Piața tabletelor a cunoscut o revenire în perioada pandemiei Covid-19, dar mulți producători nu au fost imediat gata cu astfel de dispozitive, așa că cererea a fost mai mare decât oferta și astfel am asistat și pe acest segment la creșteri de prețuri. Acum, tabletele nu mai reprezintă neapărat o prioritate pentru mulți, cum nici PC-urile nu mai sunt la mare căutare. Cu toate acestea încă vedem lansări destul de dese, fiindcă începerea dezvoltării debutează cu mult înainte de producția efectivă, ce să mai vorbim despre momentul când aceste gadgeturi ajung în magazine.

Huawei MatePad 11.5 este de acum disponibilă comercial, iar în continuare vedem ce are de oferit această tabletă care din lista de specificații se anunță cel puțin interesantă.

Material video:

Specificații tabletă Huawei MatePad 11.5

Date tehnice

Smartphone
Huawei MatePad 11.5
EcranIPS de 11.5 inch, aspect 3:2, rezolutie 2200 x 1440 pixeli, densitate 229 ppi, rată de refresh maximă de 120Hz, luminozitate tipică de 420 niți
ProcesorQualcomm Snapdragon 7 Gen 1 pe 4nm, octa-core cu 1 x 2.40 GHz pe Cortex-A710 + 3 x 2.36 GHz pe Cortex-A710 + 4 x 1.80 GHz pe Cortex-A510
Memorie6 / 8 GB RAM, 128 GB spațiu intern de stocare
GPUAdreno 644
Sistem de operareHarmony OS 3.1
ConectivitateWi-Fi 6 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2x2 MIMO, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 5.2, USB Type-C 2.0
Camere foto și videoCameră principală de 13 Megapixeli, f/1.8, AF
Filmează 4K 2160p cu 30 fps

Cameră frontală de 8 Megapixeli, f/2.2, FF
Filmează Full HD 1080p cu 30 fps
BaterieLi-Po 7700 mAh, încărcare pe fir la 22.5W
Alte detalii4 difuzoare, 2 microfoane, Multi-Screen Collaboration, App Multiplier, Multi-Window
Greutate499 grame
Dimensiuni260.88 x 176.82 x 6.85 mm

Pachet, design și construcție

Huawei MatePad 11.5 - review

Deși subțire și ușoară, tableta Huawei MatePad 11.5 este estrem de solidă.

La mine a ajuns o versiune destinată testelor media, deci nu un model de retail. Din această cauză, în pachetul cu tabletă și tastatură am mai găsit doar încărcătorul pe USB-A și cablu de la USB-A la USB-C, fără manual de utilizare și certificat de garanție, care vor sosi în cutiile variantelor comerciale:

Exemplarul Huawei MatePad 11.5 de față este în culoare Space Gray, singura ce va fi disponibilă, cel puțin inițial, la noi în țară, din ce am înțeles. Pe alte piețe tableta mai poate fi aleasă în nuanțele Silver Frost (un gri mai deschis, argintiu) și Isle Blue.

Primele momente de interacțiune cu Huawei MatePad 11.5 au dezvăluit un dispozitiv curat ca design, ce nu încearcă prin niciun artificiu să-ți ducă cumva privirea către un anumit element. Spatele este plat, cu denumirea producătorului apare în centru și cu modulul camerei de 13 Megapixeli ce se profilează o idee în afară.

Pe margini, avem grilele pentru cele 4 difuzoare reprezentate de câte 9 orificii circulare, portul USB-C și butonul Power pe laturile scurte, pentru ca pe lungime să apară butoanele pentru reglarea volumului și cele două microfoane pe de o parte, respectiv cei 3 pini pentru încărcarea tastaturii pe cealaltă.

Apropo de tastatură, fiindcă eu am primit un pachet ce a inclus acest accesoriu, aceasta este una de foarte bună calitate. De fapt, nu vorbim doar despre o tastatură, ci despre o husă ce îmbracă pe de o parte întreg spatele și marginile tabletei și al cărui capac ce acoperă ecranul este de fapt tastatura.

Poți folosi husa ca atare, fără tastatură, ce se detașează și se repoziționează pe husă prin prindere magnetică zdravănă. Astfel, tastatura poate fi dusă ceva mai departe de tabletă, pe un birou de exemplu. Totuși, husa rămasă fără tastatură încă permite așezarea tabletei în mod landscape pe birou, printr-un element ca o pârghie ce se desprinde tot magnetic de spatele husei.

Întreaga husă este de foarte bună calitate. Tastatura este la fel, vine cu sistem de actuare de tip foarfece, deci nu cu cel banal cu membrană. Astfel, cursa tastelor este de circa 1.5 mm, iar actuarea se simte plăcut, exact, întocmai ca la anumite laptopuri. Dimensiunea tastelor este însă ceva mai mică decât la notebook-uri, dar diferența nu este exagerat de mare la butoanele de bază, să le zic așa. Există totuși și unele ce sunt la mai puțin de jumătate din dimensiunea convențională (=/+, -/_ ș.a), iar acelea sunt într-adevăr mai greu de apăsat. Totuși, pentru o tabletă de 11.5 inch mie mi s-a părut că implementarea este foarte reușită.

Revenind la Huawei MatePad 11.5, mai spun vis-a-vis de design că marginile din jurul ecranului sunt optime. Nu spun înguste, fiindcă nu sunt chiar așa, dar nici nu trebuie să fie așa. Asta fiindcă la o tabletă ai nevoie de ceva spațiu în jurul ecranului pentru a avea o prindere corectă, fără să simți că tableta îți poate scăpa din mână, dar și fără a atinge din greșeală ecranul tactil. Huawei MatePad 11.5 este pe cât de compactă, pe atât de funcțională. Face un bun compromis la raportul dintre ecran și corp pentru un grip optim.

Ca și construcție, nimic, dar nimic de reproșat. Huawei MatePad 11.5 se simte ca un produs premium, cu execuție fină a oricărui detaliu. Întreg corpul este realizat dintr-o singură bucată de aliaj de aluminiu. Adică spatele este aceeași piesă cu lateralele și astfel rigiditatea structurală are mult de câștigat. Ba chiar tableta abia dacă flexează, foarte puțin oricum am încercat să o încovoi. Iar asta este cu adevărat impresionant raportat la cât este de subțire.

Ecran și sunet

Huawei MatePad 11.5 - review

Un panou IPS de foarte bună calitate, căruia cu greu îi poți reproșa ceva.

Din start spun că dacă vrei neapărat panou OLED, atunci este clar că Huawei MatePad 11.5 nu este pentru tine. Numai că dacă nu ai astfel de fixații, atunci nici nu prea ai de ce să ocolești această tabletă.

Fiindcă ecranul IPS, deși nu anunță nimic cu adevărat special din fișa tehnică, este în realitate unul extrem de bun. Raportul de 3:2 vine cu o suprafață de lucru evident mai generoasă decât ceea ce primești de la un display cu aceeași diagonală, dar cu aspectul 16:9.

Rezoluția este suficient de înaltă încât să nu pună nicio problemă de conturare exactă a detaliilor, iar rata de refresh de până la 120Hz face ca tranzițiile să fie fluide. Poți alege ca rata de reîmprospătare să fie una dinamică, setată automat de sistem în funcție de conținutul afișat la 60 sau 120Hz, să o alegi pe cea de bază de 60Hz pentru economie de energie sau pe cea mai înaltă de 120Hz, când se forțează această valoare ori de câte ori este cu putință.

Setări ale ecranului pentru Huawei MatePad 11.5:

Culorile, în număr de 16.7 milioane, nu sunt într-adevăr pe atât de saturate pe cât sunt cele de la panourile OLED, dar sunt suficient de vii și, poate mai importante, foarte naturale. Contrastul nativ de 1400:1 este suficient de ridicat spre a genera imagini dinamice și un negru adânc, cam atât cât se poate de bine de la un panou IPS.

Luminozitatea maximă tipică este de 420 niți, deci aici mai pot apărea ceva probleme în soare puternic. La o folosire preponderent indoor sau afară, dar la umbră, nu mi s-a părut că aș avea vreodată nevoie de mai mult, dar este clar că-i mai bine să ai o rezervă pe care să nu o folosești decât să vrei mai multă luminozitate de la ecran și să nu mai ai de unde crește.

Oricum, ecranul lui Huawei MatePad 11.5 mi s-a părut foarte bun și în niciun caz nu trage cu nimic în jos experiența de utilizare.

Sunetul extern, este însă și mai bun. Cele patru difuzoare stereo, ce vin cu tehnologie Huawei Histen 8.1, adică una ce vine cu asistență software pentru sunet 3D, aduc o calitate excelentă. Este și bass suficient de prezent acolo și, mai important, unul plăcut, cald, nu forțat. Nu-i un bass adânc, fiindcă nu are de unde să iasă așa, dar este unul, așa cum am spus deja, un bass plăcut. Frecvențele medii sunt și mai și, foarte exacte și bine conturate pe fiecare spectru, iar înaltele la fel, unele foarte reușite. Efectul 3D chiar se face remarcat, undele sonore se propagă în toate direcțiile și fac ca sunetul să fie distribuit mai departe decât te-ai aștepta.

La fel și pentru volumul maxim, ce este peste nivelul la care știai că se poate ajunge de la o tabletă. Mai mult, nici la 100% din capacitate nu apar degradări ale calității. Sunt mici distorsiuni la maxim, dar nu neapărat deranjante. Oricum pentru un film sau alt tip de conținut video ori pentru jocuri nu ai de ce să te duci cu volumul la mai mult de 50 – 60%. Pentru mine a fost mereu suficient un 35 – 40%.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Huawei MatePad 11.5 - review

Tot fără acces oficial la Serviciile Google, dar cu posibilitatea de a le aduce simplu prin GBox.

Eficiența este descrierea de bază atunci când ne referim la chipset-ul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Un procesor realizat pe 4nm, ce vine cu 8 nuclee în total, dintre care practic sunt de tip Performance și alte 4 de tip Efficient. Mai toate sarcinile pe care este nevoie să le îndeplinească sunt duse la bun sfârșit în mod optim, rapid și fără sincope, să zic așa.

Acceleratorul grafic Adreno 644 este un companion de nădejde în jocuri, le duce fără emoții și pe cele mai grele ca solicitări, chiar dacă nu la cele mai înalte detalii sau la un fps uriaș.

Memoria RAM este de 6GB la versiunea de bază a Huawei MatePad 11.5, dar noi am avut la dispoziție tableta ce vine la pachet cu tastatura magnetică, care vine cu 8 GB de RAM. Spațiul intern de stocare este în oricare dintre cazuri de 128 GB (circa 105 GB disponibili utilizatorului) și nu poate fi extins printr-un card de memorie, nu există slot pentru așa ceva. În țara noastră se pare că deocamdată nu ajung variante cu 256 GB spațiu de stocare.

Capturi de ecran din aplicația CPU-Z cu informații despre Huawei MatePad 11.5:

Pe partea software, începem cu ce doare cel mai tare. Ca orice dispozitiv Huawei recent, nici MatePad 11.5 nu vine cu suport oficial pentru Serviciile Google, dar există de ceva timp o soluție. Aceasta se numește GBox și este o aplicație ce-ți dă acces la orice aplicație ce necesită prezența Google Play Services. Așadar, instalezi GBox direct din AppGallery, iar apoi poți avea, prin instalare directă, aplicații ca Gmail, YouTube, Google Maps, Google Photos, Google Drive ș.a.m.d. Trebuie specificat că GBox trebuie să rămână mereu instalat spre a avea acces la aplicațiile ce necesită prezența Google Play Services.

Oricum, în AppGallery sunt extrem de multe aplicații dintre care poți alege ceea ce ai nevoie, iar lista se îmbogățește pe zi ce trece.

Referitor la sistemul de operare, avem un Harmony OS 3.1.0. Este de fapt un custom ROM ce se bazează pe Android 12 și care îi modifică complet aspectul acestuia, dar care și adaugă o multitudine de funcții și setări suplimentare.

Pentru o tabletă ca Huawei MatePad 11.5 trebuie menționate funcții ca Multi-Window și App Multiplier, care permite rularea simultană, în două sau mai multe ferestre ce pot fi redimensionate, pentru aplicații multiple.

Prin Huawei PC App Engine, tableta poate rula aplicații ca WPS la nivel de PC. Adică, poți folosi WPS Office Document, WPS Office Spreadsheet sau WPS Office Presentation ca și cum acestea ar rula pe PC. De foarte mare ajutor dacă conectezi la tabletă nu doar o tastatură, ci și un maus.

Prin Huawei SuperHub, poți avea un management facil al fișierelor pe mai multe dispozitive compatibile cu această aplicație. Adică, orice fișier care este uploadat în SuperHub poate fi accesat instant de oricare dispozitiv conectat la același cont de utilizator.

Ce îmi place mult la Harmony OS, indiferent că l-am văzut la lucru pe această tabletă sau pe orice alt dispozitiv Huawei, este cum rulează. Pot spune impecabil fără să exagerez. Nu prea am prins lag ori agățări, totul este extrem de fluid și generează o experiență de utilizare de top.

Ca aplicații preinstalate pe Huawei MatePad 11.5, avem multe, dintre care le amintesc pe unele dintre cele mai importante, precum AppGallery, Booking.com, Browser, Cărți, Clonare tabletă, FilmoraGO HD, GameCenter, Hărți Petal, Kahoot!, MeeTime, Meteo, Muzică, My Huawei, Note, Notițe, Petal Clip, Petal Search, Recorder, Teme, Videoclipuri, WPS Office și Zona M-Pen. Mai sunt și unele aplicații și jocuri pentru copii, precum Colțul Copiilor, Azoomee și Baby Panda World.

Interfața Harmony OS 3.1.0 pe Huawei MatePad 11.5:

Performanță

Tableta se mișcă mai bine în realitate decât ar putea sugera scorurile din unele teste de benchmark.

Aici vedem că Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 este un procesor ce face față fără probleme în orice aplicație, dar care nu este unul ce pune accent pe forța brută, să zic așa. Pe Huawei MatePad 11.5 am descoperit că se descurcă mai bine decât o lasă să sugereze scorurile din testele de benchmark.

Teste benchmark

Smartphone
Huawei MatePad 11.5
AnTuTu v10.0.7-OB7663951 puncte
AndroBenchSequential Read - 1044.77 MB/s
Sequential Write - 825.73 MB/s
Random Read - 276.77 MB/s
Random Write - 276.13 MB/s
3DMarkWild Life Extreme - 835 puncte
Wild Life - 3175 puncte
Sling Shot Extreme - 5772 puncte
SLing Shot - 7092 puncte
PCMark Work 3.0 Performance10577 puncte
Geekbench 6 v.6.1.0CPU
Single-Core - 1048 puncte
Multi-Core - 2937 puncte
GPU
OpenCL - 2501 puncte
Vulkan - 2657 puncte

Testele de benchmark rulate pe Huawei MatePad 11.5:

Trebuie să menționez aici că în timpul rulării testelor tableta nu s-a încins deloc. Se simte ceva mai caldă pe spate, undeva spre centru, dar absolut nimic de speriat. O ajută suprafața extinsă a dispozitivului ce-i permite să disipe mai bine căldura generată în interior, dar cred că Snapdragon 7 Gen 1 oricum are un management bun al căldurii.

Conectivitate

Huawei MatePad 11.5 - review

Cei trei pini de pe latura de jos (mod peisaj) sunt strict pentru încărcarea bateriei integrate în tastatură.

Aici, din păcate pentru țara noastră, nu sunt prea multe opțiuni. Deși Huawei MatePad 11.5 poate veni în unele teritorii și în versiuni cu conectivitate 4G LTE, ce aduc în plus și NFC, dar și localizare prin AGPS, Glonass, Galileo, BeiDou și QZSS, în România, cel puțin acum, la lansare, nu vor fi disponibile decât variantele Wi-Fi only.

Așadar, acestea aduc conectivitate Wi-Fi ax / 6 de tip 2×2 MIMO și Bluetooth 5.2 pe partea wireless, în timp ce porturile fizice sunt reprezentate de USB-C 2.0. Nu există nici jack audio de 3.5 mm.

Am expus unde sunt amplasate elementele fizice de conectivitate și multimedia, dar mai repet și aici: pe latura de jos avem USB-C și două difuzoare, pe cea de sus sunt celelalte două difuzoare și butonul Power, pe dreapta (în mod Portret) avem butoanele Power și cele două microfoane, pentru ca pe stânga să vedem cei trei pini prin care se încarcă tastatura magnetică. Pinii de pe tastatură se unesc cu cei de pe tabletă doar când tableta este în mod laptop, să-i spunem așa.

Apropo de această tastatură și modul său de conectivitate cu tableta, trebuie să spun aici că avem o conexiune wireless, prin Bluetooth, deci nu una fizică. Cei trei pini de pe tabletă, ce corespund altor trei pini de deasupra tastaturii sunt acolo doar pentru a încărca bateria din accesoriu și nu pentru comunicare. Este foarte ok în acest fel, întrucât poți detașa tastatura și o poți folosi și la distanță de tabletă, nu neapărat atașată husei.

În altă ordine de idei, dar cu legătură cu acest capitol, ar fi fost de preferat un senzor de amprentă. Huawei MatePad 11.5 vine cu recunoaștere facială, pe care am testat-o și este rapidă și de încredere, dar parcă pentru un plus de securitate, în unele scenarii, un senzor fizic de amprentă este recomandat. 

Camere foto și video

Huawei MatePad 11.5 - review

Un singur senzor pe spate, dar nici nu aș spune că ai nevoie de mai mult la o tabletă.

Nu cred că sunt mulți care să folosească o tabletă, fie ea și destul de compactă precum Huawei MatePad 11.5, pentru a realiza fotografii ori clipuri video. Huawei a înțeles asta, cel mai probabil, așa că a integrat doar un senzor wide pe spate, de 13 Megapixeli, și unul frontal de 8 Megapixeli.

Aplicația Camera de pe Huawei MatePad 11.5 este extrem de simplă, tocmai din cauză că nu sunt mulți senzori foto de care să trebuiască să „aibă grijă”. Nici multe moduri de captură nu sunt, așa că puține butoane și comenzi.

Interfața aplicației Camera de pe Huawei MatePad 11.5:

Nu există nici mod de Noapte sau Low Light pentru cei doi senzori, așa că de la cel spate am exemple doar pe timp de zi.

Poze wide realizate cu camera spate de pe Huawei MatePad 11.5:

După cum se poate vedea, rezultatele sunt la un nivel cel puțin acceptabil. Dacă ai doar tableta la îndemână la un anumit moment și vrei să ai o amintire a unui anumit moment, atunci camera de 13 Megapixeli este ok pentru așa ceva. Vine cu autofocus și am observat că acesta se face și destul de aproape, așa că poți folosi camera inclusiv pentru a „scana” anumite documente. Am făcut și astfel de capturi, spre a analiza cât de bine de descurcă pentru scenarii office camera, dar nu le pot uploada fiindcă sunt documente private. Nu mi-am dat seama când am făcut pozele de teste de asta, iar apoi a fost prea târziu, tableta plecase deja de la mine.

Pe partea de cameră frontală Huawei MatePad 11.5 stă bine. Senzorul de 8 Megapixeli nu are AF, dar focusul fix (focusul la infinit cum se mai numește) este reglat de la mică distanță deci scenariile de folosire sunt acoperite în mare parte. Distanța focală este foarte wide, așa că nu apari ca și când ai avea tableta fix în față. Nu există mod Portret pentru camera frontală, cum de altfel nici pentru cea spate nu este.

Poze realizate cu camera frontală de pe Huawei MatePad 11.5:

Calitatea pozelor cu camera frontală este cel puțin decentă, mie mi se pare că se descurcă peste medie această tabletă.

Pe partea de filmare, cu senzorul spate poți capta la rezoluție maximă 4K cu 30 fps (disponibil și 1080p și 720p tot cu 30 fps). Poți capta ți poze de 8 MP în timpul filmării cu camera spate. Din păcate, nu există sistem de stabilizare a imaginii. Nu aveam pretenții de OIS, dar măcar un EIS se putea integra prin software. Fără așa ceva, orice mică mișcare a mâinilor se transpune în oscilații evidente în clipurile video. Valabil și la camera frontală, care filmează însă la maxim Full HD cu 30 fps. PE de altă parte, pentru video call sau conferințe video, camera frontală este pe cât se poate de potrivită.

Autonomie

Autonomie Huawei MatePad 11.5

Autonomie peste așteptări, cu și mai bine de 10 ore SOT în anumite condiții.

Recunosc că nu aveam cele mai mari pretenții de la bateria de 7700 mAh, dar după mai bine de o săptămână de utilizare zilnică am fost contrazis de ceea ce poate Huawei MatePad 11.5 pe partea de autonomie.

Două zile de utilizare medie spre intensivă nu sunt deloc greu de atins. Mă refer la cel puțin 7 – 8 ore SOT cu navigare web, aplicații office și vizionare video. Cu luminozitatea ecranului la 50% și cu volumul din difuzoare la circa 30% am rulat continuu clipuri video pe YouTube pentru mai bine de 9 ore, de la 100% la 9% baterie.

Maxim 22.5W (10V / 2.25A) generează la ieșire adaptorul din pachet.

Încărcarea cu adaptorul din pachet nu se face cel mai rapid, dar este decent. Complet, vei avea bateria plină de la 0% în aproape 3 ore. Cu plecare de la 10%, Huawei MatePad 11.5 s-a încărcat în 10 minute până la 18%, după alte 10 minute a ajuns la 26%, pentru ca jumătatea de oră să aducă 34% în acumulator. Practic, câte 8 procente pentru fiecare 10 minute de încărcare, deci nici pe departe ceva de nivel rapid pentru standardele din 2023, mai ales când există la Huawei tehnologie la 100W, precum am văzut la Nova 11 Pro.

Preț

Huawei MatePad 11.5de la 1.499 lei pe Huawei Store România, în versiunea de 6 + 128 GB. Modelul cu 8 + 128 GB și care vine la pachet cu tastatura inclusă costă 2.199 lei, iar accesoriul M-Pencil costă 99 lei extra pentru oricare dintre versiuni. Nici tastatura și nici M-Pencil nu pot fi achiziționate ulterior, așa că dacă vi le doriți pe oricare dintre aceste două accesorii trebuie să le alegeți de la bun început în pachetele corespunzătoare. Prețurile și ofertele prezentate sunt valabile la data publicării acestui review și se pot modifica ulterior.

Huawei MatePad 11.5
4.2 / 5 Gadget Score
PRO
  • construcție premium, tableta este foarte solidă și vine cu materiale de cea mai bună calitate, la fel finisări;
  • tastatura (husa per total) este de foarte bună calitate (nu vine însă la pachet standard, ci trebuie aleasă ca accesoriu opțional în pachet special);
  • sunet extern excelent, cele 4 difuzoare produc atât o calitate de top, cât și un volum maxim impresionant pentru o tabletă;
  • ansamblu hardware suficient de puternic pentru orice aplicație, dar foarte eficient în același timp;
  • Harmony OS rulează mereu fluid și generează o experiență de utilizare de nivel înalt;
  • autonomie ridicată, poți prinde și mai bine de 10 ore de SOT.
CONTRA
  • lipsuri pe partea de conectivitate - fără jack audio de 3.5 mm, slot de card de memorie și senzor de amprentă la toate versiunile, dar și fără NFC și localizare (GPS) la variantele Wi-Fi only (singurele ce sunt aduse deocamdată oficial în țara noastră);
  • serviciile Google încă nu sunt suportate nativ, chiar dacă există opțiunea GBox, una ce a demonstrat că funcționează facil și fără probleme și cu alte ocazii;
  • încărcare destul de lentă pentru standardele din 2023;
  • preț de plecare cam optimist.
CONCLUZII

Huawei MatePad 11.5 este o tabletă ce mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam să o facă atunci când am văzut fișa tehnică a produsului. În primul rând, ecranul IPS s-a dovedit extrem de bun și, chiar dacă nu se poate compara cu un OLED din multe privințe, poate fi apreciat pentru anumite scenarii de folosință. Mă refer în special la cele când este afișată o imagine statică sau o zonă din ecran este pentru mult timp aceeași. Atunci stai liniștit cu IPS, față de OLED care încă pot aduce fenomene de burn–in. Construcția este de nivel premium, dispozitivul este foarte solid deși are o grosime de sub 7 mm, sunetul extern este excelent, ansamblul hardware face față cu brio în orice scenariu și aduce și o eficiență energetică ridicată, ceea ce conduce în mod automat la o autonomie de apreciat. Tastatura ce vine la pachet în unele configurații, cum a fost și cazul exemplarului de test, este foarte plăcută în utilizare și completează bine acest produs pentru activitățile office. Singurele scăpări mai însemnate pentru această tabletă le-aș pune pe seama conectivității. Și câteva dintre ele se datorează faptului că versiunile cu conectivitate 4G LTE nu ajung în țara noastră. Cel puțin nu deocamdată, la data publicării acestui review. Prețul ar putea fi și el ceva mai scăzut, dar Huawei ne-a obișnuit mai mereu cu diferite oferte și promoții, deci și pe Huawei MatePad 11.5 îl vom vedea cu siguranță alături de reduceri sau anumite pachete.

Design
Hardware
Software
Foto & Video
Autonomie
Raport preț / specificații

Tableta Huawei MatePad 11.5 a fost testată timp de 10 zile și a fost returnată. Întreg conținutul acestui review aprține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.