Accesorii inteligente

Am discutat puțin despre soluția de smart home a Allview și v-am rămas dator cu un review pe care-l voi publica în acest weekend. Compania brașoveană și-a extins portofoliul de soluții pentru casa smart prin becurile inteligente și comutatorul wireless. 

Sunt două tipuri de becuri inteligente:

  1. Smart Bulb ( lumină caldă și rece);
  2. Rainbow Smart Bulb (peste 1.6 milioane de nuanțe de culori).

Becurile pot fi coordonate prin hub-ul integrat în Allview Smart Cam – dispozitiv ce joacă rolul unei unități centrale + aplicația dedicată de Android. Puterea este de 7W, iar durata de viață ar ajunge la 15.000 de ore.

Comutatorul de scene wireless înlocuiește un întrerupător clasic și permite realizarea a șase scene presetate. Are un design minimalist și dimensiuni compacte. Poate fi montat în plan vertical sau orizontal, nu are nevoie în a fi conectat la priză pentru că funcționează pe baterii. Are funcțiile Master On și Master Off. Master ON – pornește televizorul, trage draperiile, pornește aparatul de cafea etc, Master Off – oprește aparatele și luminile.

Declarație oficială:

Portofoliul de produse Allview Smart Home este în prezent unul dintre cele mai complete de pe piață și vom continua să-l extindem pentru că segmentul smart home are un mare potențial de creștere. Așa cum în anii 2000 telefoanele inteligente erau unele dintre cele mai importante realizări tehnologice, ce au devenit o normă astăzi, un nou pas este realizat de sistemele smart home”, a explicat Costin Miron, Product Manager, Allview Smart Home. “Sistemele smart home îndeplinesc atât nevoia de siguranță, cât și cea de confort, iar becurile inteligente și comutatorul au rolul de a realiza un ambient cât mai plăcut atunci când ajungem acasă”, a adăugat el.

Prețurile becurilor sunt de 129 lei pentru Smart Bulb și 199 lei pentru Rainbow Smart Bulb, iar comutatorul wireless costă 249 lei.

Întreg portofoliul Smart Home al Allview este format din:

  1. Smart Cam – camera inteligentă cu rol de unitate centrală, prin tehnologia ZigBee se conectează cu senzorii dedicați;
  2. Smart Mirror – oglindă cu o pseudo-tabletă încorporată;
  3. Senzor multifuncțional – detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea;
  4. Smoke Safe – pachet cu senzor de fum;
  5. Gas Safe – pachet cu senzor de gaz;
  6. Priză inteligentă – detalii legate de consumul electric în timp real, poate fi pornită sau oprită de la distanță;
  7. Transmițător IR – înlocuiește telecomenzile din locuință;
  8. Senzor de inundație

+ accesoriile descrise în articolul de față.

Toate accesoriile Smart Home de la Allview pot fi găsit pe Altex.ro sau eMAG, dar și în magazinul online al companiei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.