Software

Am testat un laptop cu Chrome OS, iar suportul pentru aplicațiile Android este una dintre cerințele celor ce au ajuns a folosi un astfel de dispozitiv. Uite că Google se pregătește în cele din urmă să aducă magazinul de aplicații Android pe Chrome OS. 

Dezvoltatorii de aplicații primesc acces din iunie 2016, în 1 – 2 luni urmează a sosi într-un beta mai stabil, iar debutul pentru utilizatori din întreaga lume se face în toamna anului curent.

Primele laptopuri cu Chrome OS ce vor primi suport pentru Google Play: Chromebook Pixel 2, ASUS Chromebook Flip și Acer Chromebook R11. Google a dat asigurări cum că orice device cu Chrome OS va fi capabil să ducă aplicațiile Android, indiferent că folosește un procesor Intel sau pe arhitectură ARM.

Logic de altfel, cel mai slab laptpop cu Chrome OS are mult mai multă putere de procesare față de ceea ce oferă smartphone-urile cu Android in segmentul low-cost și chiar mid-range. Mai ales că aplicațiile Android sunt gândite spre a fi optimizate pe o diversitate cât mai mare de dispozitive.

Cu suportul pentru Google Play cred că din a 2-a parte a anului fac pasul spre un Chromebook (autonomie mare, interfață rapidă etc).

Sursa: TheVerge.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.