Retelistica

Sunt abonat RCS & RDS de foarte mult timp şi utilizez aproape toate serviciile lor: internet, televiziune şi telefonie mobilă. Pe o scală de la 1 la 10 aş putea spune că sunt mulţumit de 8, iar acest rezultat este tras în jos în special de telefonia mobilă unde mai au de lucrat.

Trebuie să recunosc că nu m-am gândit până la această oră să renunţ la serviciile lor, însă am discutat cu diverse persoane care vor să treacă la alţi furnziori pentru anumite servicii. M-am documentat din experienţele altora şi am găsit câţiva paşi simpli de urmat pentru a rezilia un contract RCS & RDS indiferent de serviciul deţinut (mai multe detalii găsiţi la sursă).

În teorie procedura este foarte simplă şi durează câteva zile. În practică RCS & RDS, ca orice alt operator, va face orice îi stă în putinţă să vă ţină în ograda sa. Dacă sunteţi decişi să renunţati, trebuie să urmaţi etapele de mai jos, iar dacă nu sunteţi atât de siguri, puteţi încerca o discuţie cu departamentul de retenţie pentru a primi o ofertă mai bună.

SIM-Cosmote-Orange-Vodafone-RCS-RDS-950x490

Iată paşii de urmat pentru a rezilia un contract RCS & RDS:

  • Trebuie să completaţi o cerere de reziliere tip (în dublu exemplar) pe care o puteţi găsi în magazine sau o puteţi descărca de aici. Aceasta trebuie depusă fizic într-un punct RCS & RDS;
  • În momentul depunerii trebuie să solicitaţi reprezentantului RCS & RDS să vă ofere un număr de înregistrare şi ştampilarea cererii;
  • Pentru siguranţa voastră puteţi depune aici o reclamaţie la ANPC, în caz că RCS & RDS va încerca să vă încarce cu sume abuzive (conform legii nr. 193/2000 nu au dreptul să facă acest lucru);
  • Dacă renunţati la un contract de telefonie mobilă, pentru a păstra numărul nu uitaţi să îl portaţi în altă reţea;
  • După ce aţi depus cererea, în câteva zile ar trebui să fiţi contactat de un reprezentant RCS & RDS care să confirme rezilierea.

Singurele obligaţii care vă revin sunt acelea de plată a ultimei luni din abonament (dacă depuneţi cererea pe 5 iunie, va trebui să plătiţi abonamentul pe iunie), de plată a diferenţei de bani dacă v-aţi achiziţionat un smartphone în rate şi de predare a echipamentelor aflate în custodie. Nu trebuie să plătiţi nicio taxă de reziliere pentru închiderea anticipată a contractului.

rcs

Sursa: ithot.ro