SpatialLabs este o tehnologie proprie Acer care înseamnă, într-o descriere pe scurt, că poți avea parte de conținut 3D stereoscopic direct pe anumite ecrane, fără a mai fi nevoie de alte accesorii, precum oochelari speciali.
Acum, cât de imersivă este experiența SpatialLabs nu am cum să mă pronunț, însă voi putea face asta peste câteva luni, când am primit asigurări că vor ajuge la test produse Acer compatibile.
Două dintre aceste produse sunt monitoarele Acer SpatialLabs View și Acer SpatialLabs View Pro. Primul este pentru divertisment personal, cel de-al doilea recomandat în special pentru publicul comercial. Ambele sunt ecrane 4K autonome de 15.6 inch care pot fi conectate la un alt PC, oferind utilizatorilor acces portabil la suita de experiențe SpatialLabs. Cu toate acestea, această generație de dispozitive nu este destinată doar creatorilor foarte pricepuți, ci aduce tehnologia 3D stereoscopică fără ochelari aproape de jucătorii și pasionații de home-entertainment.
Moitorul Acer SpatialLabs View (ASV15-1B) va fi disponibil în această vară, la prețuri începând cu 1.099 USD.
Al treilea produs Acer ce este compatibil cu tehnologia 3D stereoscopică este un laptop de gaming, mai exact modelul Predator Helios 300 SpatialLabs Edition PH315-55s. Notebook-ul suportă toate cele peste 50 de jocuri ce vor fi disponibile încă de la lansarea SpatialLabs TrueGame. Aceasta este o aplicație care duce fenomenul 3D stereoscopic în lumea jocurilor, permițând jucătorilor să se bucure de titlurile lor preferate în adevărata lor glorie. Acest lucru este posibil deoarece jocurile sunt create în mare parte cu gândul la trei dimensiuni, dezvoltatorii includ informații despre adâncime în fiecare scenă și obiect pe care îl construiesc. SpatialLabs valorifică aceste informații deja existente pentru a prezenta jocurile în 3D stereoscopic. La lansare, va fi disponibil un profil 3D pre-configurat dedicat pentru fiecare titlu de joc dintre cele peste 50 de titluri.
Revenind la Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, iată care sunt principalele caracteristici și specificații:
- ecran de 15.6 inch 4K, cu o lentilă lenticulară cu cristale lichide lipită optic deasupra, formând împreună un modul inovator care poate fi comutat între vizualizările 2D și 3D stereoscopice;
- procesoare din a 12-a generație Intel Core i9, grafică NVIDIA GeForce RTX 3080, 32 GB memorie DDR5-4800, SSD 2 TB PCIe Gen4 NVME RAID 0;
- Wi-Fi 6E (E2600+1675i), HDMI 2.1, miniDP, USB 3.2, Thunderbold 4, Ethernet Killer DoubleShot Pro;
- tastatură iluminată RGB per key cu mini LED-uri, DTS:X Ultra, răcire cu 2 ventilatoare Aeroblade din a 5-a generație și pastă conductoare din metal lichid.
Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) va fi disponibil în EMEA din luna septembrie, la prețuri începând de la 3.299 EUR.