Software

Începutul de an are drept cap de afiş uriaşul scandal Meltdown şi Spectre. Colegul meu Emil a scris un articol dedicat în care a explicat în ce constau aceste vulnerabilităţi, iar între timp marile companii s-au grăbit să aducă update-uri software care să corecteze aceste slăbiciuni.

Din păcate aceste update-uri au un mare dezavantaj: reduc performanţele dispozitivelor pe care sunt instalate. Un exemplu concret îl avem pe smartphone-urile iPhone. Pentru a corecta vulnerabilitatea Spectre, cei de la Apple au lansat actualizarea către iOS 11.2.2.

Un inginer din Olanda pe numele său Melvin Mughal a decis să verifice cât de mult îi este afectată performanţa telefonului său, un iPhone 6 şi a realizat câteva teste specifice înainte şi după actualizare. Aceste teste au fost realizate după acelaşi scenariu, fără a fi lansate aplicaţii (au putut fi utilizate astfel toate resursele smartphone-ului).

Rezultatele obţinute de Melvin indică reducerea performenţei device-ului cu până la 50% pe anumite categorii. Cu toate acestea el recomandă realizarea update-ului către iOS 11.2.2 pentru un plus de siguranţă a datelor, denumind această actualizare ca fiind un rău necesar.

Sursa: melv1n.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.