laptopuri apreciate pentru mediul educațional, dar și pentru cei ce caută simplitate în utilizare, autonomie mare la un preț bun. Acer și-a propus prin Chromebook 715 și 714 să intre cu sistemul de operare al Google în mediul enterprise. 

Sunt câteva elemente prin care Chromebook 715 și 714 își doresc a ieși în evidență:

  • șasiu din aluminiu anodizat + design elegant și rezistență la standardele militare MIL-STD810G (cădere de până la 122 cm și forță de 69 kg;
  • Intel Core i3 sau i5 din a 8-a generație / Intel Celeron sau Intel Pentium Gold;
  • touchpad protejat cu Corning Gorilla Glass cu funcția de click-anywhere, rezistent la zgârieturi și umezeală;
  • cititor de amprentă integrat lângă tastatură + certificare Citrix Ready;
  • 2 x USB type-C 3.1, câte unul pe fiecare latură + USB 3.0 și cititor pentru cardurile microSD, Wi-Fi ac de tip 2×2 + bluetooth 4.2;
  • Google Chrome Enterprise – soluție dezvoltă pentru companii, ajută în gestionarea dispozitivelor la scară largă (conceput pentru retail și sănătate, mediul de afaceri). Google și-a propus să livreze o soluție sigură și axată pe productivitate pentru cei ce lucrează în cloud;

1. Acer Chromebook 715;

Încorporează un ecran IPS de 15.6 inch ce afișează o rezoluție de 1920×1080 pixeli (tactil și non-tactil), tastatură iluminată + tastatură numerică dedicată. Pe partea hardware au ales procesoare Intel Core din a 8-a generație, iar autonomia promisă de compania taiwaneză ar fi de până la 12 ore în funcție de scenariul de utilizare.

Sosește cu 8 sau 16 GB memorie RAM de tip DDR4, stocare eMMC de 32 / 64 / 128 GB. Ajunge în EMEA din iunie, iar prețul de pornire – 599 euro.

2. Acer Chromebook 714;

Dorește să impresioneze prin rama îngustă a ecranului de 14 inch – 6.18mm, panelul este și aici de tip IPS cu rezoluție Full HD, opțiuni cu touch și non-tactil. Hardware-ul este similar la nivel de procesor, memorie RAM, spațiu de stocare etc cu Chromebook 715, debutează din aprilie în EMEA, iar prețul de start se situează la 499 euro.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.