Retelistica

Tehnologia VoWiFi este așteptată să debuteze pe unele modele de smartphone-uri din ianuarie sau februarie 2018, în rețeaua Digi Mobil. RCS-RDS a dat o actualizare importantă pe pagina serviciului. 

Inițial, VoWiFi-ul de la Digi Mobil era dezvoltat doar pentru clienții cu abonamente Digi Fiberlink sau în rețeaua de hotspoturi publice. Mi s-a atras atenția în articolele anterioare că s-a făcut o schimbare.

“Tehnologia VoWiFi permite o acoperire mai bună de voce in interiorul casei pentru clientii care au acces la internet WiFi, daca furnizorul de internet nu filtreaza acest trafic.”

Se precizează că funcționează cel mai bine în rețeaua proprie a RCS-RDS cu timp de așteptare sub două secunde din momentul inițierii apelului, că este deschisă în mod standard pentru abonamentele de internet ale companiei + rețeaua publică Wi-Fi. Se mai punctează că traficul de date să nu fie filtrat de către furnizorul de internet. Probabil, sunt situații în care VoWiFi nu va funcționa.

Care sunt beneficiile VoWiFi?

  • excelent pentru apartamentele sau casele în care semnalul în rețeaua de telefonie mobilă este mai modest;
  • timp de așteptare redus + calitate HD a apelului.

Care sunt telefoanele mobile pe care VoWiFi debutează în premieră?

  1. Ianuarie 2018 – Allview P4 Pro, P7 Pro, X4 Soul Infinity L, S și Z, Allview X3 Soul Style, P7 Lite și P9 Lite, și pe Samsung GALAXY J5 2017;
  2. Februarie 2018 – Samsung GALAXY S8 și S8 Plus,  Samsung GALAXY J3 2017.

Presupun că lista va deveni din ce în ce mai vastă.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.