gAuto

În perioada anilor ’80 a fost introdus airbag-ul pentru şofer, iar de atunci ideea de volan comercial a rămas cam aceeaşi. Până în prezent acest airbag a fost montat tot timpul pe centrul volanului, de aceea vorbim de aşa numite limitări estetice sau de utilitate a acestei părţi importante a unei maşini.

Compania germane ZF Lifetec propune un nou tip de volan, o nouă generaţie care să ţină pasul cu actualele schimbări. Pentru că pe volan se pot implementa o mulţime de lucruri, volanul celor de la ZF Lifetec vine cu airbag-ul poziţionat pe marginea superioară a “inelului”.

Fără a reduce nicio secundă siguranţa în cazul unui incident, acest tip de volan ar oferi designerilor mai multe opţiuni pentru zona centrală, de la un display multifuncţional, la diverse butoane şi butonaşe sincronizate cu funcţii importante ale maşinii.

Fiecare producător ar putea să îşi personalizeze mai mult volanul sau ar putea veni chiar cu diverse funcţii de customizare la nivel de client (opţiuni contra cost desigur).

Rămâne de văzut dacă propunerea ZF Lifetec va avea succes sau va rămâne la stadiul de “s-a născut talent şi a murit speranţă.”

Sursa: automarket.ro