Diverse

Cea mai aiurea situație când expiră cartea de identitate se poate întâmpla la îmbarcarea din aeroport / ieșirea din țară etc. Este o limită de minim trei luni în care nu trebuie să expire (de la momentul în care ai plecat până când expiră actul de identitate). 

Nu mi s-a întâmplat, dar am văzut câteva cazuri.

Iași este primul oraș din România în care va exista opțiunea să primești SMS cu 3  / 6 luni înainte de data expirării. Baza de date începe a fi creată din 2019 prin Direcția de Evidență a Persoanelor.

Mi-aș dori să văd un astfel de program la nivel național, ar fi util și pentru pașapoarte sau permise de conducere. La asigurarea automobilului primesc notificare de la eMAG și chiar ajută, nu mi-aș dori să fiu prins în trafic fără RCA pentru că din neatenție am uitat să reînnoiesc contractul.

Ce mi-aș mai dori de la Direcția de Evidență a Persoanelor?

S-ar putea să cer prea mult, un nou layout / design pentru CI, mai micuț și cu data de naștere în clar, să nu se mai chinuie ăștia prin afară să interpreteze.

Sursa: Digi24.ro

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: SMS
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.