Notebook

Dell a prezentat detaliile oficiale pentru primul notebook de gaming cu display OLED, panel dezvoltat de către Samsung, iar contrastul unui astfel de ecran ajunge la…, 100.000:1. Tehnologia OLED vă este cunoscută de pe telefoanele mobile. 

Ar mai fi și televizoarele OLED, dar prețurile sunt prohibitive. Revin la notebook-ul Alienware 13, Dell a oferit câteva detalii în cadrul E3 2016:

  • display OLED de 13 inch cu rezoluție QHD;
  • procesoare Intel Core i5 sau i7 din generația a 6-a;
  • plăci grafice NVIDIA GeForce GTX 960M cu 2 GB și GeForce GTX 965M cu 4 GB memorie;
  • 8 GB de tip DDR3L și posibilitatea de a-l accesoriza cu maxim 16 GB memorie RAM;
  • spațiu de stocare: HDD de 500 GB la 5400 rpm de tip hibrid sau SSD mSATA de 128 GB + 512 GB PCIe SSD multi-drive;
  • prețurile pornesc în SUA de la 1299 dolari.

Încep a fi disponibil din august 2016, iar în România s-ar putea să ajungă în câteva unități prin stocurile eMAG, PCgarage etc – până la sfârșitul anului în curs.

Alienware 13 OLED nu se va concentra pe a oferi performanțe în stadiu brut, mai degrabă dorește să atragă prin combinația super-display + performanțe de nivel mediu pentru nișa de gaming.

Sursa: Dell.com

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.