Arhiva

Începand cu data de 25 mai, UE a decis impunerea solicitării acordului explicit al utilizatorilor înainte de înmagazinarea datelor persoanle pe calea cookies, tuturor celor ce deţin un site pe continent. Acesta ar fi un nou pas către asigurarea intimităţii pe Internet, ale cărui consecinţe însă ar putea aduce surprize neplăcute tuturor celor implicaţi, precizează Webnews.

Mare parte din tehnologiile pe care se bazează actualmente internetul vor avea de suferit datorită obligativităţii de a solicita permisul de salvare a datelor în cadrul micilor fişiere text ale navigatorilor la fiecare vizită efectuată de aceştia. Pe de altă parte, navigatorii se vor vedea “cufundați” într-un adevărat proces birocratic virtual care îi va copleşi cu avertismente nesfârşite lansate de fiecare site ce va fi deschis în browser.

Sursa: Ziare.com
Sursa foto

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.