Visual Fan a trimis un comunicat în care anunță lansarea de televizoare cu panel Mini LED și sistem de operare VIDAA.

Este cumva interesant pentru că despre VIDAA ați auzit la recenziile de smart TV-uri Hisense realizate pe Gadget.ro. Sunt mai puține aplicații disponibile față de un Android TV, iar dintre aplicațiile de video streaming cu adevărat cunoscut aș evidenția lipsa HBO Max. În rest, nu lipsește mai nimic cu adevărat important.

Nu știam că Hisense livrează acest sistem de operare proprietar și către alte companii, presupun că nu doar Visual Fan se află în această poziție.

Am extras și alte informații din comunicat:

VIDAA pe un smart TV Allview

  • noua serie de smart TV-uri Allview cu paneluri Mini LED se numește iPlay Mini LED 8000;
  • panelul încorporează aproximativ 3500 de mini LED-uri și contrastul dinamic urcă la 10.000.000:1;
  • Dolby Audio pe partea de sunet + VIDAA în rol de sistem de operare;

Declarație oficială:

Prin noua serie de televizoare, Allview susține promisiunea față de consumatori, de a le oferi produse ce integrează tehnologii premium, în linie cu tendințele pieței. Mini LED stabilește un punct de referință pentru industrie și reprezintă soluția de afișare esențială din spatele celei mai bune experiențe de home theater”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Primul smart TV Allview cu panel mini LED de 65 inci costă…, 6999 lei și până pe 5 septembrie se oferă un laptop Allbook I în etapa de precomandă.

Mai multe detalii descoperiți pe website-ul Allview.

Ce este Mini LED-ul?

Primul smart TV cu tehnologia Mini LED a fost lansat de către TCL în 2019. Discutăm despre o evoluție a tehnologiei LCD (Liquid Crystal Display). Termenul Mini desemnează faptul că discutăm despre LED-urile din fundal ce sunt ceva mai mici, de aici reiese o luminozitate mai uniformă, contrast mai mare și culori mai naturale.

Am un laptop cu panou Mini LED și pot să spun că vs vechiul notebook are luminozitate mai mare, dar și contrast mai bun, detalii mai bine conturate. Adică fix ceea ce se presupune că oferă această tehnologie.

M-am uitat pe specificațiile smart TV-ului Allview cu Mini LED și am văzut că discutăm despre un smart TV de 65 inci / 164 cm, rezoluție 4K și cu rată de refresh la 60Hz, Mini LED și VIDAA OS, timp de răspuns de 8 ms și 2 x 10W RMS pe partea de sunet cu Dolby Audio.

La prețul său de 7000 lei este adus Allview Allbook i drept bonus (notebook de 15.6 inci cu rezoluție FHD, procesor Intel Core i3-10005G1, 8 GB RAM și SSD de 256 GB etc).

Am tras o privire pe eMAG și am văzut un concurent direct. Este un smart TV TCL cu Google TV, rată de refresh la 144Hz cu Motion Clarity Pro, Dolby Atmos și difuzoare tunate de către ONKYO, 4 x HDMI 2.1 spre a conecta PS5 sau un PC / laptop compatibil, tehnologii precum VRR, ALLM și compatibilitate cu FreeSync Premium. Prețul său este…, 4374 lei (în momentul în care acest articol este redactat). În diferența de 2626 lei poți cumpăra un notebook ASUS cu display OLED de 15.6 inci, Intel Core i5-1235U, 8 GB RAM și SSD de 512 GB și îți mai rămân și 126 lei…

Este de apreciat efortul Visual Fan ce încearcă a păstra relevanța smart TV-urilor sale prin integrarea unor tehnologii mai recente, dar costul afișat îl consider prohibitiv. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.