Alături de dispozitivele cu ChromeOS, Acer a prezentat și laptopuri de business. Discutăm despre 4 modele, Acer TravelMate P6 14 și alte 3 notebook-uri din seria Acer TravelMate P4.

Sunt câteva elemente pe care Acer le specifică pentru această serie de notebook-uri:

  • cele mai noi procesoare cu NPU integrat din piață, tastă dedicată pentru Copilot de la Windows;
  • sunt soluții hardware preluate de la Intel (Intel Core Ultra cu Intel vPro Enterprise) și AMD (AMD Ryzen Pro 8040 cu AMD Ryzen AI);
  • construite pentru a fi utilizate pe termen lung, acumulatori ar oferi autonomie mare și încărcare mai rapidă față de generațiile precedente. Au și certificare MIL-810 și Acer Dust Defender.

Acer TravelMate P16 14

Este un laptop cu specificații premium ce a fost construit în jurul unui display OLED de 14 inci cu rezoluție de 2880 x 1800 pixeli și cu acoperire de 100% în spectrul DCI-P3. Poate fi ales cu control tactil al ecranului. Aș nota și disponibilitatea Wi-Fi 7 + bluetooth 5.3 + Thunderbolt 4.

Ați remarcat că de fapt partea premium este dată de către procesoarele Intel Core Ultra din cea mai nouă serie, cu capacități Intel AI Boost și eligibilitate pe unele configurații pentru Intel vPro Enterprise.

 

Acer TravelMate P4 Spin 14 

Este un model de tip 2-in-1, de aici și denumirea Spin. Cântărește 1.49 kg și are 21.9 mm în talie. Și aici există opțiunea unui procesor din seria Intel Core Ultra cu eficiență energetică crescută. Are Wi-Fi 6E, opțional puteți adăuga un modem 4G / LTE integrat sau control touch pentru display-ul de 14 inci, mai ales că se și rotește în diferite moduri.

Acer TravelMate P4 16 și Acer TravelMate P4 14

Fac parte din aceeași serie, dar cea mai importantă diferență este pe lângă formatul display-ului: 16 inci la P4 16 vs 14 inci la P4 14 mi se pare a fi dată de către familia de procesoare integrată: Intel Core Ultra 7U și 5U vs AMD Ryzen 7 Pro U și 5 Pro U (U = procesoare concepute să ofere autonomie bună, performanțele sunt și ele, dar trecute cumva în plan secund).

Fiecare laptop de business TravelMate a fost echipat cu funcții AI pe partea de colaborare și creație. Discutăm despre aplicația TravelMate Sense și Acer Experience Zone. Acer LiveArt ajută în editarea de fotografii prin eliminarea instantanee a unui fundal, generarea de hărți de adâncime din imagini 2D. Cu GIMP și plugin-ul Intel Stable Diffusion pot fi generate ilustrații și imagini.

Acer PurifiedView 2.0 folosește NPU pentru a optimiza consumul de energie în videoconferințe. Sunt și funcții precum Background Blur, Automatic Framing, Eye Contract etc.

Avem și disponibilitatea & prețurile de pornire în regiunea noastră:

🔺Acer TravelMate P4 Spin 14

  • Acer TravelMate P6 14 (TMP614-73) va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuri începând de la 1.359 EUR.
  • Acer TravelMate P4 Spin 14 (TMP414RN-54) va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuri începând de la 1.019 EUR.
  • Acer TravelMate P4 16 (TMP416-53) va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuri începând de la 959 EUR.
  • Acer TravelMate P4 14 (TMP14-42-TCO) va fi disponibil în EMEA în trimestrul al patrulea, la prețuri începând de la 949 EUR.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.