Arhiva

Chiar dacă tehnologia HD este la început pe piaţa din România, doar câteva posturi transmiţând în acest format (ex: TVR HD sau Pro TV HD), în altă parte a globului, standardul HD intră deja într-un con de umbră.

Televiziunea naţională japoneză (NHK) a anunţat că a finalizat cu succes testele pentru transmiterea programelor în noul sistem Super Hi-Vision (SHV), sistem care oferă imagini la o rezoluţie de 7680 x 4320 pixeli, de 16 ori peste actualul format HD, care oferă imagini la o rezoluţie de 1280 x 768 pixeli. Televiziunea japoneză a transmis semnalul prin două canale (UHF31 şi UHF34) la 4,2 km distanţă de pe un dispozitiv aflat la Laboratorul de Cercetare în Ştiinţă şi Tehnologie. Transmiterea imaginilor a fost realizată pe o bandă de 183,6 MB/sec la 120 frame-uri/sec fără niciun fel de întreruperi.

Super Hi-Vision mai este cunoscut şi sub numele de UHDTV (Ultra High Digital Television). Totuşi, până se va realiza trecerea la acest format, Samsung, Sharp şi Toshiba pregătesc un standard intermediar, la o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli. UHDTV este un standard irealizabil momentan, deoarece încă nu există nici camerele video şi nici televizoarele care să recepţioneze un asemenea semnal.

Sursa: engadget.com

Categorii: arhiva

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.