Smartphone

La prezentarea Samsung Galaxy Camera am remarcat smartphone-ul Acer CloudMobile S500 la un jurnalist din zona tech. Este un smartphone pe care-l găsiți exclusiv la Orange cu semnarea unui abonament, nici nu am dat de el pe la vreun magazin online ca să vă prezint un alt preț fără semnarea contractului decât cel de la operatorul portocaliu.

Specificațiile hardware sunt promițătoare, aduce aminte de HTC One S și ASUS Padfone din prima generație:

– display IPS de 4.3 inch cu rezoluție HD de 1280×720 pixeli, 342 ppi;

– procesor Qualcomm MSM8260A dual-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, Adreno 225 GPU, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.0 Ice Cream Sandwich;

– 3G, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– cameră de 8 Megapixeli și frontală ce filmează HD;

– baterie de 1460 mAh, 9.9 mm grosime.

Plusează  față de telefoanele mai sus menționate cu rezoluție HD la display și nu qHD / 540×960 pixeli.

Impresiile au rămas pozitive și după un scurt hands-on. Arată mai bine când îl ai în mână decât în imaginile de presă, interfața portată de Acer mi s-a părut user friendly, se mișcă excelent prin meniu.

Înțeleg de ce stocul Orange de Acer CloudMobile S500 a fost terminat rapid. Merită fiecare cent investit în el, un veritabil best buy. Punctul forte este dat de combinația CPU + GPU, un Snapdragon S4 care a adunat numai review-uri pozitive în presa de specialitate. Se adaugă display-ul IPS cu rezoluție HD, camera de 8 Megapixeli.

Rămâne de văzut cum se descurcă la capitol autonomie cu doar 1460 mAh.