Alături de stațiile grafice bazate pe NVIDIA RTX 30 a debutat și Acer Spin 7 este unul dintre primele notebook-uri cu 5G anunțate la nivel global. De fapt, din comunicat înțeleg că este primul laptop cu Qualcomm Snapdragon 8cx Gen2 5G. Este un procesor pe care Qualcomm urmează a-l promova cât mai puternic pe segmentul notebook-uri.

Spin 7 este un notebook convertibil, cu balama ce-i permite rotirea la 360 de grade. Au inclus și un stylus Wacom AES 1.0 cu 4096 nivele de sensibilitate.

Ecranul  de 14 inch folosește un panel IPS cu rezoluție Full HD și oferă acoperire 100% în gama sRGB, rulează Windows 10 Pro și încorporează tehnologia Qualcomm Aqstic (tehnologie ce se bazează pe codecuri, DAC-uri, amplificatoare de putere și elemente software ce conlucrează spre a oferi cea mai bună audiție Hi-Fi, reducere a zgomotului de fond și experiență audio la un nivel superior). Cântărește 1.4 kg și are o grosime de 15.9 mm.

Display-ul este acoperit cu sticlă Corning Gorilla și au aplicat un start protector antimicrobian de ioni de argint (l-au aplicat și pe tastatura și touchpad). Carcasa este fabricată dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu.

Pe partea de conectivitate iese în evidență prin modemul X55 5G (acoperire pe frecvențe mmWave, dar și sub-6GHz și viteze teoretice de până la 7.5 Gbps în download). Acer promite că autonomia laptopului se va întinde pe mai multe zile, dar nu sunt oferite detalii concrete în acest sens (capacitatea acumulatorului, câte ore ar rezista și în ce condiții etc).

Declarații oficiale:

Ne imaginăm notebook-urile viitorului pentru a oferi productivitate și portabilitate excepționale cu un design centrat pe nevoi, o durată de viață a bateriei ultra-lungă, conectivitate rapidă 5G și multe altele”, a declarat Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc. „Noul Acer Spin 7 este un dispozitiv Mereu Pornit, Mereu Conectat capabil să țină pasul cu stilul de viață modern, cu un design elegant, care poate fi utilizat pe o durată de mai multe zile, cu o singură încărcare.” 

Suntem încântați de faptul că Acer lansează primul lor PC cu Windows pe platforma Snapdragon și anunță primul dispozitiv alimentat de platforma Snapdragon 8cx Gen 2 5G,” a declarat Keith Kressin, SVP & GM, Computing & Edge Cloud, Qualcomm Technologies, Inc. „Fie că lucrează de la distanță sau în deplasare, conectivitatea 5G va transforma modul în care utilizatorii Spin 7 interacționează cu computerul. Durata de viață a bateriei de mai multe zile, performanța superioară, accelerarea AI, camera web și tehnologia audio îmbunătățite, precum și caracteristicile de securitate la nivel enterprise pe care le permite platforma vor oferi experiențe de ultimă oră și vor spori productivitatea.

Mai multe informații urmează a fi oferite până la sfârșit de 2020. Este clar că începe ofensiva ARM spre segmentul laptopurilor.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.