Telefoane Mobile

Allview a prezentat un feature-phone cu o funcţie utilă oamenilor de vârstă a treia. Allview M9 Connect dispune de un buton SOS sau de panică ce poate fi utilizat în situaţii de urgenţă. Utilizatorul poate configura butonul SOS cu până la 5 numere de telefon care pot fi apelate la nevoie. Dacă primul număr nu răspunde, device-ul transferă apelul automat la cel de-al doilea număr şi tot aşa până când cineva răspunde. În acelaşi timp Allview M9 Connect transmite automat un SMS către toate cele 5 numere salvate cu coordonatele locaţiei telefonului.

“Este un telefon care se adresează îndeosebi seniorilor, care pot să apeleze uşor la cei dragi când se confruntă cu o situaţie de urgenţă prin butonul SOS. Chiar dacă părinţii sau bunicii ne sunt departe, ne place tot timpul să-i ştim în siguranţă. M9 Connect este un telefon gândit pentru adepţii telefoanelor clasice şi adaptat nevoilor acestora” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

La capitolul hardware Allview M9 Connect este echipat cu un display TFT de 2.4 inci cu rezoluţie de 320 x 240 pixeli, procesor dual-core, 256 MB RAM, 512 MB spaţiu de stocare + slot pentru card microSD, cameră foto de de 3.2 megapixeli, conectivitate dual-sim 3G, baterie de 1000 mAh şi radio FM.

Pe site-ul companiei la specificaţii produs apare că Allview M9 Connect rulează Android 4.4 KitKat, însă cu siguranţă este o greşeală. Feature-phone-ul rulează un sistem de operare propriu, cu aplicaţii preinstalate limitate, fără magazin de aplicaţii. Allview M9 Connect poate fi precomandat la 249 lei, urmând ca primele livrări să fie făcute din 6 februarie.