Software

Presupun că majoritatea dintre voi aţi observat că pe Android nu se poate asculta muzică de pe Youtube în fundal. Google nu permite încă rularea videoclipurilor în timp ce citeşti presa, te joci ceva sau dai un check-in pe Facebook. Practic te condiţionează să te uiţi la clip (acesta se opreşte şi dacă blochezi ecranul).

Cea mai simplă metodă de a asculta muzica de pe Youtube în fundal este prin instalarea aplicaţiei FireTube. Aceasta este disponibilă gratuit în Amazon AppStore (în Google Play aceasta nu există) şi este una dintre cele mai complexe aplicaţii ale momentului: permite crearea de playlist-uri, redarea în mod repetitiv a unui clip, amestecarea videoclipurilor dintr-un playlist etc.

firetube (6)

FireTube are o dimensiune de doar 4.5 MB şi funcţionează cu orice terminal ce rulează o versiune a sistemului de operare Android mai nouă de 4.1 Jelly Bean. Pentru a vă instala aplicaţia trebuie să respectaţi următorii paşi:

  1. Descărcaţi aplicaţia Amazon Underground direct de pe smartphone/tabletă intrând pe link-ul amazon.com/underground, ori introducând aici o adresă de e-mail validă pe care veţi primi un link de download;
  2. Instalaţi aplicaţia Amazon Underground;
  3. După instalare intraţi în contul personal de pe Amazon (dacă nu aveţi vă puteţi crea unul foarte uşor direct din aplicaţie);
  4. După ce aţi intrat în cont, la Search scrieţi FireTube şi alegeţi versiunea Free;
  5. Instalaţi aplicaţia FireTube şi gata.

firetube (3)

După această ultimă etapa vă puteţi bucura de toate clipurile de pe Youtube în timp ce faceţi orice altceva pe terminalul vostru. Dacă doriţi să beneficiaţi de toate facilităţile oferite de FireTube trebuie să vă faceţi cont. Have fun !

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.