Software

Modificarea imaginilor şi “photoshoparea” pozelor sunt activităţi comune în zilele noastre, foarte multe vedete apelând la astfel de artificii pentru o imagine de invidiat pe reţelele de socializare.

Specialişti de la Adobe împreună cu cercetători ai UC Berkely au dezvoltat un sistem AI capabil să recunoască modificările aplicate unor poze. În spatele aplicaţiei sunt arhive uriaşe de chipuri umane pozate înainte şi după modificări, iar în urma analizării tuturor acestor date complexe, sistemul este capabil să descopere chiar şi cele mai fine retuşuri.

Chiar dacă în acest moment vorbim de un sistem prototip, în testele realizate de către specialiştii Adobe au fost descoperite 99% dintre modificările aplicate pozelor. Aplicaţia este capabilă să aducă imaginile foarte aproape de forma lor originală.

Adobe nu intenţionează să lanseze prea curând la nivel comercial acest software, însă viitorul sună promiţător.

Sursa: theverge.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.