Acer a gândit un „laptop” de gaming denumit Predator 21x, un monstru cu specificații high-end. Este și primul notebook cu display curbat.
Specificații Acer Predator 21x:
- ecran IPS curbat de 21 inch cu rezoluție 2560×1080 pixeli, rată de refresh la 120Hz;
- tehnologie Eye-Tracking ce ajută jucătorul să țintească sau să identifice inamicii prin privirea obiectelor de pe display (peste 45 de jocuri sunt compatibile: Watch Dogs 2, Elite Dangerous, Deux Ex: Mankind Divided), compatibil cu G-SYNC de la NVIDIA;
- procesor Intel Core i7-7820HK din generația a 7-a și permite overclocking, placă grafică duală NVIDIA GeForce GTX 1080 SLI, 64 GB memorie RAM de tip DDR4-2400, până la 4 SSD-uri de 512 GB în configurație RAID O (2 SSD-uri sunt de tip NVMe PCIe – până la 5 ori mai rapide față de SSD-urile SATA), HDD de 1 TB și 7200 rpm;
- răcire asigurată de către 5 ventilatoare și 9 radiatoare, trei ventilatoare sunt metalice, Acer Dust Defender ce îndepărtează depunerile de praf și Acer CoolBoost ce ajută la dirijarea fluxului de aer pentru a oferi răcire suplimentară.
- tastatură mecanică cu taste Cherry MX Brown ce merg a fi programate individual, 16.7 milioane de variante pentru culorile tastelor, WASD pot fi înlocuite cu taste turcoaz – kit de accesorii inclus;
- sunet oferit de către 4 difuzoare și 2 subwoofere, calitate Hi-Fi;
- Acer PredatorSense se numește software-ul preinstalat ce permite utilizatorilor să regleze partea de overclocking, iluminare și control al răcirii.
Mai multe informații și în materialul video:
httpvh://youtu.be/wfCfcPTy8p8
Prețul din România pentru Acer Predator 21x – 44.999 lei.
Îmi și imaginez o conferință de prezentare în țara noastră, iar cel puțin un membru din presa tradițională ar fi veni cu întrebarea: Câte unități sperați să vindeți până la sfârșitul anului?
Logica lui Acer Predator 21x nu este dată de numărul de unități comercializate. Este o demonstrație de forță, un dispozitiv despre care scrie mai toată lumea, care aduce un pic de awarness pentru toată divizia de gaming a companiei taiwaneze. Așa și cu laptopul răcit cu lichid al ASUS, spre exemplu.
Mă bucur să văd că Acer își permite astfel de exerciții cu stil, iar dispozitivul în sine ce cu greu l-aș denumi laptop pentru dimensiunile sale pantagruelice s-ar putea să fie achiziționat de către câteva categorii de clienți:
- cei ce nu au limită la portofel și doresc să epateze cu orice preț;
- cei ce lucreză în diferite domenii specializate și au nevoie de multă, cu adevărată multă putere de procesare într-un pachet ce aduce și un pic de mobilitate față de un desktop PC tradițional.