Software

La Google I/o 2016 au fost prezentate două aplicații de mesagerie: Allo și Duo. Este interesant cum Google aglomerează piața de aplicații pe această nișă, Google Messenger și Hangouts se aleg cu o concurență suplimentară.

Allo

Google-Allo

Este o aplicație gândită în mod explicit pentru telefoane mobile, iar din această vară debutează pe iOS și Android. A fost dezvoltată de la zero de către noua divizie de comunicații a Google ce include și Hangouts, Project Fi etc.

Pentru a intra în aplicație trebuie să folosești numărul de telefon în procesul de autentificare, opțional poți să te conectezi cu contul de Google, deși nu este o condiție sine-qua-non. Allo are suport pentru text, clasicele emoji, diverse stickere, personalizarea imaginilor cu diverse mesaje și asta fără a ieși din aplicație. Până acum, nimic deosebit pentru Allo.

Totuși, Allo se diferențiază prin implementarea asistentului Google. Ce înseamnă asta?

Folosești @google în mesaje și poți pune tot felul de întrebări. Este ca și cum ai intra pe motorul de căutare al companiei americane, dar direct în aplicația de chat. Poți discuta cu prieteni despre un restaurant, cine joacă într-un film etc și răspunsurile sosesc direct în interfață.

Google a dorit să-i asigure pe utilizatorii Allo că securitatea a avut un rol important de la bun început. Conversațiile sunt criptate astfel încât nimeni din spațiul online nu le poate accesa, există și modul Incognito în genul a ceea ce regăsim pe Chrome.

Cred că va fi destul de greu pentru gigantul american, Allo luptă cu Messenger-ul și WhatsApp-ul deținute de către Facebook – în jur de 1 miliard utilizatori, iar alte aplicații cu priză la public pe partea de mesaje instant sunt iMessage de la Apple, WeChat etc.

Duo

Google-Duo

Google s-a gândit că Allo nu este suficient și a adus o altă aplicație pentru apelurile video – Duo. Urmează a debuta pe iOS și Android , interfața simplă și aerisită, cât mai ușor de folosit. Are doar 5 MB și se laudă cu o viteză de reacție mare.

Când pornești aplicația te alegi cu un live video de la camera frontală, poți efectua apeluri de tip conferință. În momentul în care treci de pe conexiunea Wi-Fi pe cea 3G / 4G sau invers, apelul nu se întrerupe, o găselniță a echipei Google din spatele Duo.

Și aici concurența este puternică, Skype de la Microsoft, FaceTime de la Apple și, bineînțeles, Hangouts-ul aflat tot în portofoliul Google. Își doresc prin Duo să aducă o gură de aer proaspăt în această piață a aplicațiilor ce permit chatul video. Rămâne de văzut dacă socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg.

Sursa: The Verge 1 / The Verge 2

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.