Opinie

În cadrul unei conferinţe de presă, Facebook şi-a anunţat planurile de viitor în ceea ce priveşte relaţia cu userii săi. Deoarece veniturile din publicitatea existentă pe site nu sunt suficiente comparativ cu costurile, conducerea celui mai mare site de socializare din lume a luat decizia să introducă o taxa modică de 2.99 dolari/lună pentru toţi utilizatorii săi începând cu data de 1 noiembrie 2014.

La nivel mondial există în acest moment aproximativ 1.3 miliarde de useri, iar conform unor calcule rapide, dacă doar 75% dintre aceştia ar plăti această taxă, Facebook ar avea un câştig suplimentar anual de 3 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul Facebook a declarat „Ne-am gândit foarte mult dacă să luăm sau nu această decizie, dar dacă nu o luam în acest moment când costurile noastre cresc exponenţial, am fi riscat ca în viitorul apropiat Facebook să înceteze să existe”.

facebook

Acum că v-am făcut curioşi, haideţi să revenim cu picioarele pe pământ. Cele spuse mai sus nu sunt reale, sunt parte a unui articol scris de site-ul de satiră nationalreport.net. Cu toate acestea am luat decizia să scriu despre el, deoarece situaţia ipotetică propusă de ei poate fi în viitor o soluţie în cazul unor probleme financiare pentru gigantul american. Dacă acest lucru s-ar întâmpla aţi plăti un abonament lunar pentru a avea acces la Facebook sau v-aţi îndrepta atenţia către alte site-uri de socializare free şi în plină ascensiune?

Categorii: facebookopinie

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.